Hotellrecensioner av Villa Pitiana

Läs personliga recensioner av Villa Pitiana som ligger i Toscana. Recensionerna är skrivna av gäster, som har rest med Hideaways. Samtliga recensioner är naturligtvis ocensurerade, så du får en ärlig beskrivning och bedömning av Villa Pitiana. Förutom värdering av själva hotellet, kan du också läsa goda tips från våra gäster, om ämnen som utflykter, restauranger, sevärdheter, stränder, lokal transport och mycket mer...

6,7

Vackert läge, men besvikelse

Ett fantastiskt läge med vacker utsikt! Vacker gammal villa, men servicen var inte i fokus. Det saknas personal i restaurangen, så de springer väldigt mycket. Ingen personal i baren och ingen möjlighet till lunch. Vacker trädgård, men man hade kunnat göra mer vid poolen och sätta dit fler liggstolar så att alla gäster kunde få en! Wifi fungerar inte. Vi hade det bästa rummet med balkong mot trädgården, men när AC inte fungerade blev det mycket varm på sommaren. Vackra gamla stolar - men hårda och obekväma.
10,0

En pärla med en fantastisk trädgård

En spännande gammal klassisk villa, som både varit kloster, vill, statskvarter för tyskarna och senare engelsmännen under 2 världskriget - och nu hotell. Villan i sig är nästan som ett minimuseum, och med den fantastiska trädgården, är det en fantastisk sval och lugn oas att komma hem till efter en hektisk tur till Florens, som ligger endast 30 minuters bilfärd bort. I längre perioder hade vi i stort sett hela villan för oss själva, speciellt de dagar då vi valde att stanna i villan, och bara sitta och njuta i trädgården med en bok i skuggan av en Semper Virens! :) Villan ligger på gränsen mellan det klassiska Toscanska landskapet med olivlundar och vinmarker, och de gamla skogarna i Vallombrosa. Det är i utkanten av Apenninerna. Superservice från Hideaways, som ville komma i kontakt med oss, då de kunde se att vårt flyg var försenat, och samtidigt gav hotellet besked om att vi kom senare.
Rekommendation till kommande gäster
Räkna inte med att tiderna på GPS stämmer, om ni kör i egen bil eller hyrbil - det tar längre tid att köra på de snirkliga bergsvägarna. Om ni ska besöka Florens, så parkera bilen i en stad nära vid tåget. Vi valde Pontesieve, som ligger 20 min bilfärd från villan, och 25 min tågtur till Florens. Klostret i Vallombrosa är värt ett besök. På 1000 meters höjd i de gamla skogarna finns det också en oas mitt i allt.
7,0

Hotell med överraskningar

Första natten installerades vi i en hytta, de hade dubbelbokat, vi hittade ved och tände upp en brasa, drack rödvin (det stod en flaska till oss), men dessvärre frös vi genom hela natten, det var mycket rått och fuktigt. Rummet vi fick dagen därpå var mycket bättre, utsikten till trädgården var dock p-platsen. Poolen uppfattades lite smutsig, och svår att ta sig ner i, det verkade som att stigen var sönder. Det var flera stora fester medan vi var där, men vi hörde inte så mycket av det. Frukostbuffén fylldes inte alltid upp, och en morgon fanns det inget kaffe, den skulle hämtas i baren. Vi hade beställt middag på stället den sista kvällen, med det var också en grillfest i trädgården, alltså en privat fest, och jag kände mig inte välkommen i restaurangen. Den enda servitören gjorde vad han kunde, men säkert mycket kaotiskt i köket. Nästa gång väljer vi ett ställe som inte arrangerar stora fester. Vi väljer gärna Hideaways igen.
Rekommendation till kommande gäster
Florens card är dyrt, men värt alla pengar. Man behöver inte stå i kö och man kan nyttja offentlig transport.
7,7

Historiska omgivningar

Vi hade en underbar vecka i Villa Pitiana. Villa Pitiana ligger högt upp - med en magnifik utsikt över området. Perfekt för par eller med små barn. Inte lika bra om du reser med tonåringar på 15 år. Det var för lite att göra på hotellet för dem. Man måste vara inställd på att köra till allt, så det är ett måste att ha egen bil eller hyrbil. Villa man äta med lokalbefolkningen och tycker om typisk italiensk mat, kan vi rekommendera den lokala restaurangen i Donnini. Donnini ligger 1 km från Villa Pitiana, så man kan enkelt gå dit. Vi åkte till Florens 3 gånger då vi blev fängslade av stadens många sevärdheter. Alla tre gånger vi tog tåget dit. Mycket smidigt. Det tar bara 10 minuter från Villa Pitiana att köra till stationen Sant Ellero där man lätt hittar parkeringsplats för bilen. På en halvtimme står du i centrum av Florens.
Rekommendation till kommande gäster
Besök även: * Florens (en mängd museer den ena överträffar den andra, såsom Palazzo Medici Riccardi, rådhuset mfl., Bron med många smyckesbutiker även kallad Ponte Vecchio över floden Arno) * Siena och den medeltida staden utanför Monteriggioni ("Festa Medievale" Monteriggioni, Italien sker varje år och rekommenderas starkt. Festa Medievale di Monteriggioni är en av de bästa kostymfestivaler i Italien. Den medeltida Festival 3-5 juli och från 10 till 12 juli, 2015). * Vallombrosa (kloster och området utanför, cirka 5 km från Villa Pitiana) * Gallerian centra i Leccio Reggello (om man är märkesvaror : Gucci, Prada, Dior, Burberry.....)

Hideaways gästrecensioner

Värdering 7,8 av 10
Baserat på 4 recensioner