Tredje gången gillt, som man säger, passar bra in på mitt senaste besök av I Veroni och de tidigare två gångerna jag åkt därifrån har jag tänkt att detta måste jag bara ha med bland våra gömställen, men sedan har allt annat kommit i vägen, tyvärr. Nu äntligen kan jag ge I Veroni den uppmärksamhet det förtjänar, för detta är ett trevligt familjedrivet ställe där du sköter dig helt själv samtidigt som du har back-up från ägarna och deras personal, när och om detta skulle behövas. Vi var fem kollegor som strålade samman i Toscana för att deltaga på en mässa och passade då samtidigt på att besöka bl. a I Veroni. Eftersom I Veroni har ett bra läge bestämde vi oss för att stanna kvar ett par nätter och ha det som utgångspunkt. Två av oss hade bott här tidigare och vi visste vad som väntande oss och var spända på vad de andra skulle tycka och tänka, men vi hade inte behövt fundera så mycket för det var med breda leenden de steg in i sina lägenheter. Och det är faktiskt lätt att tycka om I Veroni eftersom det är ett litet, mysigt ställe med endast 7 lägenheter, liten innergård och ett naturskönt läge varifrån du har fina vyer över landskapet. 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Det var en kall vinterdag och solen värmde mitt frusna ansikte, en slöja låg över fälten och jag var tvungen att stanna till en stund för att beundra skönheten. Ännu en gång konstaterade jag att Toscana är fantastiskt vackert och rogivande oavsett årstid. Jag väcktes ur mina drömmar av att någon puffade på mig, det var min kollega Allan som undrade om han skulle ta min väska, gentleman som han alltid är och jag var snabb att tacka ja även om jag denna gång lyckats få ner allt i en liten kabinväska. Åh vad mysigt här är, hör jag ett par kollegor säga, som inte varit på I Veroni tidigare och jag kunde inte annat än att nicka instämmande. Ja, I Veroni är en personlig favorit och jag tror det beror på flera olika faktorer. Dels att stället har ett lantligt läge och samtidigt ligger nära en liten stad, där det finns restauranger, barer och en del butiker. Och eftersom huset ligger uppe på en höjd ovan staden, är här lugnt och skönt och det enda som eventuellt skulle störa din nattsömn skulle då vara muntra fågelkvitter eller vindens lätt prasslande i löven.

Inte långt från Florens

Dessutom är läget, öster om Florens, perfekt och det tar ca 40 min, beroende på trafiken, att med bil ta sig in till centrum. Och något jag uppskattar mycket på min semester, och mina jobbresor för den delen, är att inte behöva ta bilen in till centrum, utan istället ta tåget in och på så sätt slippa både trafik och parkeringskostnader. Detta var precis det vi gjorde när vi fem kollegor skulle ta oss in till mässan och det var så skönt att kunna låta bilarna stå parkerade i Pontassieve, den lilla ort där I Veroni ligger. Dessutom var vi några stycken som kunde passa på att unna oss en äkta italiensk frukost på fiket vid stationen, för det är nästan obligatoriskt att gå in på ett lokalt "hak" och beställa in en latte, cornetto (gärna med vanilj för min del) och färskpressad apelsinjuice på stående fot.

Mycket historia och Chianti Rufina

Luca, som är ägarens högra hand, tog emot oss och hälsade oss varmt välkomna och när vi slängt in våra väskor i respektive lägenhet bad han oss att återigen sätta oss i bilarna. Vi skulle nämligen köra bort till I Veronis "hjärta", vingården, för en obligatorisk vinprovning vilket även du som gäst kan göra. Dofterna från vinproduktionen gick inte att undgå medans vi korsade innergården och jag kände att magen knorrade till lite när jag såg läckerheterna som dukats upp på långbordet i cantinan. Bröd, grissini, salami, skinka och ostar av olika varianter var framdukat, tillsammans med gårdens olika viner och olivolja så klart, men innan det var dags att sätta sig till bords skulle vi få veta lite mer om själva vingården, som är en av de större i området. Jag tänker inte återberätta hela gårdens historia utan vill gärna lämna lite till Luca och Paola som känner till både stället och vinerna in i minsta lilla detalj, men kan säga så mycket som att I Veroni har anor från 1500-talet och ägdes då av den nobla familj Gatteschi. Gården äger 70 hektar land där vinrankor trängs med 4000 olivträd uppe på en höjd ca 100-350 m ö h i området Chianti Rufina. Och förutom goda viner producerar man en utsökt olivolja, och har du möjlighet att gå på vinprovningen så gör det och du kan givetvis även köpa godsakerna med dig hem.

Hyr en av lägenheterna eller hela stället 

Själva agriturismon var tidigare en gård som hette Podere Pianottolo och jag tycker att den påminner om en liten "miniby" med sin piazza (torg) i mitten. Lägenheterna blev renoverade år 2007 men man har varit noga med att behålla den rustika känslan och här finns en trädgård samt en fin liten innergård med gemensam uteplats och grill. Ett vackert poolområde ligger placerat på en liten "kulle" för bästa utsikt över landskapet med sina fält, böljande kullar och vinrankor. Du bor i lägenhet och har ett litet kök där du kan tillaga lite enklare måltider, och du kan välja att äta dina måltider antingen inomhus eller ute på terrassen eller i trädgården. När du känner för att bli serverad kan du bege dig till Pontassieve, eller beställa hem en pizza från någon av pizzeriorna. I Veroni ligger som sagt endast ett par kilometer ovan staden, och är du hurtfrisk kan du t.o.m promenera fram och tillbaka då vägen inte är så trafikerad. Även i lilla Rufina som ligger ca 14 km bort finns ett par restauranger, likaså i Vallina, som du har 9 km till och där floden Arno ringlar sig igenom. I Pontassieve finns bekvämligheter som bank, post, mataffär, barer, restauranger och tågstation. För ett ännu större utbud av allt mellan himmel och jord kan och bör du ta dig in till Florens, och mitt råd är att du parkerar bilen i Pontassieve och fortsätter därifrån med tåget.

Bra att veta om I Veroni

Du bör vara förberedd på strikta och en aning oitalienska förhållande gällande tider. Ankomsten ska ske mellan kl. 16.00-19.00 och det går inte att komma innan eller efter angiven tid. Vid ankomst efter kl 19.00 (även på minuten) utgår en avgift på €100 och ankommer du efter kl 21.00 kan du inte checka in överhuvudtaget och får vänta först till dagen efter. Lokal turistskatt betalas på plats. Familjens vingård ligger ett par kilometer bort och det är här du vänder dig om du vill ha tips och råd, få en vinprovning och ev köpa med dig hem.

Läs mer om Agriturismo I Veroni

Hideaways kategori

8,0 Våra gästers
omdöme
54 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by med restauranger och shopping, Pontassieve - ca 2 km
 • Siena, Italiens kanske mest älskade medeltidsstad – ca 75 km
 • Pisa med sitt lutande torn – ca 94 km
 • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Firenze – ca18 km
 • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – ca 38 km
 • Etruskernas bergsstad, Volterra – ca 90 km
 • De “1000” tornens stad, San Gimignano –ca 69 km
 • Rom Fiumicino flygplats – ca 300 km
 • Florens flygplats – ca 44 km
 • Bologna flygplats - ca 126 km

Rumstyper

Lägenheterna är alla trivsamt inredda i olika färgsättningar, där gult, blått och rött är dominerande. Möbleringen varierar och man har försökt behålla den rustika atmosfären och en känsla av hemtrevnad. Stengolv, valv, öppna spisar och synliga takbjälkar är också vanligt precis som små udda detaljer och annorlunda planlösningar. I samtliga lägenheter har du möjlighet att äta utomhus för även om du inte har direkt utgång till en terrass har du en plats i trädgården där du kan duka fram dina måltider. Du kan hyra hela gården d.v. s samtliga lägenheter och har på så vis tillgång till privat pool.

La Stalla - ligger på bottenvåningen och består av vardsgasrum med kokvrå, två sovrum med respektive två sovplatser och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten har en enklare uteplats.

La Trinaia - ligger på bottenvåningen och består av vardagsrum med kokvrå, sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten har en terrass med stort marmorbord (plats för 8 personer) och stolar framför entrén. 

La Cisterna - ligger fördelad på två våningar med ingång på bottenvåningen. Består av vardagsrum med kokvrå och stor öppen spis samt badrum med dusch och toalett. På andra våningen finner man sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten har en terrass med stort marmorbord (plats för 8 personer) och stolar framför entrén.

Casa della Cecchina - ligger på andra våningen (ovanpå den lilla lägenheten som fungerar som reception och bostad för den ansvarige) men p.g.a. nivåskillnaden ligger den samtidigt i höjd med poolen så det känns som att vara på första våningen. Från "poolnivån" går det en bro till lägenheten! Lägenheten består av vardagsrum med kokvrå, sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar samt två badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat uteplats med bord och stolar.

Torre - ligger på 3:a våningen ovanpå lägenhet Torre. Lägenheten består av vardagsrum med kokvrå, sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar samt två badrum med toalett och dusch. Lägenheten har egen uteplats med bord och stolar i trädgården.

Casa del Cacciatore - ligger på bottenvåningen och består av vardagsrum med kokvrå och öppen spis, två sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med enkelsäng och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten har bord och stolar framför entrén.

Gli Archetti - ligger på andra våningen och består av vardagsrum med kokvrå och öppen spis, två sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med enkelsäng och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten är utrustad med aircondition samt har bord och stolar ca. 40 meter från entrén.

Il Fienile - ligger på andra våningen (16 trappsteg upp) och består av stort uppehållsrum med kokvrå, två sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar samt två badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat uteplats i trädgården under ett stort träd med bord och stolar. OBS: lägenheten har inte något klädskåp, så kläderna bör bevaras i resväskorna.

Faciliteterna är;

 • Luftkonditionering
 • Sat-TV
 • Wi-Fi
 • Micro
 • Myggnät

Att betala på plats:

 • Depostionsavgift €150
 • Slutstädning € 22/pers
 • Turistskatt betalas på plats (från 16 år)
 • Sänglinne och handdukar ingår
 • Värme är efter förbrukning ca €10/dag
 • Kökshanddukar medtages
 • Poolhandduk hyres el. medtages
 • Barnsäng på förfrågan
 • Köket ska lämnas rent och soporna utburna
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Agriturismo I Veroni:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • 2 eller flera sovrum
 • Möjlighet för privat pool

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via San Martino a Quona 67
50065 Pontassieve (FI)

Koordinater

Latitude: 43.7857
Longitude: 11.4237

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 55 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 120 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 108 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi

Andra hotell Toscana

Läs mer