Jag tar första parkett, var det första jag tänkte och det kan man ju tycka vad man vill om, alltså att jag är snabb med att "paxa" en plats. Men jag tror att när du väl ser den utsikt La Vecchia Sassa bjuder på, förstår du mig bättre.  På La Vecchia Sassa har man sett till att ha flera trevliga sittplatser på egendomen så att varje lägenhet har sin plats, men det är här, vid poolkanten, jag vill slå mig ner i en av solstolarna eller under ett av parasollen och inte röra mig på en bra stund.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Jag kan nämligen aldrig se mig riktigt mätt på det toskanska landskapet, och blir lika glad varje gång ett av "våra" hus bjuder på inte bara en familjär atmosfär utan även ett härligt läge. Dessutom bor du bra i komfortabla och rustika lägenheter med den rätta toskanska andan d.v.s synliga takbjälkar, vackra terracottagolv, valv och stenväggar. För trots att man renoverat har man varit noga med att bibehålla den rätta atmosfären. Som pricken över i:et kan vi berätta redan nu att du bor i utkanten av den lilla byn Iano, och har endast ett par hundra meter till närmsta restaurang och mataffär. Kan det bli mer bekvämt?

Det blir alltmer populärt att resa i stora sällskap, antingen med vänner eller med hela tjocka släkten där allt ifrån mostrar till fastrar, och från kusiner till mor-och farföräldrar packas in i bilen. I och med denna populäritet vill jag börja med att säga att här på La Vecchia Sassa är detta möjligt. Här finns nämligen 8 lägenheter och totalt 33 sovplatser med möjlighet att hyra hela gården, vilket är perfekt för dig som vill ha hela stället och då även poolen för dig själv. Oavsett vilket, alltså om du hyr en, två eller flera lägenheter så kommer ägarna Cinzia och Marco se till att du har det bra när du är här.

Låt dig hänföras av den rogivande utsikten

Jag är övertygad om att det första som kommer att slå dig när du parkerat bilen är utsikten. Enligt mig så är Toscana en region med många olika skepnader, och jag brukar säga att Toscana ska man se från ovan, utan att för den skull förringa regionens mer "platta" område. Men det kan inte hjälpas, för jag tycker att La Vecchia Sassa har ett läge som passar mig personligen och jag får en skön känsla i maggropen på bara tanken att få slå mig ner på min uteplats med ett gott vin, gärna lokalt, och bara njuta av stillheten och skönheten som ligger framför mina fötter. Och detta är faktiskt en av de saker som gästerna uppskattar som mest, att La Vecchia Sassa ligger på en höjd vill säga med den utsikt den har. Och givetvis har storleken betydelse, med sina få lägenheter, och det faktum att de ligger i utspridda i olika byggnader, vilket ger dig både rymd och en känsla av lugn och ro.

Eftersom det finns pentry i lägenheten kan du snabbt och enkelt själv kocka ihop något gott att äta, och har du inte storhandlat på vägen hem kan du alltid göra mindre inköp i Iano, som har en liten affär. Du kan t.o.m starta den gemensamma grillen om andan faller på. Känner du däremot för att slå dig ner, efter en lång och händelserik dag, och bli serverad god mat och goda drycker finns det en restaurang/pizzeria i Iano som är mycket uppskattad och som heter Borgo Antico.

Ett läge som passar de flesta

Nu undrar du kanske vad jag menar med det, för givetvis finns det inte endast ett läge som passar dig, så låt mig omformulera det hela. Jag är övertygad om att La Vecchia Sassa har ett läge som passar dig som vill göra utflykter, och ett läge som speciellt passar dig som för första gången besöker Toscana. Det finns tre punkter i Toscana eller rättare sagt städer som skapar en viss balans och dessa är Pisa, Florens och Siena. Jag brukar rekommendera till nära och kära... ja, faktiskt till alla som frågar mig var de ska bo i Toscana att de ska bo någonstans inom den berömda triangeln, d.v. s platsen där de, mer eller mindre, har lika långt till alla dessa tre städer. Dels är landskapet här mycket trevligt med sina småkullar och fält med olika grödor och varierande färger, och dels är utflyktsmöjligheterna perfekta. Inom endast en timme, med bil, kan du strosa runt på några av landets mest trampade gator och få ditt lystmäte stillat både vad gäller shopping och kultur. Sedan har vi en av mina favoritbyar, San Gimignano, med sina tinnar, torn och underbara utsikt som ligger en halvtimme bort från La Vecchia Sassa. Likaså pittoreska Volterra, som tillhör en av landets äldsta byar och som ligger högt uppe på en höjd med panoramavyer du sällan skådat. Känner du inte av landets historiska vingslag här så vet jag inte var du skulle känna den. Det vill säga - missa helst inte att besöka dessa två platser.

Skulle du däremot känna att din längtan efter dofter och smaker från vällagade fisk- och skaldjursrätter blir alltför påtaglig, är det bara för dig att sätta dig i bilen och köra västerut i ca 56 km, till Vada och dess långa sandstrand. En perfekt kombination och kontrast till regionens panoramiska inland.

Bra att veta om familjedrivna La Vecchia Sassa

Lokal turistskatt betalas på plats. En deposition ska lämnas vid ankomst på ca €100o. Värme betalas efter förbrukning samt elförbrukning. Slutrengöring betalas på plats €100 för lägenheter och €500 för villa. Om du tar med husdjur är detta på förfrågan och mot en kostnad. Frukost och extarsäng är på förfrågan och mot en kostnad.

Praktiskt nog finns ett sk. mynt-tvätteri på gården, något som uppskattas mycket av gästerna. Tycker du om att göra härliga utflykter på hästryggen kan det vara bra att veta att gården slutit ett avtal med en närliggande ridskola, Il Fregione. Är du en "golfare" finns en 18-håls bana i Castelfalfi ca 5 km bort annars är området upplagt för sköna promenader. Poolen har ett sk. havsvatten-system. För ett större utbud av restauranger och cykeluthyrning har du Montaione endast ca 10 km bort och för en större mataffär kan du bege dig till Castelfiorentino som ligger ca 18 km bort.

 

Läs mer om La Vecchia Sassa

Officiell kategori

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme
54 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by med restaurang och minimarket, Iano – ca. 200 m
 • Fler restauranger hittar du i Montaione – ca. 10 km
 • Siena – kanske Italiens mest älskade medeltidsby – ca. 66 km
 • Pisa med sitt lutande torn – ca. 65 km
 • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Firenze – ca. 72 km
 • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – ca. 67 km
 • Etruskernas bergsby, Volterra – ca. 20 km
 • Tornens by, San Gimignano – ca. 21 km
 • Rom Fiumicino flygplats – ca. 309 km
 • Pisa flygplats – ca. 61 km
 • Florens flygplats – ca. 80 km
 • Bologna flygplats – ca. 169 km

Rumstyper

Lägenheterna ligger utspridda i olika byggnader, varav en av dem ligger i självaste Iano, trots att det inte är mer än 80 meter till huvudbyggnaden. De rymliga lägenheterna är rustikt inredda och komfortabla med pentry så att du kan tillaga din egen mat om så önskas. Till varje lägenhet finns en tillhörande uteplats med bord och stolar så att du kan njuta av mat och dryck till sköna vyer.

Convivo - är på ca 45 m² och ligger på en förhöjd första våning. Lägenheten består av uppehållsrum med pentry, sovrum med dubbelsäng och badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat terrass med bord, stolar och parasoll. 

Orciaia - är på ca 48 m² och ligger på en förhöjd första våning med nivåskillnader invändigt. Lägenheten består av uppehållsrum och pentry (fyra plattor, ugn, kylskåp med frysfack, kaffemaskin och diskmaskin), sovrum med dubbelsäng och öppen spis, litet sovrum med enkelsäng samt badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat terrass på andra våningen med bord, stolar och parasoll samt utsikt till dalen och poolen.

Scuola - är ett självständigt litet hus på ca 60 m² fördelat på två plan. På första våningen har vi ett uppehållsrum och pentry (fyra plattor, ugn, kylskåp med frysbox, kaffemaskin och diskmaskin) och ett badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ett sovrum med dubbelsäng, ett litet sovrum (barnrum) med två enkelsängar och ännu ett badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat terrass på andra våningen med bord, stolar och parasoll. 

Granaio - är på ca 80 m² och ligger på andra våningen. Lägenheten består av uppehållsrum med öppen spis och pentry (fyra plattor, ugn, kylskåp med frysbox, kaffemaskin och diskmaskin), sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och två badrum med dusch och toalett. Lägenheten har privat terrass med bord, stolar och parasoll.

Limonaia - är på ca 80 m² och ligger på första våningen. Lägenheten består av uppehållsrum med öppen spis och pentry (fyra plattor, ugn, kylskåp med frysbox, kaffemaskin och diskmaskin), sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och badrum med dusch och toalett. Lägenheten har privat terrass med bord, stolar och parasoll. Till lägenheten hör även en övertäckt parkeringsplats.

Etrusco - är på ca 85 m² och ligger på första våningen. Lägenheten består av uppehållsrum med bäddsoffa för en person, öppen spis och pentry (fyra plattor, ugn, kylskåp med frysbox, kaffemaskin och diskmaskin), sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och två badrum, det ena med dusch, det andra med badkar, bägge med toalett. Lägenheten har privat terrass med bord, stol och parasoll.

Raffaello - är ett självständigt litet hus på på ca 80 m² beläget ca. 50 meter från poolen. Huset är utrustat med aircondition och består av uppehållsrum med bäddsoffa för en person, öppen spis och pentry (fyra plattor, mikro, kylskåp med frysbox, kaffemaskin och diskmaskin) och ett badrum med dusch och toalett. På andra våningen finns ännu ett till sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar och ännu ett badrum med toalett och dusch. Lägenheten har privat trädgård och terrass med bord, stolar, parasoll, grill och en fin utsikt över dalen. 

Belvedere - är på  ca 100 m² stor och ligger på andra våningen i själva byn ( i en byggnad där andra lokala bor, Iano, ca. 80 meter från gården. Lägenheten är utrustad med aircondition och består av uppehållsrum med pentry (fyra plattor, kylskåp med frysfack, kaffemaskin och diskmaskin), två sovrum med dubbelsäng, sovrum med två enkelsängar och tre badrum med dusch och toalett. Lägenheten har privat terrass med bord, stolar, parasoll och fin utsikt. Det finns privat parkeringsplats till lägenheten. 

Hela gården - du hyr alla lägenheterna och får på så vis 33 sovplatser och privat pool

Faciliteterna i lägenherna är;

 • Sat-Tv
 • Wi-Fi, gratis
 • Diskmaskin
 • Kaffemaskin
 • Luftkonditionering mot avgift i Belvedere, Raffaello och Scuola

Avgifter att betala på plats:

 • Deposition € 200 (endast kontanter, hela gården € 1500)
 • Slutstädning € 65-95 beroende på lägenhetsval (hela gården € 650)
 • Turistskatt betalas på plats (ej barn under 14 år)
 • El, gas, vatten ingår
 • Sänkläder och handdukar ingår
 • Stora badhanddukar kan hyras på plats
 • Möjlighet till tvätteri, betalas på plats
 • Värmeförbrukning efter mätare
 • Köket måste lämnas städat och avfall tömt
 • Barnsäng kan hyras på plats
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på La Vecchia Sassa:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • I stad eller landsort
 • Hotellbar
 • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Iano, 46
50050 Montaione

Koordinater

Latitude: 43.5132
Longitude: 10.8752

La Vecchia Sassa är inte tillgänglig i dagsläget

La Vecchia Sassa är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana, Grosseto
 • Närmaste flygplats: 162 km
 • Närmaste strand: ca. 7 km
 • Pool
Italien, Toscana, Montaione
 • Närmaste flygplats: 56 km
 • Avstånd till havet: ca. 75 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 46 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi

Andra hotell Toscana

Läs mer