Solen står högt denna varma höstdag och ljudet från en traktor fortplantar sig över fälten för att sedan försvinna upp mot den blå himlen. Ägaren Giuseppe hade precis tagit mig och min kollega på en liten "safaritur" genom sina ägor när han plötsligt stannar till och vevar ner rutan så att vi kan plocka de söta, mogna druvorna direkt från rankorna. De ska snart skördas säger han, och tillägger, synd att ni inte kan vara med då. Och jag nickar instämmande, för trots alla mina besök i Toscana och just vid denna tiden på året har jag aldrig lyckats pricka in en skördefest. 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Eller rättare sagt aldrig haft tid att deltaga, men å andra sidan har jag ju då något att se fram emot. Vi tar en runda till, säger Giuseppe och styr bilen mot en liten intilliggande skog. Trots att bilen är en fyrhjulsdriven Volvo, skumpar det rejält när han tar sig igenom buskar och snår för att sedan komma ut på en liten skogsväg.

Genom skog och snår

Får man verkligen köra här, frågar jag artigt, varpå Giuseppe svarar med ett leende- javisst, det är ju min skog. Och den är mycket omtyckt av våra gäster, tillägger han och stannar bilen. Här kan de nämligen ta sköna promenader och njuta av stillheten- lyssna själv! Och mycket riktigt, lövens lätt prasslande i vinden, fåglarnas symfonier och skogens underbara dofter får en direkt påverkan på mig och jag har svårt att tänka mig att alldeles intill oss breder de stora vinfälten ut sig och kommersen är i full gång.

Väl ute ur skogen har det blivit dags för oss att besöka Le Buche Wine Resort & SPA, och det är ju trots allt därför vi är här. Och vi är båda oblygt nyfikna, för det hör till saken att vi natten till denna sovit på deras andra ställe, nämligen La Sovana, som både jag och min kollega blev förälskade i. Vi börjar med cantinan, säger Giuseppe och går mot en byggnad som ligger strax nedanför oss.

Goda viner är alltid uppskattat

Redan 1996 började far och son planera projektet Le Buche i samarbetet med konsulenter och professorer, för att utveckla ny vinodling och vinframställning. Förutsättningar var nämligen goda, och redan på tidigt 1800-tal tillverkade man vin på dessa marker, 'Vignone'. Idag äger familjen 75 hektar åkermark med vinrankor, olivträd och skogen förstås där du kan gå på tryffeljakt. Efter att ha sett och hört om gårdens viner, provsmakat hade vi gjort redan dagen innan till middagen, blev det äntligen dags för oss att få se det renoverade lanthuset från 1500-talet och som nu blivit ett SPA-hotell.

Hemma hos "la famiglia Olivi"

I Italien är familjebanden starka och så även här "hemma hos" familjen Olivi.  Giuseppe och hans fru Giovannella sköter om La Sovana, medans de överlåtit Le Buche Wine Resort & SPA till sonen Riccardo och hans hustru Daniela, som förutom sina tre barn även sköter om denna lilla juvel. Och när vi stiger in genom dörren till den lilla receptionen reser sig båda från sina datorer och kommer emot oss leende. Välkomna, säger Riccardo och ger mig ett fast handslag, presenterar sin fru och undrar om vi är redo att följa med på en liten rundvisning.

Även om huset är renoverat, för att möta dagens krav vad gäller bekvämlighet, har man bevarat den gamla stilen, vilket jag alltid är evigt tacksam över. Och då tänker jag speciellt på de vackra stengolven, de vita väggarna, de rundade valven och de synliga takbjälkarna. För det är just dessa element som sätter den största prägeln, om du frågar mig. Här finns även en restaurang med uteterrass, där du kan njuta av en rik frukostbuffée, som givetvis består av hembakade sötsaker, egenproducerade marmelad och honung, samt lokalproducerade råvaror. Och om maten smakar lika bra här som på La Sovana, då vet jag att du är i trygga händer!

Det som är extra kul med Le Buche är inredningen. Vi har letat länge, säger Riccardo, för att hitta de rätta möblerna och skapa den (för oss) rätta atmosfären. Tycker du att det är för mycket, tillägger han. Jag tittar in, konstruktionen gör nämligen att du kan se mer än ett rum åt gången tack vare valvöppningarna, och jag ser flera bord och stolar i olika stilar...alla dock från en svunnen tid. Vid första anblicken blir jag lite tveksam över vad jag ska svara, men efter ett par minuter ger det mening och jag förstår vad de är ute efter, nämligen att ge gästerna tillfälle att umgås och prata med varandra och då gärna över ett glas vin eller två. Och det är här vi tydligt märker att familjebanden, inte bara i Italien, utan även hos La famiglia Olivi är starka!

Familjens "stämpel" går inte att undvika

Vi fortsätter med vårt besök och tar trappan upp för att titta på några av rummen, en del ligger nämligen i en annan byggnad strax intill. Och även om rummen har vackra terracottagolv, takbjälkar, och badrum i marmor är det något annat som fångar mitt öga, nämligen familjens emblem. Det känns som den är överallt, men så är det ju givetvis inte, men den gör sig fint både på sänglinnena och handdukarna och ger mig en känsla av välbefinnande, eftersom det visar att familjen är stolt över sin produkt, vilket alltid är ett bra tecken. En tygkasse med poolhanddukar och två badrockar ligger placerade på sängen och på tal om badrockar har det blivit dags för mig att berätta lite om hotellets SPA-avdelning.

Nere i källaren ligger hotellets lilla SPA, ett ställe där du kan komma ytterligare ner i varv, vilket kan vara speciellt skönt efter en lång och händelserik dag upp och ner för Toscanas underbara kullar. Ljussättningar, aromer och musik kombineras för att skapa rätt atmosfär och här finns turkiskt bad, finsk bastu, "emotionella" duschar, massagerum, vilorum, gym och en uppvärmd inomhuspool. Det fina med SPA-avdelningen är att den nås med hiss inifrån, men har även direkt utgång till trädgården där du har ett trevligt poolområde med solstolar, parasoll och en vacker utsikt över fälten.

Ser ni, säger Giuseppe med stolthet i rösten..i poolen..att det rör sig? Det är för att våra badande gäster ska få kunna koppla av ytterligare och ger dessutom fin genomströmning av vattnet, som för övrigt är saltvatten. Och än en gång under mina resor drömmer jag mig bort och önskar att jag haft en dag eller två till godo, för jag vet precis hur jag skulle tillbringa dem här på Le Buche Wine Resort & SPA. 

Därför väljer du Le Buche Wine Resort & SPA

 • Möjlighet till att provsmaka vin & olivolja
 • Avkoppling i SPA avdelningen
 • Den charmiga miljön
 • Den fina omgivningen, inbäddad bland vinrankor
 • De trevliga värdarna
 • Utflyktsmöjligheterna
 • Restaurang på plats
 • Tillgång till systerhotellets faciliteter som;
 • ...tennis, fiskedamm, boccia och lekplats

Bra att veta om Le Buche Wine Resort & SPA

Här finns en SPA-avdelning (med gym) som har öppet mellan kl 09-12 och 15-19. Barn under 14 år har inte tillträde dit. Du kan få frukost på rummet om du önskar. Besök i cantinan samt provning av vin och olivolja ingår. Är du här i september eller oktober kan du vara med och skörda. Vill du besöka familjens andra gård, La Sovana, är du mer än välkommen. Den ligger ca 3,7 km bort och här har du även en liten fiskedam, boule och tennisbana som du kan nyttja utan extra kostnad. Lokal turistskatt betalas på plats. Barnsäng för barn under 2,9 år är obligatorisk, är på förfrågan och betalas på plats. Poolen är öppen mellan den 15/4-15/10 beroende på väder och vind. Parkering ingår.

 

Läs mer om Le Buche Wine Resort & SPA

Officiell kategori

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme
56 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by med restauranger och shopping, Sarteano - 4,6 km
 • Siena, Italiens kanske mest älskade medeltidsstad – 70 km
 • Pisa med sitt lutande torn – 207 km
 • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Firenze – 127 km
 • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – 119 km
 • Etruskernas bergsstad, Volterra – 133 km
 • De “1000” tornens stad, San Gimignano – 120 km
 • Kyssarnas stad i Umbrien, Perugia - 88 km
 • Den vackra Trasimenosjön - 25 km
 • Rom Fiumicino flygplats – 194 km
 • Florens flygplats – 136 km
 • Bologna flygplats - 223 km

Rumstyper

De 13 rummen har namn efter gårdens olika vinsorter och inredningen är typisk för regionen med en del antika möbler. Rummen kan ligga på olika plan och har utsikt över trädgården, poolen eller det intilliggande landskapet. Dubbelrummet (classic) tar 2 personer och i dubbelrum (deluxe) har du möjlighet till en extrabädd (i bäddsoffa) för barn under 15 år. Dessa deluxe-rum har dessutom en uteplats.

Faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Wi-Fi
 • Minibar
 • Kassafack
 • Hårtork
 • Barnsäng på förfrågan, utan extra kostnad
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Le Buche Wine Resort & SPA:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Invändig pool

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Vicinale delle Buche 25
53047 Sarteano

Koordinater

Latitude: 43.0143
Longitude: 11.8719

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 51 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Emilia Romagna
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 79 km
 • Pool
 • Restaurang

Andra hotell Toscana

Läs mer