Resor till Marina di Bibbona

De flesta av oss förknippar Toscana med böljande kulturlandskap av olivlundar och vinodlingar så långt ögat når, men regionen har faktiskt även en lång kustlinje med åtskilliga inbjudande badorter. En av de mest populära är Marina di Bibbona, som ligger på den del av kusten som lokalt kallas för Costa degli Etruschi. Här kompletterar staden den breda, familjevänliga stranden med alla de faciliteter som hör till på en avkopplande badsemester.

Njut ett avkopplande strandliv i Toscana

Marina di Bibbona uppstod i slutet av 1700-talet runt Forte di Bibbona, en fästning som skyddade kusten mot pirater. I våra dagar används en del av denna fästning under sommarmånaderna till utställningar och andra kulturella evenemang. Även om staden, som nämnts, har rötter från långt innan semesterresenärerna hittade hit så har de största delarna av Marina di Bibbona en modern prägel. Det var ju också framför allt under 1980-talet som turismen på allvar blomstrade upp i detta området och fick staden att växa.

I en äkta semesterort som Marina di Bibbona finns det naturligtvis ett brett urval av hotell, semesterlägenheter och campingplatser som även lockar många semesterfirande italienare. Där utöver finns här rikligt med matställen, så du kan garanterat hitta något som passar just dina smaklökar. När du reser till Toscana för att tillbringa din semester vid medelhavskusten så bör du naturligtvis utnyttja det stora utbudet av fiskrestauranger som ständigt förses med nyfångad fisk. Stadens pizzerior lär, efter vad jag hört, vara värda att utforska även de.

Den obestridda huvudattraktionen i Marina di Bibbona är inte överraskande den härliga Blå Flagg stranden. Det är också lätt att fördriva de flesta av semesterns dagar med att bara slappa på en liggstol i solen, enbart avbrutet av badande i det varma, klara Medelhavet. Om du och din familj behöver lite omväxling så kan ni gå en tur upp till Parco Giochi Bibbolandia, som är en liten nöjespark för mindre barn. Större barn vill troligtvis hellre besöka vattenlandet Acqua Village i Cecina, där det finns både vågmaskin och roliga rutschkanor.

Utflyktsmål

Det kan även varmt rekommenderas att avsätta några dagar till att utforska inlandet. Här döljer sig ett pärlband av mysiga medeltidsstäder där du kan uppleva ett mer orört Toscana. Lockas du av kulturella upplevelser och historiska sevärdheter? Några av regionens mest intressanta städer, så som San Gimignano, Lucca och Pisa är perfekta mål för en dagsutflykt. Sist men inte minst kan du dra fördel av att du befinner dig i en av Italiens mest kända vinregioner, Bolgheri-vinregionen. Flera av områdets vingårdar är öppna för besökare och erbjuder både rundvisningar och vinprovningar.

Läs mer om Marina di Bibbona

Destinationer i Toscana

Hitta din resa till Toscana här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter