Det finns boende och sen finns det boende, ibland är skillnaden hårfin och ibland är den ganska påtaglig. Jag är övertygad om att du på Podere Salicotto kommer att tycka det senare och detta kan vi tacka de trevliga ägarna för. Paolo och Silvia, som det charmerande värdparet heter. De har nämligen följt sin dröm och brinner passionerat för det de gör. De blev så förälskade i platsen att de bestämde sig för att stanna kvar och dela med sig av sina upplevelser. 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Jag kan inte annat än hålla med när det gäller läget eftersom detta området är min personliga favorit i Toscana och det ska mycket till för att jag ska ändra min åsikt. En annan sak som jag är extra svag för, det är mindre ställen med personlig service och arbetarglädje. På Podere Salicotto är det som sagt lätt att trivas och du blir snabbt en i familjen.

Det underbara Crete Senesi

Söder om Siena sträcker ett område ut sig, som kallas Crete Senesi, ett underbart landskap med mjuka böljande fält och kullar som vackert skiftar i brunt, grått, gult och grönt beroende på årstiden. Speciellt när morgondisen lyfter från marken känns det som om tiden står stilla och magi uppstår. Här på Podere Salicotto kan du njuta av dessa vackra vyer och eftersom här endast finns ett fåtal rum är det lätt att komma ner i varv och låta själen få frid. Ja, det är lätt att förälska sig i detta charmiga lilla ställe, precis så som Silvia och Paolo gjorde. Och vi i vår tur blev förälskade i Silvia och Paolo.

Vi såg ljuset och blev förälskade

Att trivselfaktorn är hög och att gästfrihet är något både Paolo och Silvia håller högt går inte att missta sig på, och det är dels detta som gör Podere Salicotto till ett hideaway. Det andra är läget, och Silvia är inte sen med att förklara varför det blev just denna plats. Vi upptäckte Podere Salicotto en sensommarkväll för 17 år sedan, och för att citera en mening från John Belushi i filmen 'The Blues Brothers' - "I have seen the light". Om inte detta är en kärleksförklaring så vet jag inte vad mer som krävs. Runt om Podere Salicotto breder ett vackert landskap ut sig och jag förstår att det måste vara en dröm att få vakna upp till en sådan skönhet, men så är jag ju som sagt svag för Crete Senesi. Ytterligare en sak jag gillar med värdparet är att de anser det vara en lyx att slippa vara "jagad" av tiden, som annars är så vanligt i dagens stressiga samhälle.  Att få befinna sig på en plats där du kan varva ner, lyssna på kroppen och ta dagen som den kommer är något vi alla behöver då och då, anser Silvia och därför strävar de efter att bibehålla en viss livsrytm som de gärna förmedlar.

Börja dagen med ett långt, djupt andetag

Vad är skönare än att få vara i harmoni med naturen? Har du aldrig testat det så har du här ett gyllene tillfälle. Dagen kan du börja med välbehaglig sträckning, djupt andetag och en god frukost. På det traditionella frukostbordet dukas det fram lokala och biologiska produkter från Toscana, marmelad, yoghurt, jucie, kaffe och hembakat, så klart, för vad är ett italienskt frukostbord utan hembakade kakor och tårtor. Den goda frukosten serveras, om vädret tillåter, på den övertäckta terrassen som du hittar i trädgården och vad kan vara bättre än att starta dagen med god frukost och frisk luft. När du känner dig mätt och belåten kan du ta dig till saltvatten-poolen där du kan avverka ett par längder för att sedan slänga dig raklång i en av solstolarna under solens värmande strålar.

Alternativt kan du börja dagen med en lång promenad, jogging- eller cykeltur, där du ser den toskanska naturen och dess alla olika individer så sakta vakna till liv. På eftermiddagen, eftersom Podere Salicotto ligger ca 30 km söder om den vackra staden Siena, kan du snabbt och enkelt ta dig till en stad som inte bara bjuder på vackra byggnader i historisk miljö utan även på ett stort och bra utbud av uteserveringar, restauranger och shopping. Även i den närliggande medeltida staden Buonconvento har du ett par bra restauranger, småbutiker och andra bekvämligheter.

Jag blir varm om hjärtat och en längtan infinner sig

Bara tanken på Toscana och Crete Senesi gör att min puls ökar en aning, och det är ingen slump att jag nästan varje år tillbringar minst en vecka i Toscana på min semester. Och med automatik har jag ju då ett par favoritbyar och städer, som t.e.x Pienza. Här försöker jag alltid planera in en lättare lunch på La Buca di Enea eftersom jag fullkomligen älskar ost och skinka (även pastan rekommenderas). Kaffet eller något svalkande att dricka tar jag alltid (märk väl alltid då det blivit av en tradition) på Bar il Casello eftersom jag härifrån har en härlig utsikt över fälten. Men det finns många andra sköna platser i området som du bör ta med på din dagsrunda, som exempelvis Montalcino och Montepulciano.

Och som ett sista litet tips, skulle jag vilja nämna SP146 som går mellan Pienza och San Quirico d'Orcia. Förutom att jag tycker att det är en vacker sträcka, speciellt när bönderna buntat ihop halmbalarna som ligger som ett fint mönster på åkrarna så är det på denna sträckan som det kända lilla kapellet ligger, Capella della Madonna di Vitaleta. Stanna gärna till med bilen, det finns möjlighet, och föreviga ditt möte med det lilla historiska kapellet från år 1509. 

Lokala produkter och egentillverkat vin

Produkter och råvaror som Silvia och Paolo använder är från lokala producenter, något som blir allt mer vanligt och som vi alla är glada för då det är bättre både för miljön och smaklökarna. Man tillverkar även sin egen olivolja och sitt eget vin, men förvänat dig inte vinrankor utanför husknuten, då dessa inte ligger i anslutning till den lilla Poderen. Är du intresserad av vinprovning finns det möjlighet att besöka Salicottos cantina och följa med gårdens anlitade sommelier där du besöker små lokala producenter. Det finns ingen restaurang på Podere Salicotto men i trädgården finns en grill om grillandan faller på, och Silvia håller i matlagningskurser ett par gånger i veckan hemma i sitt eget kök. Är du intresserad så meddela gärna Silvia redan när du checkar in eftersom det kräver ett minimum antal deltagare. Men du behöver inte ta dig så långt för att äta gott. Buonconvento ligger, som nämnt, endast ca 5 minuter bort med bil och här har du flera matställen att välja mellan.

Bra att veta om Podere Salicotto

Detta är en plats för vuxna och där barn under 13 år inte accepteras eftersom Silvia och Paolo strävar efter att kunna ge dig total avkoppling. Vinprovning, ostprovning och matlagning bokas och betalas på plats. Det finns gemensam grill du kan nyttja mot avgift, och i priset på €15/dag/rum ingår då proslin, bestick, egenproducerad olivolja och en flaska av husets röda. Gården har en cantina med b.l Brunello viner och en så kallad honesty-bar i det gemensamma sällskapsrummet. Du skriver upp det du tar och betalar innan du åker hem.

Det finns tvättmöjlighet, mot avgift vilket kan vara extra praktiskt för dig som är ute en längre tid. Känner du att du vill unna dig en massage eller vara med på yoga går detta att beställas, så även fotokurser, turer ut till havs m.m. Cykel går att ordna och likaså en tur på hästryggen då det finns ett stall endast ca 600 m bort. Det finns lite blandat i Buonconvento så även en tågstation vilket kan passa dig som vill nå Siena (ca 20 minuter) och Florens (ca 1 timme och 45 minuter) utan att behöva ta bilen. Eftersom man värnar om miljön städas inte rummen varje dag utan endast en gång i veckan.

 

Läs mer om Podere Salicotto

Hideaways kategori

292 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad med restauranger och shopping, Buonconvento – ca 2,5 km
 • Siena, Italiens kanske mest älskade medeltidsstad – ca 32 km
 • Pisa med sitt lutande torn – ca 149 km
 • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Florens – ca 98 km
 • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – ca 73 km
 • Etruskernas bergsstad, Volterra – ca 81 km
 • De “1000” tornens stad, San Gimignano – ca  69 km
 • Rom Fiumicino flygplats – ca 243 km
 • Florens flygplats – ca 107 km
 • Bologna flygplats - ca 195 km

Rumstyper

På Podere Salicotta finns det endast 6 rum och 1 suite. Inredning och stil är lantlig charm med rustika inslag. Det ena rummet är inte det andra likt och är i olika färgsättningar, som alla har sitt syfte och sin mening. 

Belvedere är en suite på ca 60 m² som ligger högst upp i ladan. Här finns ett öppet allrum med öppen spis, en dubbelsäng eller twinbäddar, en bäddsoffa och ett badrum. Här kan du njuta av både soluppgång som solnedgång.

Nanda är ett stort rum på ca 26 m² som ligger på bottenplan och passar dig som önskar egen uteplats. Du har fin utsikt över ladan i norr, solnedgången i väst och soluppgången i öst. Rummet har fått namn efter Paolo's mamma "farmor Nanda", som tydligen var en härlig, stark och positiv kvinna med en köttfärslimpa värd att minnas, tillägger Silvia.

Limoncino är ett rum på ca 20 m² med underbar utsikt över de sienesiska kullarna i väst och över ladan i norr samt poolen. Här har man inrett med detaljer som en hyllning till värdparets segelturer runt om i världen. Rummets gula färg ska matcha det tredje chakrat som är en symbol för solsken, vetskap och energi.

Ritina är ett rum på ca 21 m² som ligger vänt mot öst och med vy över ett vackert landskap som berör de flesta. Detta rum är tillägnat Silvia's mamma Ritina, en extraordinär person som är ödmjuk inför livet och dess ibland hårdare tider. Ritina är en person med ett ständigt brett leende och generöst hjärta.

Celeste på ca 26 m² bjuder på vackra vyer från sovrummet och är vänt mot söder och de belysta Montalcino kullarna. Tittar du mot nordväst kan du se Sienas medeltida byggnader som står sig fint mot solnedgången. Rummet är målat med en blå färg som framkallar lugn och hjälper till vid meditation, och som ska ge bättre sömn. Färgen, som hör samman med det femte chakrat, sägs få ner blodtrycket. Celeste ligger intill Rosa och du kan hyra dem båda samtidigt.

Rosa på ca 25 m²  har en fin utsikt från sovrumsfönstret som är vänt mot väst, där ett fascinerande och graciöst landskap dyker upp och där du kan se solen försvinna borta i horisonten. Rosa är den färg som livar upp sinnet och symboliserar öppenhet, givande, tagande och förlåtande. 

Arancino är på ca 26 m² och här kan du njuta av majestätiska soluppgångar i öst. I norr ser du ladan, poolen och kullarna. Färgen symboliserar inre harmoni och tillsammans med det andra chakrat symboliserar det även förståelse, vishet, balans och ambition. Arancino är det största rummet och kan ta en extrabädd.

Faciliteterna är;

 • Luftkonditionering/värme
 • Wi-Fi
 • Kassafack
 • Badrum med hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Podere Salicotto:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Località Salicotti
53022 Buonconvento SI

Koordinater

Latitude: 43.1310
Longitude: 11.5095

Podere Salicotto är inte tillgänglig i dagsläget

Podere Salicotto är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 146 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana, Rufina
 • Närmaste flygplats: 55 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Emilia Romagna
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi

Andra hotell Toscana

Läs mer