Det spelar kanske ingen roll om det är ditt första eller tionde besök i Toscana. I alla fall inte för mig, för trots att jag varit där så många gånger, flera år i rad faktiskt, så tröttnar jag aldrig. Och det finns hela tiden nya saker att uppleva. För att underlätta för dig har vi valt ut några av de godbitar vi tycker du bör se. Här får du en skön blanding av natur, historia, kultur, mat och vin. Välkommen till underbara Toscana och höjdpunkter i Toscana.

Marie Burheim
Utvalt av
Marie Burheim

Att ta sig runt Toscana är inga svårigheter, men det kan krävas lite tålamod..., eller rättare sagt: det ska ta tid när du kuskar upp och ner för kullarna. Det är nämligen på detta vis du lär känna regionen på bästa sätt. Själva resandet är en upplevelse och du kommer snabbt märka hur naturen förändras. Kullarna ändrar nämligen storlek och form och färgerna skiftar från grönt till brunt och gult. Det är just detta som är charmen med det bedårande landskap som Toscana bjuder på. Precis som de små mysiga byarna belägna uppe på sina höjder och med panoramautsikt över landskapet. Precis som den goda vällagade maten och de utsökta vinerna. Precis som den genuina atmosfär och vänlighet du stöter på. Allt detta och lite till kan du få uppleva på denna rundresa.

Rundresan, höjdpunkter i Toscana är upplagd så att hotellen och upplevelserna redan är planerade för dig. Detta innebär att du endast behöver boka ditt flyg och den hyrbil du önskar i vår sökmotor. Givetvis kan du även välja att boka rundresan som "endast hotell" här på sidan, om du redan själv har hittat din flygbiljett och hyrbil på annat håll. Det kan till och med vara så att du väljer att ta dig runt med egen bil. 

Kort dagsprogram

Dag 1:  Ankomst till Fattoria La Torre/Albergo Celide och vinprovning

Dag 2: Två historiska städer, Pisa och Lucca

Dag 3: Packa väskan för nytt boende och upplev Toscanas vagga, Florens

Dag 4: Upptäck ännu mer av Florens, tid för shopping och middag

Dag 5: Nytt boende, det bedårande Chianti och fascinerande Siena

Dag 6: Två av regionens mest älskade pärlor samt vinprovning

Dag 7: Vackra utsikter och vinprovning

Dag 8: Hemåt eller på vidare äventyr

 

Dagsprogram

Dag 1: Du börjar dagen i mysiga Montecarlo

Den genuina, lilla staden Montecarlo, ej att förväxla med den franska staden Montecarlo, ligger uppe på en höjd strax utanför staden Lucca. I området finns flera attraktioner inkluderat ett fort från 1555 som slutfördes av Cosimo I de Medici, kyrkan S.Andrea från 1700 och kapellet St. Anna. I Montecarlo finns även teatern Rassicurati från tidigt 1700-tal. I kväll väntar dig vinprovning av tre olika viner på hotellet som ligger i Montecarlo. Efter detta kan du besöka någon av de lokala matställen du hittar i byn. Alternativt fortsätter du med vin och lättare tilltugg på en av byns Enoteca. Fattoria La Torre är en vingård med egen cantina som ligger strax utanför Montecarlo. Här finns en pool och du är omgiven av ett grönt landskap.

...eller i historiska Lucca

Skulle ditt hotell bli Albergo Celide i Lucca så kommer du ändå att ta en runda bort till Montecarlo, då du har en vinprovning som väntar dig där. Från Lucca till Montecarlo tar det ca 20 min att köra beroende på trafiken (ca 16 km). Allt beror på när du anländer. Albergo Celide är ett fint litet hotell med restaurang och SPA. På hotellet finns det möjlighet att hyra cykel, vilket är mycket populärt i Lucca...att ta sig fram på cykel vill säga. Det enda som skiljer dig och stadens gamla mur åt är vägen. Detta innebär att du snabbt kan ta dig runt staden. 

Dag 2: Två av regionens mest sevärda städer, Pisa och Lucca

Efter din frukost har det blivit dags att ta sig an Lucca, staden med de hundra kyrkorna och den vackra medeltida stadsmuren. Den historiska stadskärnan kan nås genom en av de sju grindarna på stadsmuren. Under din vandring kan du bland annat se marknadsplatsen "Amphitheater", som har sitt ursprung från den romerska perioden. Väl värt att se är också San Michele-torget med San Michele-kyrkan i Foro och Palazzo Pretorio. Passa även på att shoppa loss lite i centrum eller slå dig ner på en av de trevliga uteserveringarna du hittar lite varstans.

Alternativt kör du till Pisa. Det lutande tornet i Pisa har gjort staden känd över hela världen. Här kan du även beundra Piazza dei Miracoli (undrens torg), den unika sammansättningen av katedralen, det lutande tornet, baptisteriet och Campo Santo. Katedralen Santa Maria Assunta är ett mästerverk av den italienska arkitekturen och inuti baptisteriet kan du besöka den sexkantiga predikstolen av Nicola Pisano. Något speciellt är också kyrkogården i form av ett monumentalt kloster. För att komma "hem" igen kan du antingen ta den större vägen eller de mindre som passerar byar med barer och restauranger. 

Dag 3: Underbara och historiska Florens, Toscanas” vagga”

Efter frukosten är det dags för dig att packa väskan och bege dig vidare. Idag kommer du att dyka ner i världens största "konsthögsarena". En tredjedel av alla konstskatter i Italien ligger nämligen i den toskanska huvudstaden, Florens. Santa Croce, den största Franciskanska kyrkan i Italien, anses vara ”begravningsplatsen” av viktiga italienska personligheter från historia, konst och litteratur. Lika imponerande är Palazzo Vecchio på Piazza della Signoria med replik av David av Michelangelo. Ytterligare platser av intresse inkluderar, utan tvekan, det åttkantiga baptisteriet tillägnad San Giovanni och Palazzo Medici-Riccardi, det första palatset av tidig renässans i Florens.

I natt sover du antingen i Impruneta och på Vecchio Borgo Inalbi som är ett gammalt lanthus inbäddat bland vingårdar. Ett typiskt toskanskt boende med pool och restaurang som serverar lokala specialiteter. Alternativt blir det Villa Rigacci Hotel, som ligger i Regello, och även detta historiska hus bjuder på toskansk charm, pool och restaurang. 

Dag 4 : Ytterligare en spännande dag i Florens

Du kan äta din frukost i lugn och ro, för hela dagen kommer du att tillbringa i Florens. Det behövs nämligen lite mer tid för att till fullo uppleva denna vackra stad. I dag kan du passa på att shoppa lite och besöka stadens fina skinnmarknad. Vi rekommenderar så klart även ett besök på det världskända konstgalleriet, Uffizierna med sina målningar av europeiska konstnärer från 1300-1800-talet. Middagen blir i en av stadens typiska restauranger. 

Dag 5: Chiantis gröna vinlandskap och Siena

I dag bär det äntligen vidare till det omtyckta och bedårande Chianti-området, som sträcker sig mellan städerna Siena och Florens. Här produceras ett av landets mest kända viner, nämligen Chianti. Det magnifika landskapet består av gröna kullar, böljande fält, vackra vingårdar och glittrande olivlundar. När du känner att du blivit mättad av all skönhet och kanske köpt ett nytt favoritvin med dig hem, har det blivit dags att styra ratten mot Siena. 

Medeltida Siena är ett konstverk i sig, från den gotiska perioden. Här har du slingrande, smala gränder och rödbruna höga palats i tegelsten som får tiden att stå still. Den historiska stadskärnan, med sina tre kullar, har formen av en treuddig stjärna, och är känd bl.a. för sin Palazzo Pubblico och dess Torre del Mangia (88 meter högt). Härifrån har du en underbar utsikt över den berömda vackra Piazza del Campo. Efter en dag med många intryck, kan det vara skönt att få sträcka ut benen en stund på ditt hotell, innan det återigen blir dags för dig att ta dig an Sienas nattliv. 

Hotel Garden hittar du i utkanten av staden, vilket innebär ett lugnare läge. Hotellet har egen trädgård, utomhuspool och tennisbana samt restaurang med uteservering och vyer över staden. Skulle det bli Villa Sabolini så ligger detta boende i Colle di Val d'Elsa, ca 25 minuter med bil från Siena (ca 23 km). Villan ligger vackert omgiven av en park och en underbar natur. Här finns pool och restaurang som serverar lokala läckerheter.

Dag 6: Monteriggioni och San Gimignano, två omtyckta pärlor

Efter en uppiggande kopp kaffe eller te och något gott i magen kommer dagens intryck bland annat bestå av smala gator, vackra palats och höga torn. Staden Monteriggioni, som ligger i provinsen Siena, grundades redan på 1200-talet och ligger fint uppe på en liten kulle. Stadens vackra och medeltida centrum är omgivet av en 600 meter lång mur, ett imponerande murverk som är synligt från långt håll. Även staden Monteriggioni är en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i landet, och som blev känd när den nämndes av den italienska poeten Dante i den gudomliga komedin, ”Divina Comedia”.

Du kommer även att besöka en personlig favorit, nämligen den underbara lilla staden San Gimignano, vars höga torn du kan se redan i fjärran. Här kan du strosa runt på kullerstenarna, frossa i skinn och läder, provsmaka vildsvin, köpa dig en kulglass eller bara slå dig ner på ett café och njuta av folkvimlet. Det som kan vara värt att se är Basilikan Santa Maria Assunta, Palazzo del Popolo med Museum Civico och Piazza della Cisterna med sin vackra fontän. För att avrunda dagen väntar dig en vinprovning, bestående av 3 viner, i San Gimignano-området. 

Dag 7: Underbara vyer i Montalcino, Montepulciano eller Pienza

Efter frukosten kommer du att besöka Montalcino samt Montepulciano (här väntar dig en vinprovning), men ta gärna även en titt på Pienza när du ändå passerar, som är en underbar juvel av tidig renässans. Dess namn kommer från påven Pius II, som ville omvandla sin födelseplats Corsignano till en konstjuvel efter valet till påsken. Många monument är värda att beundras, som t.ex. Palazzo Piccolomini och katedralen.

Montalcino är en vacker medeltida stad som är världskänt för sitt utsökta vin ”Brunello di Montalcino”. Andra kända viner är Rosso di Montalcino och Moscadello di Montalcino. Staden, som ligger ca 567 m ö h har sitt egentliga ursprung från etruskerna och tävlade under en lång period med Siena och Florens. Montepulciano (ej att förväxla med druvan) är också belägen på en hög platå och känt bl.a. för sitt vin "Vino Nobile of Montepulciano". En liten vinprovning på tre olika sorters viner hålls i en fortida vinkällare. Denna sista natt har du i Pienza och på Hotel Corsignano. Ett mycket omtyckt hotell med utsikt över Orcia-dalen. Hotellet har terrass med bubbelpool och restaurang som serverar både lokala som internationella rätter.

Dag 8: Dags att åka vidare

Efter din frukost har det blivit dags för dig att åka antingen hemåt eller vidare ut på nya upptåg. Vi hoppas att du njutit av vackra landskap, goda viner och den sköna atmosfär som Toscana bjuder på.

Inkluderat i priset

 • 7 x övernattningar ink. frukost
 • 1 x vinprovning (3 viner) på hotellet
 • 1 x vinprovning (3 viner) på typisk gård i San Gimignano
 • 1 x middag på lokal trattoria/restaurang i Florens
 • 1 x vinprovning (3 viner) i forntida vinkällare i Montepulciano

Priset inkluderar inte

 • Övriga drycker och måltider ej nämnda under inkluderat
 • Inträden till olika evenemang
 • Lokala turistskatter

Priset inkluderar inte, men kan köpas till

 • Flyg, ev. bagage allt efter flygsällskap
 • Hyrbil, välj bland olika typer och storlekar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Bra att veta om rundresan höjdpunkter i Toscana 

Att åka runt i en region är en härlig upplevelse och det är dessutom lätt att ta sig runt. Vi ger dig ingen vägbeskrivning, utan rekommenderar dig att använda Google Maps på din mobiltelefon, då det oftast är den som är den mest uppdaterade gällande vägnätet. Du kan boka paketet inkl. flygresa (välj Florens, Bologna eller Pisa som ankomstflygplats), och med hyrbil. Hyrbilen väntar på dig på vald flygplats, och du lämnar tillbaka den igen vid hemresan. Vi har inte möjlighet att reservera entré till övriga sevärdheter, även om de finns nämnda i dagsprogrammet. Lokala turistskatter tas ofta ut på hotellen.För bokningar på restauranger i respektive område samt sevärdheter, vänd dig till receptionen som gärna hjälper dig tillrätta.

 

 

 

Läs mer om Rundresan höjdpunkter i Toscana - 7 nätter

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme

Teman

Hotelltyp

Faciliteter

Se alla

Karta och avstånd

Fattoria La Torre i Montecarlo

 • Närmsta centrum, Montecarlo - ca 900 m
 • Centrum av Lucca - ca 16 km
 • Lutande tornet i Pisa - ca 37 km
 • Florens flygplats - ca 56 km
 • Flygplats Bologna - ca 137 km

Albergo Celide

 • Närmsta centrum, Lucca - ca 900 m
 • Mysiga byn Montecarlo - ca 16 km
 • Lutande tornet i Pisa - ca 19 km
 • Florens flygplats - ca 71km
 • Flygplats Bologna - ca 137 km

Vecchio Borgo Inalbi

 • Närmsta centrum, Impruneta - ca 2,4 km
 • Strada in Chianti - ca 5 km
 • Historiska Florens - ca 18 km
 • Florens flygplats - ca 25 km
 • Flygplats Bologna - ca 112 km

Villa Rigacci Hotel

 • Närmsta centrum, Regello - 5 km
 • Figline Valdarno - ca 5,5 km
 • Historiska Florens - ca 38 km
 • Florens flygplats - ca 49 km
 • Flygplats Bologna - ca 137 km

Hotel Garden

 • Barer, restauranger m.m- ca 350 m
 • Piazza del Campo, Siena - ca 2,5 km
 • Florens flygplats - ca 80 km
 • Flygplats Bologna - ca 164 km

Villa Sabolini

 • Närmsta cenrum, Colle Val d'Elsa - ca 6 km
 • Piazza del Campo, Siena - ca 30 km
 • Florens flygplats - ca 69 km
 • Flygplats Bologna - ca 152 km

Rumstyper

Som utgångspunkt får du ett dubbelrum (standard). Faciliteterna är: dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. De flesta hotell har dessutom luftkonditionering, Sat-TV, minibar, kassaskåp och hårfön (kan dock inte garanteras).

Exempel på hotell, kan bli liknande:

Dag 1-3: Fattoria La Torre i Montecarlo/Albergo Celide i Lucca eller liknande

Dag 3-5 : Vecchio Borgo Inalbi i Impruneta/Villa Rigacci Hotel i Regello eller liknande

Dag 5-7: Hotel Garden i Siena/Villa Sabolini i Colle Val d'Elsa eller liknande

Dag 7-8: Hotel Corsignano i Pienza eller liknande

Boendet kan alltså också vara ett liknande i samma område, beror på tillgänglighet i vald period.

Det är inte alla hotell som går att hitta i det vanliga programmet hos Hideaways, men det ska du inte skrämmas av, för de har alla samma standard och goda läge - och som alltid med Hideaways är alla hotell handplockade utifrån de kriterier vi sätter gällande service, standard och läge.

När du bokat resan online (som paket med flyg/hyrbil eller endast boende), kommer du få en beräftelse på exakt vilka hotell som du kommer att bo på.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Rundresan höjdpunkter i Toscana - 7 nätter:

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 43.5406
Longitude: 11.2692

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 66 km
Italien, Toscana
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Toscana
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang

Andra hotell Toscana

Läs mer