Att Toscana är en plats som lockar flera besökare år efter år är inte svårt att förstå, och själv kan jag aldrig bli riktigt "mätt" på denna underbara region. Här bjuds du på en uppsjö av mysiga platser, underbar natur, god mat och välsmakande viner. På denna redan sammansatta resa får du en liten inblick i det som en av landets mest kända regioner har att erbjuda.

Marie Burheim
Utvalt av
Marie Burheim

För att få så mycket som möjligt ut av ett besök i Toscana är det en nödvändighet att ta sig runt, men för att det inte ska bli för stressigt för dig har vi på denna rundresa valt ut endast två olika boenden. Vi har dessutom valt ut de platser du bör se, speciellt om detta är din första resa till regionen. De utvalda byarna och städerna är personliga favoriter, liksom de landskap de ligger i. För att förstärka intrycket har vi sett till att du får provsmaka några av de goda "druvor" som Toscana har ett bjuda på.

Rundresan, vinsmakning i Toscana är upplagd så att hotellen och upplevelserna redan är planerade för dig. Detta innebär att du endast behöver boka ditt flyg och den typ av hyrbil du önskar i vår sökmotor. Givetvis kan du även välja att boka rundresan som "endast hotell" här på sidan, om du redan själv hittat din flygbiljett och hyrbil på annat håll. Det kan till och med vara så att du väljer att ta dig runt med egen bil. Oavsett vilket så är vi övertygade om att du kommer att komma hem med många fina minnen i bagaget.

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Fattoria La Torre/Albergo Celide el. liknande och vinprovning

Dag 2: Byte av hotell, Chiantiområdet, medeltida Siena och vinprovning

Dag 3: San Gimignano med smala gator, höga torn, palats och vinprovning

Dag 4: Medeltida centrum på kullar och vinprovning 

Dag 5: Vi tackar för oss och hälsar dig välkommen åter

 

Dagsprogram

Dag 1: Vi börjar i charmiga, lilla Montecarlo

Du börjar denna rundresa med att besöka den söta, lilla staden Montecarlo som ligger uppe på en höjd strax utanför staden Lucca. Här i detta gröna vackra område finns flera attraktioner inkluderat ett fort från år 1555, som slutfördes av Cosimo I de Medici, kyrkan S.Andrea från 1700 och kapellet St. Anna. I Montecarlo finns även teatern Rassicurati från tidigt 1700-tal. I kväll väntar dig en vinprovning av tre olika viner på Fattoria La Torre som ligger i Montecarlo. Boendet är i första hand Fattoria La Torre, som är en vingård med egen cantina och som ligger strax utanför Montecarlo. Här finns en pool och du är omgiven av ett grönt landskap.

...eller i vackra Lucca

Skulle ditt hotell istället bli Albergo Celide i Lucca så kommer du ändå att ta en runda bort till Montecarlo, då du har en vinprovning som väntar dig där. Från Lucca till Montecarlo tar det ca 20 min att köra beroende på trafiken (ca 16 km). Allt beror på när du anländer. Albergo Celide är ett fint litet hotell med restaurang och SPA. På hotellet finns det möjlighet att hyra cykel, vilket är mycket populärt i Lucca...att ta sig fram på cykel vill säga. Det enda som skiljer dig och stadens gamla mur åt är vägen. Detta innebär att du snabbt kan ta dig runt staden. 

Dag 2: Två populära platser; Greve in Chianti och Siena

I dag ska du äntligen till den underbara Chianti-området, som sträcker sig mellan Siena och Florens, och där man skapar ett av de mest kända vinerna, nämligen Chianti. Låt dig förtrollas av ett av de mest magnifika landskapen av kullar, fält, många vingårdar och olivlundar. Ta en titt på slottet från 1400-talet och avsluta förmiddagen med en vinprovning på terrassen tillhörande en typisk vinkällare som ligger intill vinfälten med panoramavy över dalen. När du sett dig mätt på all den grönskande skönheten och kanske hittat ett nytt favoritvin som du handlat, har det blivit dags att styra ratten mot Siena. 

Den medeltida staden Siena är ett konstverk från den gotiska perioden. Med sin gamla, slingrande stadskärna, smala gränder, rödbruna höga palats i tegelsten, verkar det som om klockan stannat. Den historiska stadskärnan, med sina tre kullar, har formen av en treuddig stjärna, och är känd bl.a. för sin Palazzo Pubblico och dess Torre del Mangia (88 meter högt). Härifrån har du en underbar utsikt över den berömda vackra Piazza del Campo. När du insupit all atmosfär, stoppat något gott i magen och släckt din törst kan det vara skönt att få checka in på ditt boende där du kommer att stanna de sista dagarna.

Hotel Garden hittar du i utkanten av Siena, vilket innebär ett lugnare läge. Hotellet har egen trädgård, utomhuspool och tennisbana samt restaurang med uteservering och vyer över staden. Skulle det bli Villa Sabolini så ligger detta boende i Colle di Val d'Elsa, ca 25 minuter med bil från Siena (ca 23 km). Villan ligger vackert omgiven av en park och en underbar natur. Här finns pool och restaurang som serverar lokala läckerheter.

Dag 3: Monteriggioni och San Gimignano, två omtyckta pärlor

Efter en god kopp kaffe och något i magen kommer dagens intryck vara formade av smala gator, höga torn och palats. Staden Monteriggioni i provinsen Siena grundades på 1200-talet och ligger på en liten kulle.  Det medeltida centrumet är omgivet av en 600 meter lång mur, och det imponerande murverket är synligt från långt håll. Monteriggioni är en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i landet. Den här lilla staden blev känd när den nämndes av den italienska poeten Dante i den gudomliga komedin, ”Divina Comedia”.

Du kommer även att besöka den underbara staden San Gimignano, vars höga torn du kan se redan i fjärran. Värt att se är Basilikan Santa Maria Assunta, Palazzo del Popolo med Museum Civico och Piazza della Cisterna med sin vackra fontän. En vinprovning av vinet Vernaccia på en traditionell gård i San Gimignano-området väntar dig. Övernattningen har du även denna natt i Siena.

Dag 4: Städerna på kullarna, Montalcino, Montepulciano eller Pienza

Efter frukosten kommer du att besöka Montalcino samt Montepulciano (här väntar dig en vinprovning), men ta gärna även en titt på Pienza när du ändå passerar, som är en underbar juvel av tidig renässans. Dess namn kommer från påven Pius II, som ville omvandla sin födelseplats Corsignano till en konstjuvel efter valet till påsken. Många monument är värda att beundras, som t.ex. Palazzo Piccolomini och katedralen. Det jag gillar mest i Pienza, förutom den sköna atmosfären, är utsikterna.

Montalcino är en vacker medeltida stad som är världskänt för sitt utsökta vin ”Brunello di Montalcino”. Andra kända viner är Rosso di Montalcino och Moscadello di Montalcino. Staden, som ligger ca 567 m ö h har sitt egentliga ursprung från etruskerna och tävlade under en lång period med Siena och Florens. Montepulciano (ej att förväxla med druvan) är också belägen på en hög platå och känt bl.a. för sitt vin "Vino Nobile of Montepulciano". Här väntar dig en liten vinprovning i en forntida vinkällare.

Dag 5: Vi tackar för oss

Efter din frukost har det blivit dags för dig att åka antingen hemåt eller kanske vidare ut på nya äventyr. Vi hoppas att du har njutit ordentligt av det vackra landskap som Toscana är så känt för tillsammans med sina utsökta viner, goda mat och sköna atmosfär.

Inkluderat i priset

 • 4 x övernattningar inkl. frukost
 • 1 x vinprovning i Montecarlo
 • 1 x vinprovningi typisk vinkällare i Greve in Chianti
 • 1 x vinprovning på traditionell gård i San Gimignano
 • 1 x vinprovning i fortida vinkällare i Montepulciano

Priset inkluderar inte

 • Övriga drycker och måltider ej nämnda under inkluderat
 • Inträden till olika evenemang
 • Lokala turistskatter

Priset inkluderar inte, men kan köpas till

 • Flyg, ev. bagage allt efter flygsällskap
 • Hyrbil, välj bland olika typer och storlekar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Bra att veta om rundresan vinsmakning i Toscana

Att åka runt i en region är en härlig upplevelse och det är dessutom lätt att ta sig runt. Vi ger dig ingen vägbeskrivning, utan rekommenderar dig att använda Google Maps på din mobiltelefon, då det oftast är den som är den mest uppdaterade gällande vägnätet. Du kan boka paketet inkl. flygresa (välj Florens eller Pisa som ankomstflygplats), och med hyrbil. Hyrbilen väntar på dig på vald flygplats, och du lämnar tillbaka den igen vid hemresan. Vi har inte möjlighet att reservera entré till övriga sevärdheter, även om de finns nämnda i dagsprogrammet. Lokala turistskatter tas ofta ut på hotellen.För bokningar på restauranger i respektive område samt sevärdheter, vänd dig till receptionen som gärna hjälper dig tillrätta.

 

 

 

 

Läs mer om Rundresan vinsmakning i Toscana - 4 nätter

Officiell kategori

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme

Teman

Hotelltyp

Faciliteter

Se alla

Karta och avstånd

Fattoria La Torre i Montecarlo

 • Närmsta centrum, Montecarlo - ca 800 m
 • Centrum och trånga gränder i Lucca - ca 15 km
 • Florens flygplats - ca 56 km
 • Flygplats Bologna - ca 137 km
 • Pisa flygplats - ca 53 km

Albergo Celide

 • Närmsta centrum, Lucca - ca 900 m
 • Mysiga byn Montecarlo - ca 15 km
 • Florens flygplats - ca 71km
 • Flygplats Bologna - ca 153 km
 • Pisa flygplats - ca 37 km

Hotel Garden

 • Barer, restauranger m.m - ca 350 m
 • Kända Piazza del Campo i Siena - ca 2,5 km
 • Florens flygplats - ca 80 km
 • Flygplats Bologna - ca 164 km

Villa Sabolini

 • Närmsta centrum, Colle Val d'Elsa - ca 6 km
 • Kända Piazza del Campo, Siena - ca 30 km
 • Florens flygplats - ca 69 km
 • Flygplats Bologna - ca 152 km

 

Rumstyper

Som utgångspunkt får du ett dubbelrum (standard). Faciliteterna är: dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. De flesta hotell har dessutom Wi-Fi (antingen på rummet eller i de gemensamma utrymmena), luftkonditionering, Sat-TV, minibar, kassaskåp och hårfön (kan dock inte garanteras).

Exempel på hotell, kan bli liknande:

Dag 1-2: Fattoria La Torre i Montecarlo/Albergo Celide i Lucca eller liknande

Dag 2-5 :  Hotel Garden i Siena/Villa Sabolini i Colle Val d'Elsa eller liknande

Boendet kan alltså också vara ett liknande i samma område, beroende på tillgänglighet i vald period. Det är inte alla hotell som går att hitta i det vanliga programmet hos Hideaways, men det ska du inte skrämmas av, för de har alla samma standard och goda läge - och som alltid med Hideaways är alla hotell handplockade utifrån de kriterier vi sätter gällande service, standard och läge.

När du bokat resan online (som paket med flyg/hyrbil eller endast boende), kommer du få en bekräftelse på exakt vilka hotell som du kommer att bo på.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Rundresan vinsmakning i Toscana - 4 nätter:

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 43.4928
Longitude: 11.0468

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 50 km
Italien, Toscana
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang

Andra hotell Toscana

Läs mer