Jag hade gått och funderat på det länge, att försöka hitta ett hotell i Lucca alltså. Så när min kollega Marie skickade mig ett mejl med orden - kan du inte försöka besöka ett hotell som jag har hittat i Lucca - blev jag jätte glad. Sagt och gjort, och det var dessutom ett ypperligt tillfälle att få visa staden för min kollega. San Luca Palace heter hotellet och t.o.m namnet klingar fint tycker jag. Eftersom hotellet ligger innanför de gamla stadsmurarna var vi tvungna att parkera bilen utanför stadsporten, men vi hade inga problem att hitta parkering och promenaden bort till hotellet tog endast 5 minuter. 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Här är det, ropar Gabriella till mig som missat ingången och jag fick vackert traska tillbaka. Men det är lätt att missa eftersom hotellet har en diskret gul fasad som intergrerar fint med de övriga husen och på väggen sitter en liten elegant skylt där det står hotellets namn och fyra stjärnor med ett S efter sig. Redan där gillade jag hotellet eftersom jag tycker att i historiska städer är det byggnaderna i sig som ska framhävas och inte det kommersiella.

Precis som vi vill ha det

Redan när vi anmälde vår ankomst till receptionisten kändes det bra att vara där och hotellet var precis så som vi önskar att ett stadshotell ska vara. Litet, intimt, välskött och med trevlig personal som har tid till ett leende. I väntan på direktören som skulle visa oss runt slog vi oss ner på bänken som var placerad framför incheckningsdisken. Hotellet kändes lugnt och behagligt och vi satt en stund och iakttog de gäster som kom och gick och kunde konstatera att de alla såg nöjda ut. För dem och för dig kanske detta är vilket hotell som helst, och det respekterar jag men jag tyckte man kunde känna av byggnadens historiska anor, från år 1540, och trots att själva hotellet först kom till år 2007 ligger det en respektfull atmosfär i luften. 

Frukosten äter du i sala del Marchese Adalberto

Vi började vår lilla tur med att titta in i frukstmatsalen där vi fick förklarat för oss vad som finns med på frukostbuffen. Från matsalen gick vi vidare in till loungebaren och caffeterian, som även nås från andra sidan. Här finns en liten uteservering där du kan njuta av det goda kaffet under bar himmel, vilket är en fördel. Hotellet har ingen restaurang men det gör ingenting eftersom det ligger centralt och du har stadens trevliga matställen inom promenadavstånd. 

Romantisk stad med mysigt centrum

Lucca är en bedårande liten stad med mysigt centrum och vi passade på att efter hotellbesöket ta en liten runda för att orientera oss och för att passa på att smaka stadens glass. Solen värmde våra ansikten denna sköna vårdag och trots att vi inte hade tid att se hela staden kunde vi känna av den avslappade atmosfären, och hann se att det fanns gott om trevliga uteserveringar och butiker av olika slag.

Till skillnad från många andra av Italiens historiska städer är cykel ett vanligt transportmedel i Lucca och innan vi tackade för oss blev vi erbjudna att låna två av hotellets cyklar. Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss tackade vi artigt nej, men om du har möjlighet så ta en liten längre runda och upptäck fler delar av den historiska kärnan.

Bra att veta om San Luca Palace Hotel

Kommer du med bil kontakta hotellet innan, de har nämligen ett par platser i närheten. Annars finns det allmänna strax utanför muren som inte kostar så mycket. Det går även bra att ankomma utan bil då hotellet ligger endast ca 800 meter från stationen. Hotellet har cyklar de lånar ut. Frukosten kan du få serverad på rummet. Hotellet har konferensmöjligheter. Ev turistskatt betalas på plats. 

Läs mer om San Luca Palace Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

8,0 Våra gästers
omdöme
690 omdömen

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad Lucca - 0 m
 • Siena – kanske Italiens mest älskade medeltida stad – ca 146 km
 • Pisa med sitt lutande torn – ca 20 km
 • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan i Florens – ca 81 km
 • Hjärtat i vindistriktet Chianti, staden Greve in Chianti – ca 106 km
 • Etruskernas bergsstad, Volterra – ca 73 km
 • Tornens stad, San Gimignano – ca 128 km
 • Roms Fiumicino flygplats – ca 355 km
 • Florens flygplats – ca 70 km
 • Bolognas flygplats - ca 154 km

Rumstyper

På Hotel San Luca Palace finns det 26 rum i olika kategorier. Vi kan erbjuda dig enkelrum, dubbelrum och dubbelrum Superior og - Deluxe. Stilen är klassisk med tidsenliga möbler och med varierande färger på textilierna.

Faciliteterna är;

 • Luftkonditionering
 • Sat-TV
 • Wi-Fi
 • Minibar
 • Kassaskåp
 • Badrum med toalett, dusch eller badkar och hårtork
 • Barnsäng på förfrågan och mot avgift
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på San Luca Palace Hotel:

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via San Paolino, 103
55100 Lucca

Koordinater

Latitude: 43.8431
Longitude: 10.4980

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Andra hotell Toscana

Läs mer