Agriturismo i Umbrien

I Umbrien finns det många fina möjligheter att åka på semester till en agriturismo, eller kalla de bondgårdssemester om du vill. För att en semesterbostad ska få klassificeras som en agriturismo, ska det föregå produktion av matvaror på stället. Det kan vara alla former av lantbruksvaror, men ofta är det centrerat runt produktion av olivolja och vin.

Det finns agriturismo i alla prisklasser och kvaliteter, från de mest enkla till de mer extravaganta och lyxiga. Men oavsett vad du väljer, är en agriturismo i Umbrien ett bra val om du vill uppleva det autentiska Italien. För gården ligger ju mitt i landskapet, där den alltid har legat. Och bortsätt från, att dete nu är inrett lägenheter och ofta installerat en pool, är det inte mycket annat som har gjorts om.

En agriturismo är ett bra val, om du har med barn på semestern till Umbrien (eller till ett annat resmål i Italien) eftersom en agriturismo ligger i lugna omgivningar, bort från trafikerade vägar. Här finns plats för barnen att leka, och ofta finns en pool och en lekplats som barnen kan har roligt med. På många platser finns det också djur, som barnen kan titta på och klappa. På många agriturismo bor ägarna på stället, och tar både hand om sina gäster som sin produktion av vin, olivolja och annat.

>> Läs mer om agriturismo

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter