Bilsemester i Umbrien

Den mellanitalienska regionen Umbrien bjuder på vackra berg, idylliska byar och ett fantastiskt lantligt kök. Eftersom du flyger till Italien så använder du bara en liten del av din semester på transport. Med en hyrbil har du i gengäld obegränsad frihet att besöka alla vackra platser i ”Italiens gröna hjärta”. Under resans gång bor du på våra underbara hideaways i det spektakulära umbriska landskapet där du på kvällen kan koppla av med god mat och vin efter en lång dag fylld av härliga upplevelser.

I det gamla landet finns det på många ställen spår efter både etrusker och romare. I Carsulae runt Via Flaminia hittar man till exempel byggnader från romartiden. Tycker du om natur finns det möjlighet till långa vandringsturer i det orörda landskapet. Särskilt vackert och intressant är det omkring Mellanitaliens största sjö Lago Trasimeno. En av de mest betydelsefulla religiösa platserna i Italien är Assisi där Den Helige Franciskus föddes och grundade fransiskanerorordnen. Här kan du flanera runt i den medeltida staden och besöka kyrkan med de vackra freskerna av Giotto.

Med flygresa och en hyrbil i Umbrien hinner du med att besöka en lång rad intressanta platser oavsett hur kort din semester är. På dagen ser och upplever du i ditt eget tempo och på kvällen skäms du bort på ett av våra läckra hideaways.

Se alla resor till Umbrien med Hideaways

>> Läs mer om bilsemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter