Kör-själv-semester i Umbrien

Tycker du inte om charter och fasta program utan uppskattar friheten av att få bestämma själv? Då är en kör-själv semester ett bra val. På en kör-själv semester har du friheten att köra i dit eget tempo och stanna när och om du har lust längs vägen. Det finns många olika semesterbostäder att välja mellan i Umbrien, oavsett om du föredrar att bo på hotell, i semesterlägenhet eller i din alldeles egna villa. Du kan välja att bo i en av regionens charmiga småstäder eller ute på landet. Det finns naturligtvis även möjlighet att åka på badsemester vid Trasimenosjön. Läs mer om resor till Umbrien eller se alla hotell och semesterbostäder i nedanstående översikt.

När du är på kör-själv-semester kan du även välja att bo på flera olika ställen runt omkring i Umbrien, så du får prova lite av varje. Du kan även kombinera semestern i Umbrien med ett par dagar någon annan stans i Italien. Möjligheterna är många när du har din bil med dig och inte är låst av flygtider och ett program som andra har bestämt åt dig.

Se urvalet av resor till Umbrien i nedanstående översikt eller beställ ett gratis skräddarsytt erbjudande på en resa som är till 100% gjort utifrån dina egna önskemål!

Beställ ett ej bindande reseerbjudande

Vägen till Umbrien

Det är självklart en bra bit att köra från Sverige till Umbrien, men det vägs upp av nöjet med att ha sin egen bil med sig vilket ger friheten och flexibiliteten att göra precis vad du själv har lust med. Det är en bra ide att dela upp körningen i etapper med övernattning någonstans längs vägen till exempel i Tyskland eller Österrike. När du vet att det väntar ett härligt ställe i Umbrien så blir bilturen så mycket lättare.

Och härligt, det är Umbrien verkligen. Här i Italiens gröna hjärta är det helt enkelt underbart att vara. Då och då när man kör runt i det frodiga landskapet, förbi vinodlingar och olivlundar och ser någon av alla de små städerna omgärdade av en gammal stabil stadsmur på en kulle i fjärran, då känns det nästan som tiden stått stilla i Umbrien ända sedan Medeltiden. Även om det finns turister i Umbrien, så har man lyckats bevara den genuina, autentiska och charmerande särprägeln som gör Umbrien så speciellt.

Det finns mycket att se i Umbrien, och det hade varit tämligen svårt att hinna runt till alla olika platser om man skulle använda sig av allmänna transportmedel. Det skulle åtminstone ta riktigt lång tid. En kör-själv-semester till Umbrien är därför optimalt om man vill ha friheten att komma runt och se sig omkring under sin semester.

Resmål med kör-själv-semester i Italien

Här på sidan kan du läsa om kör-själv-semester till regionen Umbrien, men du hittar även kör-själv-semester  till andra resmål i Italien som till exempel Sicilien, Amalfikusten, Toscana och Sardinien. Läs mer om kör-själv-semester til Italien och andra resmål med Hideaways.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter