På Le Silve är alla rum uppkallade efter en berömd italiensk konstnär. Egendomen sträcker sig över 130 hektar och du befinner dig inte mindre än 700 meter över havet. Detta enorma område är inhägnat och bli inte förvånad om du möter ett av skogens rådjur, vildsvin, åsnor eller hästar. Jag hade själv turen att bekanta mig med en svartprickig vildsvins familj som alla hade sina trynen nedgrävda djupt i Umbriens jord.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besökt av
Mikkel Krohne-Sørensen

130 hektar på toppen av Mount Subasio

På väg till Le Silve körde jag genom Assisis smala medeltida gator och (kanske på gränsen för vad som är lagligt) över stadens lokala torg, där folk såg lite förvånade ut när jag kom rullande i min hyrda lilla Fiat Punto, så resan började verkligen bra. Vägen upp längs berget blev smalare och smalare tills det slutligen bara var grusväg jag körde på - tack och lov hade jag blivit "förvarnad", men jag blev ändå lite orolig för om min lilla Fiat kunde klara vägförhållandena. Men bilen klarade det problemfritt och till sist kom jag fram till det som jag nog kan beskriva som ett av mina favorithotell i Umbrien. Jag är inte en utpräglad naturmänniska, men naturen i Le Silve, beläget i Mount Subasio, tar andan ur dig - inklusive mig själv. Le Silve är det mest rustika och historiska hideaways som jag någonsin har upplevt!

Läkaren tar emot

Dr Marco Sirignani står det på visitkortet, men det blir snabbt till bara Marco. Han tar emot mig i lobbyn och vi får oss en pratstund, bl a om min bilfärd upp till hotellet. Uppenbarligen är det inte första gång han har haft det denna typ av samtal med gästerna, men han verkar ta det med fattning. Det bör kanske nämnas att Marco inte är doktor i medicin, men i landskapsarkitektur. Le Silve sträcker sig över ett stort område och när jag först anländer sent på eftermiddagen föreslår Marco att vi kör en tur runt fastigheten innan det blir för mörkt. Förutom själva hotellet finns det nämligen lägenheter som ligger utspridda på de 130 hektar och man skall förvänta sig att det tar lite tid att komma från huvudbyggnaden med hotellrummen till de små lanthusen med lägenheterna. Medan vi kör berättar Marco lite om platsens historia. År 1977 blir Marcos far, Dr Guiseppe Sirignani (han var doktor i arkitektur), förälskad i egendomen och flyttar sin tillvaro från Rom till denna avlägsna park nära Assisi. Jag lovade Marco att inte berätta alla detaljer i historien eftersom han hellre vill att du besöker honom och frågar själv. År 1983 är Dr Guiseppe Sirignani äntligen färdig med renoveringen av husen. Det har också blivit en restaurang, som idag är känd för sina umbriska specialiteter av hög kvalitet. Det är inte bara hotellets gäster som kommer och äter, Restaurang Armentum betjänar också de lokala och med jämna mellanrum hålls det mottagningar och bröllop.

Bra att veta om Le Silve di Armenzano

Le Silve ligger mycket avlägset, det är en del av charmen. Bokar du till exempel en lägenhet skulle jag rekommendera dig att handla mat, dryck och andra saker innan du kör upp till hotellet, för när du först har kommit upp är turen ned för berget rätt lång. Om du reser på semester med din bättre hälft, rekommenderar jag att du bokar ett rum på hotellet och inte en lägenhet. Enligt min mening passar dessa bäst för familjer.

Därför kommer vi gärna tillbaka igen

Jag kommer gärna tillbaka för friden och lugnets skull. För den fantastiska restaurangen och de fantastiska omgivningarna. Det finns inte många platser som Le Silve och det är helt klart naturupplevelserna och umgänget som skall vara i fokus, när du väljer detta hideaway.

Läs mer om Le Silve di Armenzano

Officiell kategori

Hideaways kategori

457 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by, Armenzano – 2,5 km
 • Närmsta stad, Valtopina med restauranger och affärer –  12 km
 • ”Kyssarnas” stad, Perugia, känt för sin välsmakande choklad, Baci (kyss på italienska) – 38 km
 • Umbriens vinland, Montefalco (glöm ej att smaka) – 42 km
 • Spoleto med sin gamla stadsmur och rester av en romersk amfiteater – 53 km
 • Gubbio, Umbriens kanske mest mysiga stad –  60 km
 • Staden Assisi, med sitt imponerande kloster –  12 km
 • De underjordiska Frasassi-grotterna, ett ”måste” –  71 km
 • Rom flygplats – 210 km

Rumstyper

Detta hideaway är en så kallad ’tenuta’, ett italienskt uttryck för en bondgård. Le Silves ursprung kan dateras ända tillbaka till 1000-talet. Därför är alla rum olika, både vad gäller storlek och inredning. Gemensamt är dock charmen, genuiniteten och en synnerligen rustik inramning.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Le Silve di Armenzano :

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Località Armenzano
06081 Assisi

Koordinater

Latitude: 43.0849
Longitude: 12.7001

Le Silve di Armenzano är inte tillgänglig i dagsläget

Le Silve di Armenzano är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Umbrien
 • Närmaste flygplats: 146 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 46 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Umbrien
 • Närmaste flygplats: 192 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi