Resor till Saragano

 

På en kulle söder om Perugia, ligger en lugn och stillsamt liten stad med en härlig atmosfär. Saragano är en perfekt plats för dig som vill åka på semester långt bort från städerna stress och nöjen. Här kan du istället luta dig tillbaka och njuta av att spendera tid med nära och kära, i ett landskap som bjuder på grönska och vackra vyer – vi befinner ju oss trots allt i ”Italiens gröna hjärta”.

 

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Saragano och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

En perfekt utgångspunkt för att upptäcka Umbrien

 

Saragano har inte så många sevärdheter att besöka eller restauranger att äta på, men låt inte detta hindra dig från att slå dig ner här på semestern. I Saragano har du nämligen en perfekt utgångspunkt för att upptäcka några av Umbriens mest sevärda städer och byar.

 

Endast 5 kilometer från Saragano ligger San Terenziano och Marcellano Collesecco där du hittar några restauranger och barer för de dagar och kvällar som du inte vill åka allt för långt för att få en god bit mat. Vidare ligger Saragano endast 15 kilometer från Montefalco (känd för det unika vinet Sagrantino), 20 kilometer från Todi (där du kan beundra ett av de vackraste torgen i hela Italien, Piazza del Popolo), 25 kilometer från Foligno (känd bland annat för sin Quintana-festival), 30 kilometer från Perugia (Umbriens regionshuvudstad full av vacker arkitektur och populära event som t.ex. Umbria Jazz och chokladfestivalen Eurochocolate), samt 30 kilometer från Spoleto (en gång i tiden huvudstad för longobarderna, vilka enligt sägnen kom från södra Skandinavien). Med så här många platser att besöka, förstår man snabbt att det är lätt att få dagarna att passera med många nya intryck och upplevelser.

 

Spendera en dag ute i det fria

 

Med ett läge mitt i Umbriens gröna hjärta, har du i Saragano naturligtvis också bra förutsättningar för att hålla en aktiv semester. Snöra på dig vandringsskorna och upptäck landskapet i ett lugnt tempo medan du tar dig fram på snirkliga stigar som leder genom berg och dalar. Vill du att det ska gå fortare att ta sig fram, kan kanske en cykeltur passa? I skrivande stund (oktober 2019) finns ingen cykeluthyrare i Saragano, men om du inte tar med din egen cykel från Sverige, kan du hitta en cykeluthyrare i de större städerna i närheten.

 

Mat och Dryck

 

Umbrien kan också beskrivas som ”Toscana – fast mindre känd”. Detta är något du kan dra nytta av på din semester, då du här ofta får njuta av hela härligheten utan att behöva samsas med en massa andra turister. Njut av det lokala köket på de små trattoriorna och restaurangerna, och slå dig ner vid ett bord för att lära känna lokalinvånarna. Umbrien som region är känd för sitt fattigmanskök, cucina povera, där man får ut massor av smak utan att använda de mest avancerade råvarorna. Här tar man vara på det som växer i trädgården och i närområdet, byter varor med grannarna och dricker vin ur vattenglas – precis så, som vi tänker oss att Italiens ska vara. Bättre blir det inte, och vi lovar att du kommer att komma hem med massor av matminnen.

Läs mer om Saragano

Destinationer i Umbrien

Hitta din resa till Umbrien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter