Vandringssemester i Italien

Italien kallas ibland också för Stövellandet, och även om smeknamnet knappast har något med vandring att göra, kan du lugnt också snöra på dig vandringskängorna - för Italien är som skapt för en vandringssemester. Naturen är allsidig med många vackra landskap, traditionsrika vandringsleder och massor av sevärdheter att titta på under vägen.

Italien har otroligt många spännande platser för vandringsfolket. Tänk endast på de böljande olivlundarna i Toscana, där stigarna sammankopplar den ena lilla trevlia landsorten efter den andra, så att du också kan få smaka på något gott under vägen. På andra platser har du vulkaner som en vacker kuliss i landskapet, t.ex. vid Napoli och på Sicilien. En vadnringssemester i Italien har något för var och ens smak.

Det finns också vandringar för olika nivåer, och efter olika ambition när du åker på en vandringssemester till Italien. Från korta, lätta och markerade rutter för nybörjare - eller till dem som endast promenerar för att njuta - till de omarkerade turerna, där det är en fördel, om inte ett krav, att ha med en lokal guide. Vandring i Italien är en stor upplevelse.

Få mer information om resor till Italien

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter