Det är inte utan anledning som det charmiga Hotel Locanda Vivaldi är uppkallat efter den berömda kompositören. Antonio Vivaldi bodde nämligen i detta hus när han var präst i den närliggande Pieta kyrkan och dessutom fiollärare på barnhemmet som tillhörde kyrkan. Det lilla raffinerade boutiquehotellet, Locanda Vivaldi, invigdes 1999 efter omfattande renovering av det gamla huset. Inredningen i fin klassisk stil passar perfekt i den gamla miljön. Här finns stuckaturer, förgyllningar, marmor och antika möbler.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Du hälsas välkommen till en typisk venetiansk bostad inredd efter gamla traditioner med dyrbara tyger och orientaliska mattor. Hela härligheten solar sig i glansen från de många ljuskronor gjorda av de finaste Muranoglas tillverkat av de bästa glasblåsare på den berömda "glasön" Murano. Ön som är väl värd ett besök ligger bara 40 minuters båtresa från ditt hotell.

Ett stenkast från Venedigs främsta sevärdheter

Den breda strandpromenaden framför Hotel Locanda Vivaldi är perfekt för en promenad när någon av Venedigs närliggande sevärdheter ska inspekteras. Inom ett par minuter promenad - naturligtvis över några broar - kommer du först förbi Suckarnas bro. Förr i tiden gick fångarna den tunga vägen till fängelset via bron efter hårdhänt rättegång. Nu kan du njuta av Dogepalatsets vacker fasad innan du når fram till den stora, vackra Markusplatsen med kyrkan med samma namn. Den har inretts med bysantinsk mosaik som gett den smeknamnet Guldkyrkan. Den fristående klockstapeln, Campanile di San Marco och det vackra blå klocktornet är andra sevärdheter på platsen. Gå under klocktornet vid Mercerie gatorna (gamla handelsgator) och korsa dig fram till Rialtobron.

 

Ett vackert, litet hotell

Jag är säker på att du kommer att njuta av de vackra omgivningarna - de sköna fåtöljerna i lobbyn är lockande när du kommer hem efter en lång dag på "apostlahästarna". Baren är helt enkelt perfekt för en drink innan du beger dig ut för att hitta kvällens middagsställe, den är också perfekt för en sängfösare. Dagen börjar i frukostrummet där frukostbuffén står uppdukad. På sommaren (april-oktober) är takterrassen en given favorit för frukost eller ett gott glas vin. 

Läs mer om Hotel Locanda Vivaldi

Officiell kategori

Hideaways kategori

1073 omdömen

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

Markusplatsen med Markuskyrkan - ca 350 m
Den eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas bro - ca 170 m
Närmaste vaporetto (vattenbuss) stopp S. Zaccaria (Danieli E) - ca 60 m
Venedig äldsta och vackraste bro, Rialtobron - ca 900 m
En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute - ca 850 m
Det gamla judiska gettot - ca 2,1 km
Arsenal, Venedigs mer än 800 år gamla varv - ca 650 m
Lido med sandstränder, vackra villor och grönområden - ca 10 minuter med båt från Markusplatsen
Ön Murano, där den världsberömda glaset produceras - ca 40 minuter med båt från S. Zaccaria
• Järnvägsstation - ca 2,6 km
Bussterminalen vid Piazzale Roma med buss till/från flygplatsen - ca 2,4 km
Venedigs Marco Polo flygplats - ca 18.5 km

Rumstyper

Alla 27 rum är som resten av huset inrett i den finaste venetianska stil med vackra tapeter, draperier, orientaliska mattor, stuckaturer och naturligtvis både ljuskronor och vaser i fantastiska glas från Murano.
Du kan välja mellan olika rumstyper där en del av dem har utsikt över lagunen eller Markusplatsen

Faciliteter:

Luftkonditionering
• Satellit-TV
Radio
Minibar
Safetybox
Badrum med dusch eller jacuzzi och hårtork

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Locanda Vivaldi:

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Havsutsikt / sjöutsikt
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Riva degli Schiavoni, 4150-52
30122 Venezia

Koordinater

Latitude: 45.4341
Longitude: 12.3446

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Venedig
 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Venedig
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Venedig
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Hiss