Välkommen till ett vackert palats vars historia kan spåras tillbaka till det 14:de århundradet. På 1800-talet var det bebott av Giacomo Favretto - en av den tidens mest kända venetianska målare. I dag inrymmer slottet, Ca 'Favretto, det eleganta, 4-stjärniga Hotell San Cassiano. Här finns praktfulla venetianska möbler, Muranoljuskronor och dyrbara antikviteter i perfekt samklang med alla moderna faciliteter som vi inte kan vara utan. Servicen är dessutom av yppersta klass och personalen gör allt för att du ska få en härlig vistelse.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Det som gör det spännande att bo på ett hotell som ligger precis intill en av de stora kanalerna i Venedig är möjligheten att gå direkt från ytterdörren till antingen en vattentaxi eller gondol. Det har du möjlighet till om du valt att bo på Hotel San Cassiano.

Ankomst på olika sätt 

Här lägger man till vid hotellets brygga och går in via den lilla terrassen in i det vackra rum som inrymmer receptionen. Men innan du kommit fram dras ögonen ovillkorligen till det vackra taket av underbart Muranoglas, de gyllene tapeterna och inte minst till de överdådiga ljuskronorna.

Kommer du däremot med vaporetto, går du från den närmaste hållplatsen (San Stae) genom några smala gator (och 3 broar) och hittar på höger sida på Calle Larga Rosa en grind som leder till en liten trädgård varifrån det finns en ingång till receptionen.
 
Den lilla trädgården är för övrigt en riktigt trevlig plats för en fika eller ett gott glas vin. Passa på att planera dina utflyker med hjälp av guideböcker och IPad medan du vilar en stund.

Frukost i stilfull omgivning

Jag tror aldrig att jag har sett ett så eleganta frukostrum. Det är förmodligen 5-6 meter hög i tak. Väggar och tak är fint utsmyckade med krumelurer och stuckaturer och naturligtvis upplyst av några stora, vackra ljuskronor av venetianskt glas från Murano. Jag vet att jag har nämnt venetianskt glas flera gånger tidigare, men det är verkligen något som sticker ut och är utmärkande för staden. Här står frukostbuffén redo att avnjutas antingen inomhus eller vid bra väder på terrassen med utsikt över Canal Grande.

 

Läs mer om Hotel San Cassiano

Officiell kategori

Hideaways kategori

7,6 Våra gästers
omdöme
1391 omdömen

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Reception
Se alla

Karta och avstånd

Markusplatsen med Markuskyrkan - ca. 1,1 km
Det eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas bro - ca. 1,4 km
Närmaste vaporettostop (vattenbuss) San Stae - ca. 350 m
Venedigs äldsta och vackraste bro, Rialtobron - ca. 600 m
En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute - ca. 1,9 km
Det gamla judiska gettot - ca. 900 m
Arsenal, Venedigs mer än 800 år gamla varv - ca. 2 km
Lido med sandstränder, vackra villor och grönområden - ca. 10 minuter med båt från Markusplatsen
Ön Murano, där det världsberömda glaset produceras - ca. 40 minuter med båt från S. Zaccaria
• Järnvägsstationen - ca. 1,2 km
Bussterminalen vid Piazzale Roma med buss till/från flygplatsen - ca. 1,3 km
Venedigs Marco Polo flygplats - ca. 13 km

Rumstyper

Här träder du in i svunna tider. Antik inredning och ståtliga ljuskronor av muranoglas, vackert mönstrade möbler som anpassats till väggarnas färg. Rummen på Hotel San Cassiano är med andra ord inredda i vacker klassisk stil. Vissa av rummen har frilaggda bjälkar i taket, några stuckaturer medan andra har takmålningar.

Här finns flera rumstyper att välja mellan - de flesta har utsikt över en innergård, en smal gata eller en glimt av kanalen. Deluxe har utsikt mot kanalen.

Faciliteter:
Luftkonditionering
• Satellit-TV
• Telefon
Minibar
Safetybox
Gratis WiFi
Badrum med toalettartiklar, hårtork

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel San Cassiano:

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

2232 Santa Croce
30135 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4407
Longitude: 12.3325

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Venedig
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Venedig
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Lombardiet, Gardasjön
 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage