Resor till Veneto

En resa till Veneto, beläget i det nordöstra hörnet av Italien, bjuder på många stora upplevelser. Regionen, som har en befolkning på omkring 5 miljoner invånare och är Italiens femte största, är fylld av historiska kulturstäder som Verona, Padova, Vicenza och Venedig samt flera stora UNESCO sevärdheter som L'Orto Botanico di Padova, staden Vicenza och de palladianska villorna i Veneto, Dolomiterna, Peschiera del Garda och städerna Verona och Venedig.

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Veneto där du bor på handplockade och noga utvalda hotell på din resa.

Stora naturupplevelser och en rik gastronomi

Veneto bjuder även på unika naturupplevelser med de vackra, mjuka kullarna omkring Verona, den berömda floden Adige som flyter genom landskapet, de vackra bergen i norr, de breda sandstränderna i kustområdet, Italiens största sjö, Gardasjön och den höga bergskedjan Dolomiterna som bjuder på några av de mest spektakulära landskapen i Italien.

Regionen är också känd för sin fantastiska gastronomi och sina fina viner så som Amarone, Valpolicella och Bardolino, som först och främst produceras i området omkring Verona, och det vita mousserande vinet Prosecco, som även det primärt produceras i Veneto.

Spännande historia

Veneto har en rik och spännande historia som en del av det romerska riket fram till 400-talet e.Kr. Senare efter en feodal period var regionen en del av Republiken Venedig fram till 1797 då staden var en av de största och rikaste maritima republikerna och handelsimperierna i världen.

Efter Napoleonkrigen och Wienkongressen blev republiken erkänd av Kejsarriket Österrike fram till fusioneringen med Kungariket Italien år 1866, som en följd av den tredje italienska oavhängighetsförklaringen.

Större upplevelser och sevärdheter

Verona

Verona, som är en av de sju provinshuvudstäderna i Veneto, är ett av de viktigaste och mest populära resmålen i nordöstra Italien tack vare sitt unika konstnärliga arv, sina stora årliga mässor och sina berömda operaföreställningar av vilka de mest kända äger rum i Arenan, den antika amfiteatern som byggdes av romarna.

Venedig

Marco Polos stad, som även är huvudstad i Veneto-regionen, är byggd på 118 små öar som skiljs åt av kanaler och är sammanbundna med över 400 broar i den grunda venetianska lagunen vid mynningen av floderna Po och Piave. Staden är känd för sin makalösa arkitektoniska skönhet, sina många unika konstverk och sin rika historia vilket har gjort att Venedig med tillhörande lagun har utsetts till världsarv av UNESCO.

Dolomiterna

Om du tycker om vackra naturupplevelser så är Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol ett idealiskt resmål för dig! För det finns inte många ställen i Europa där du kan uppleva så vackra bergslandskap som de du kan uppleva i bergskedjan Dolomiterna, som dessutom utsågs till världsarv av UNESCO 2009 och som utgör en del av Veneto-regionen.

Bergen består till största del av korallrev som har höjt sig ur havet och som ursprungligen bildades i Tethyshavet under Trias-perioden och som kallas för dolomit (därav namnet på bergskedjan). Den högsta punkten i bergskedjan är Marmolada på 2982 meter, efterföljt av Antelao på 2981 meter och Tofano di mezzo på 2941 meter. Totalt finns det 22 berg i bergskedjan som är över 2 000 meter höga och hela 9 stora naturparker av vilka Dolomiti Bellunesi National Park är den största med en yta på 315.11 km2.

Gardasjön

En resa till Veneto är även en möjlighet att få uppleva Italiens största sjö, Gardasjön.

Sjön som ligger vid foten av Dolomiterna mellan provinserna Verona (sydöst), Brescia (sydväst) och Trentino (norr), har en ytareal på hela 369 kvadratkilometer, en längd av 51,6 kilometer och en bredd på 16,7 kilometer; i den norra delen, som ligger i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol är sjön emellertid smalare på grund av bergen.

Sjön bjuder inte enbart på en del av Italiens vackraste sjölandskap utan även små charmiga städer längs sina stränder så som Sirmione, Malcesine och Garda samt ett milt klimat som är känt för att ha hälsosam inverkan på människokroppen.

 

Läs mer om Veneto

Destinationer i Veneto

Chioggia

Chioggia blir ofta kalla "Lilla Venedig", och kanalstaden har också många likheter med sin mer berömda grannstad. Du hittar visserligen inte samma världsberömda sevärdheter i Chioggia, men i gengäld kan du här uppleva ett helt autentiskt italienskt vardagsliv och koppla av på stadens långa sandstrand.

Resor till Chioggia

Cison Di Valmarino

Denna lilla by ligger väl undangömd i Prosecco vindistrikt. Här bor du i ett av Italiens vackraste vindistrikt, nära vinstaden Valdobbiadene. Kom hit och njut av vyerna, goda viner och utsökt mat. Skulle kusten locka är du inte långt ifrån Venedig.

Resor till Cison Di Valmarino

Lazise

Lazise bjuder på den perfekta kombinationen av mysig landsortsidyll vid Gardasjöns stränder, perfekt inramning för aktiv semester i underbar natur samt ett överskådligt avstånd till några av Venetos största kulturella centrum, så som Verona och Venedig.

Resor till Lazise

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo är ett idealiskt resmål för en badsemester med hela familjen i Norditalien, med dess 15 kilometer långa strand och sitt stora utbud av underhållning och faciliteter, samt närhet till storstadspärlan Venedig.

Resor till Lido di Jesolo

Malcesine

Malcesine ligger idylliskt vid Gardasjöns nordöstra bredd, vid foten av det majestätiska berget Monte Baldo. Den lilla, före detta fiskeorten, är med sina medeltida byggnader och kringliga nätverk av kullerstensgator, en av sjöns mest charmiga städer. Här finns gott om aktiviteter inom kort räckvidd, framförallt om du gillar vacker natur.

Resor till Malcesine

Negrar

I Negrar bor du mitt i det berömda vindistriktet Valpolicella, där du lätt kan komma att använda en hel semester på att utforska välkända vingårdar och trevliga små städer med en mängd bra restauranger. Negrar ger dig dessutom en bra utgångspunkt för utflykter till bland annat Gardasjön och Verona.

Resor till Negrar

Torri del Benaco

Torri del Benaco bjuder på ett trevligt centrum, en lång sjöpromenad och den enda bilfärjan här vid Gardasjöns vackra strand, samtidigt befinner du dig på överskådligt avstånd till Venetos största kulturella och historiska centrum.

Resor till Torri del Benaco

Treviso

Det är lätt att förstå, varför Treviso med sina kanaler och vackra hus, ofta kallas för "lilla Venedig". Men i motsats till den berömda staden, är Trevisos gator inte lika fulla med turister, och önskar du dig en lugnare utgångspunkt för en semester i regionen Veneto, är charmiga Treviso därför ideal!

Resor till Treviso

Verona

Verona är Kärlekens stad. Denna vackra och romantiska stad får du inte missa på din resa i norra Italien. Den mäktiga Arenan där du kan uppleva opera och konserter, och alla torg med spännande restauranger, gör Verona till ett perfekt weekend-resmål eller stopp på vägen på en rundresa.

Resor till Verona

Vicenza

Vicenza med omnejd är ansett som något av en arkitektonisk skattkammare där du kan uppleva den kände arkitekten Andrea Palladios vackraste byggnadsverk. Den stämningsfulla, medelstora staden har emellertid mycket annat att bjuda på som resmål och är inte minst en bra utgångspunkt för att utforska resten av den spännande Veneto-regionen.

Resor till Vicenza

Populärt i Veneto

Italien, Veneto, Malcesine
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Gardasjön
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Gardasjön
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera