Resor till Lazise

Om du är på jakt efter ett resmål vid Gardasjön, som kombinerar mysig landsortsidyll, vacker natur och läcker norditaliensk gastronomi med närhet till några av Venetoregionens största attraktioner, så som storstäderna Verona och Venedig, då är Lazise det perfekta valet för dig.

Mysigt historiskt centrum

Lilla, charmiga Lazise, som bara har lite över 6 000 invånare, ligger vid Gardasjöns sydöstra bredd i Veneto-regionen, bara ungefär 25 kilometer från operastaden Verona och ca. 120 kilometer från regionhuvudstaden Venedig.

Staden har ett mysigt historiskt centrum med fina monument från romartiden, Medeltiden och renässansen. Därutöver finns det ett fint urval av restaurager, barer och caféer i staden samt många små trevliga torg (piazzas), varifrån du kan betrakta det lokala livet. Här finns även tillräckligt med inköpsmöjligheter för att täcka dina dagliga behov, om du själv skulle vilja stå för matlagningen. Skulle du vilja göra några större inköp eller gå på shoppingtur så är det inte långt till storstaden Verona (bara en halvtimmes körning), eller Mantona, som ligger 45 minuters körning från Lazise.

Sevärdheter och upplevelser

Med sin beskedliga storlek är det av naturliga skäl begränsat med historiska och kulturella sevärdheter i själva staden Lazise; men det är inte heller därför som du ska välja staden som ditt semesterresmål. Stadens vackra läge vid Gardasjön är en attraktion i sig och bjuder på stora naturmässiga upplevelser i och omkring sjön. Här har du även idealiska förutsättningar för en aktiv semester med hiking, vandring, cykling, segling och simning, om du känner för att röra på dig under semestern. 

För barnfamiljer (och övriga med barnasinne) lockar helt säkert de närliggande nöjesparkerna. Det stora Gardaland med all världens nöjen från roliga karuseller till de mer spänningsladdade rutschkanorna ligger mycket nära. Finns det några riktiga vattendjur i familjen så har de med all säkerhet lust att besöka Caneva World, som ligger precis vid Lazise. Här kan du lätt få en hel dag att gå tillsammans med familjen med diverse underhållande vattenlekar.

Det kan även rekommenderas att göra ett besök på det närliggande vinmuseet, där du både kan lära dig om vinproduktionen från druva till flaska och smaka på de härliga vinerna som familjen Zeni producerar på gården.

Området omkring Lazise är också känt för sina många kurorter med varma källor och golfbanor. Du kan till exempel besöka Parco Termale del Garda i grannstaden Colá, som genomgående får fina omdömen av tidigare besökare. Här finns kort sagt perfekta förutsättningar för en riktig livsnjutarsemester.

Utflyktsmöjligheter

Lazise har ett idealiskt läge för att utforska de många städerna runt Gardasjön, häribland vackra städer som Garda, Bardolino och Peschiera del Garda. 

Du bör naturligtvis även besöka storstaden Verona, som bara ligger en halvtimmes körning från Lazise och där du bland annat kan uppleva den stora operaarenan, Arena di Verona, Romeo och Julias hus, och stadens långa rad av stora kulturella och historiska sevärdheter, inte minst från romartiden.

Du kan även göra en dagsutflykt till regionhuvudstaden Venedig, Marco Polos vackra hemstad, som bara ligger omkring 120 kilometer bort och som bjuder på de berömda romantiska kanalerna med sina gondoler och broar, en fantastisk samling av unik arkitektur och konst samt en rik historia.

Läs mer om Lazise

Destinationer i Veneto

Hitta din resa till Veneto här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter