Resor till Lido di Jesolo

Om du är på utkik efter de perfekta förutsättningarna för en badsemester för hela familjen (framför allt med barn) längs den härliga Adriatiska havskusten i Veneto-regionen i nordöstra Italien, då är Lido di Jesolo ett perfekt resmål för er.

I Lido di Jesolo är den 15 kilometer långa sandstranden nämligen ganska bred samtidigt som vattnet långsamt och succesivt blir djupare, vilket gör den mycket barnvänlig, samtidigt som här finns en mängd bra strand- och badfaciliteter att välja mellan. Staden erbjuder dessutom ett brett spektrum av underhållningserbjudanden för hela familjen samt ett stort urval av restauranger, caféer, butiker och barer, så du slipper att förflytta dig utanför stan för att få tag på de dagliga förnödenheterna.

Staden ligger även inom överkomligt avstånd  från en del av Veneto-regionens största kulturella och historiska sevärdheter, så som regionhuvudstaden Venedig med sina berömda kanaler, gondoler och broar samt stora arkitektoniska och konstnärliga skatter, som ligger omkring 45 kilometer bort, och Romeo och Julias Verona med den legendariska operascenen, Arena di Verona, som bara ligger ett par timmars körning från Lido di Jesolo.

Två stadsdelar

Lido di Jesolo, som sträcker sig över hela 15 kilometer längs Adriatiska havets kust, består av två delar; den östra delen och den västra delen. I båda stadsdelarna finns många möjligheter till aktiviteter för hela familjen, och i båda delarna finns massor av restauranger, caféer och affärer och barer.

Det sägs emellertid att den östra delen är ett lite lugnare område än den västra stadsdelen - och här är stranden också lite bredare än i den västra delen. I gengäld har den västra delen ett större och bredare urval av restauranger, caféer, butiker och barer; och det är även här du hittar de flesta av stadens hotell och semesterlägenheter. Du kan lätt ta dig från den östra till den västra delen av stan med allmänna transportmedel som pendlar fram och tillbaka mellan de två stadsdelarna hela dagen.

 På sommaren är huvudgatan avstängd i båda ändar för trafik från kl.20.00 till 06.00. Den långa huvudgatan är uppdelad med olika "piazzor" (torg) och på kvällen förvandlas den till en bred gågata med massor av liv och rörelse, faktiskt en av Europas längsta i sitt slag.

Upplevelser och sevärdheter

Stadens huvudgata är en av Europas längsta och förvandlas på kvällen till en bred gågata med massor av liv och rörelse, den är helt klart värd att uppleva.

Du kan också ta en tur runt i stan med minitåg, eller hyra en cykelvagn med plats för upp till 6 personer om du vill uppleva staden på ett lite annat sätt än genom att förflytta dig till fots eller med allmänna kommunikationer. Utanför stan ligger ett stort vattenland, Aqualandia Jesolo, med massor av aktiviteter för både barn och vuxna - och det finns även möjlighet att köra gokart, gå på tivoli eller spela golf i området.

Staden ligger även inom överskådligt avstånd från några av Veneto-regionens största kulturella och historiska sevärdheter så som regionhuvudstaden Venedig som bara ligger 45 kilometer bort med alla sina berömda kanaler, gondoler och broar samt stora arkeologiska och konstnärliga skatter, samt Romeo och Julias Verona med den legendariska operascenen, Arena di Verona, som bara ligger ett par timmars körning från Lido di Jesolo.

Boka din resa online till Lido di Jesolo

Du kan lätt och tryggt boka din resa till Lido di Jesolo online. Välj själv om du vill boka en komplett paketresa inklusive flygresa, hotellvistelse, hyrbil eller transport tur/retur från flygplatsen (transfer), eller om du själv vill arrangera din resa till Italien och nöja dig med att enbart boka ditt hotell, din semesterlägenhet eller kanske en villa genom Hideaways.

Läs mer om Lido di Jesolo

Destinationer i Veneto

Hitta din resa till Veneto här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter