Vinresor till Italien

Italien är inte bara en av världens största och äldsta vinproducenter utan skiljer sig även från många andra vinodlande länder genom att det produceras vin i  så gott som alla delar av landet. Tillsammans med det stora och varierande utbudet av intressanta druvsorter och kvalitetsvinerer gör detta Italien till ett populärt mål för vinresor.

Italien har tjugo vinregioner och oavsett vilken som blir målet för din resa så väntar spännande smakupplevelser. Traditionellt sett är det emellertid speciellt norra Italien som är känt för att producera kvalitetsviner. Toscana uppskattas till exempel bland vinkännare för viner som Brunello di Montalcino och Chianti Classico, medan Piemonte längre åt nordväst vid foten av alperna är känt över hela världen för kvalitetsviner som Barolo och Barbaresco.

Gör du en vinresa till Italien kan du på vingårdsbesök själv provsmaka nytappat vin och få en unik inblick i vinproduktionen. Utöver upplevelserna på vingårdarna är detta även ett bra sätt att uppleva Italiens mest idylliska byar och städer samt njuta en semester med äkta italiensk atmosfär.

Movimento Turismo del Vino Italia kan du se en översikt över alla Italiens vinregioner samt upplysningar om vilka vingårdar som erbjuder vinprovningar, rundvisningar med mera.

Väljer du ett av våra hideaways i Italien så har du en fantastisk utgångspunkt för att utforska de många vingårdarna och bor dessutom i omgivningar som är en njutning för dina sinnen i lika hög grad som de härliga vinerna.

Läs mer om alla resor till vinområden i Italien

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter