Uppskattar du att bo på den gastronomiska världens riktiga gräddhylla och dessutom på ett boutique-hotell som ligger lite avsides men ändå med närhet till allt? Då bör du tillbringa din nästa semester på Villa Annette i Istrien. Villa Annette ligger faktiskt så perfekt att du både har utsikt mot havet, bergen med olivlundarna utanför dörren och bara några minuters bilresa till närmaste stad som heter Rabac. Söker du dessutom stora naturupplevelser då har du valt helt rätt hideaway!

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Villa Annette ligger i det vackra Istrien som är en halvö i norra Kroatien söder om Trieste i Italien – ett område som även kallas ”det nya Toscana”. Detta moderna och intima boutiquehotell har varit öppet sedan 2012 och de 12 moderna och ljusa sviterna har samtliga stora altaner naturligtvis vända mot havet så du hela tiden kan njuta av den fantastiska havsutsikten.

Barbara - entusiastisk och stolt som få

Villa Annette har fått sitt namn efter ägarens dotter och när vi kliver in på hotellet möts vi av den sprudlande och söta Barbara. Hon är inte ägarens dotter men det kunde man nästan tro då hon som hon berättar tillbringar nästan all sin tid på hotellet. Du märker genast hennes genuina intresse för hotellet, destinationen och framför allt hennes synnerligen serviceinriktade personlighet. Hon går 100 % upp i att vi gäster ska få en bra semester här på Villa Annette.

Villa Annette har 4 stjärnor och med blotta ögat ser varje stjärna ut att vara välförtjänt för trots att hotellet är 11 år ”gammalt” ser det helt nytt ut. Lobbyn är modernt inredd med svarta och vita detaljer och den lokala konsten på väggarna skapar en varm och välkomnande atmosfär.

Det flytande guldet - färskpressad olivolja

Om du blir badsugen av att se ut över havet är det bara att gå ner i hotellets trädgård där swimmingpoolen ligger i all sin prakt som en riktig oas. Hör du inte till de som vill slappa vid poolen dagarna i ända så finns det rikligt med andra aktiviteter i det natursköna området. Barbara berättar att beroende av vilken årstid det är så tar man gästerna med sig ut och plockar sparris och svamp (området är känt för sin vita tryffel) eller på vandrings- och cykelturer, även provsmakning av tryffelolja står på programmet. När jag besökte Villa Annette hade jag turen att få provsmaka hotellets egen nyproducerade olivolja. Oljan produceras av oliver från hotellägarens egna olivlundar bestående av över 400 olivträd.

"Du behöver inte tillreda komplicerade mästerverk"

- god mat med färska ingredienser räcker länge….

Vattnas det i munnen på dig när du läser om den nyproducerade olivoljan då är du inte ensam för jag och alla andra gäster har det på samma sätt. Alla njöt av den nyproducerade olivoljan och har du aldrig smakat nypressad olivolja tidigare så är det nu du skall göra det för det smakar helt fantastiskt. Villa Annettes restaurang är även den ett måste. Föreställ dig att sitta i trädgården på sommaren med en fantastisk havsutsikt och vid ett vackert nydukat bord och beställa in den ena gastronomiska läckerheten efter den andra baserade på det traditionella medelhavsköket och originalrecept från Istrien allt tillagat av lokala råvaror.

Därutöver kan du välja mellan 120 olika viner både lokala och från övriga världen. Och tycker du att 120 olika viner låter helt oöverskådligt så hjälper Villa Annettes sommelierer dig gärna att sätta samman den perfekta vinmenyn till din mat utan att det för den skull blir dyrare.

Avnjuter du hellre din måltid inomhus så är det framdukat i hotellets restaurang som är inredd i svarta och vita färger. Här finns även en härlig öppen spis som värmer både kropp och själ och dessutom skapar en romantisk stämning. Restaurangens motto lyder ”You don't have to cook fancy complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients". Med ett ordspråk som innehåller så kloka ord är jag säker på att din vistelse här på Villa Annette blir så mycket mer än fantastisk utsikt och vackra omgivningar. Jag tror helt säkert att du blir många erfarenheter rikare här på Villa Annette och att du kanske kommer hem några gram tyngre än när du reste.

en avslappnande semester, massor av plats, jättegarderober, kylskåp och stora sängar…Rummen är ljusa, eleganta och inbjudande och ser helt nya ut, eller så har de bara en väldigt duktig städerska, för här är så rent och fräscht att man undrar hur de lyckas hålla det så fint. Kanske är det för att gästerna mest uppehåller sig på balkongen som rummen ser så fina ut…För balkongen är stor och har den mest fantastiska panoramautsikt. Även om du får ett rum längst ner och kanske inte får så mycket havsutsikt så har du istället vajande olivträd precis utanför. Kommer du högre upp får du havsutsikt med stort H, här tittar du ut över den förtrollande bukten Rabac, pärlan vid Kvarnerbukten.

 

Läs mer om Hotel Villa Annette

Officiell kategori

Hideaways kategori

70 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad, Rabac – 3 km
 • Närmaste stenstrand – ca 3 km
 • Staden Pula med sin vackra amfiteater, Kroatiens Colosseum – ca 48 km
 • … som ofta står värd för diverse konserter, operor och filmfestivaler
 • Kroatiens huvudstad Zagreb – ca 225 km
 • Rovinj, Istriens vackraste kuststad – ca 59 km
 • Trieste i Italien – ca 105 km
 • Euphrasius-basilikan i Porec, världskulturarv från 1500-talet – ca 66 km
 • Groznjan (Grisignana), Kroatiens konstnärskoloni – ca 69 km
 • Kroatiens största ö, Krk Island, med bil – ca 87 km
 • Opatija med sin vackra promenad – ca 60 km
 • Pulas flygplats – ca 43 km
 • Zagrebs flygplats – ca 231 km
 • Ljubljanas flygplats – ca 181 km

Rumstyper

Det framgår tydligt att Barbara både är mycket entusiastisk och stolt när hon visar oss runt på Villa Annette's rum eller sviter som de ju snarare är och det är lätt att förstå hennes begeistring så fort vi kliver över tröskeln till en av sviterna.

Sviterna har allt du behöver för en avkopplande semester, gott om plats, stora förvaringsutrymmen, kylskåp och inte minst stora bekväma sängar. Rummen är ljusa, eleganta och mycket inbjudande och ser helt nya ut eller så har man anställt en ny fantastisk städerska för allt är så rent och fräscht att jag inte förstår hur det är möjligt att hålla det så fint.

En bidragande orsak kan vara att de flesta gästerna för det mesta uppehåller sig på den härliga balkongen. Balkongerna är stora och med en fantastisk utsikt och även om du får en svit på bottenvåningen och inte har så mycket havsutsikt så har du ändå en fantastisk utsikt mot de härliga olivlundarna. Bor du högre upp får du havsutsikt med stort H för här blickar du ut över den förtrollande Rabacbukten – Kvarnerbuktens pärla.

Alla visade rumstyper är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” kan detta avvika från vår beskrivning på Hideaways.se - ofta är kategorin ”economy” med en lägre standard och som används till speciella erbjudande. Förutom ”economy” gäller detta även benämningarna ”basic”, ”low cost” och ”budget”.

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Villa Annette:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Hiss
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Raška 24
52221 Rabac

Koordinater

Latitude: 45.0849
Longitude: 14.1578

Hotel Villa Annette är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Villa Annette är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Marvie Hotel
Kroatien, Norra Dalmatien
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Life Hotel
Kroatien, Norra Dalmatien
 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Hotel Damianii
Kroatien, Norra Dalmatien
 • Närmaste flygplats: 39 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi