Resor till Novi Vinodolski

Novi Vinodolski ligger på Kvarnerbuktens idylliska klippkust ända nere vid det azurblåa Adriatiska havet. En av höjdpunkterna på en resa till Novi Vinodolski är att bara slå sig ner på en av de många restaurangerna i strandkanten för att njuta av en god måltid och utsikten över havet till ön Krk. Det är naturligtvis inte enbart de vackra omgivningarna som gör Novi Vinodolski till ett attraktivt resmål i Kroatien. Liksom de andra charmiga kuststäderna längs Kvarnerbukten ligger Novi Vinodolski väl skyddat av inlandets berg vilket bidrar till det milda, soliga medelhavsklimatet.

Välkommen till Kroatien med Hideaways, vi är specialister på resor till området omkring Novi Vinodolski och andra destinationer vid Kvarnerbukten där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Bra utbud av badstränder och utflyktsmål

Behöver du lite svalka i sommarvärmen så finns det gott om möjligheter att hitta ett ställe där du kan ta dig ett dopp i det kristallklara vattnet. Stranden som ligger närmast centrum består, så som vanligt i Kroatien, delvis av småsten och fast beläggning. Här finns både duschar, toaletter och omklädningsrum, liksom det även är möjligt att hyra liggstolar och parasoller om du tänker slå dig ner för dagen. Du hittar dessutom en inbjudande, lång strand (småsten) ett par kilometer väster ut, där har du ännu bättre möjligheter att hitta en fridfull plats att solbada på. Om du inte enbart vill ligga och dåsa på stranden så finns det på många ställen vid Novi Vinodolski möjlighet att hyra pedalbåtar eller prova på vattenskidor eller någon annan vattensport.

Den natursköna kustvägen svänger sig igenom Novi Vinodolski bort förbi den lilla lustbåtshamnen och strandpromenaden så det är lätt att ta sig till och från staden. Det är därför lätt att göra utflykter till någon av de andra kuststäderna och byarna antingen med buss eller med bil. På sommaren går det dessutom turbåtar upp och ner längs kusten. Det finns en broförbindelse till ön Krk, som därför också är ett perfekt mål för en dagsutflykt, om du skulle vilja utforska Kvarnerbuktens kanske mest kända resmål. Kroatiens mest berömda nationalpark, Plitvicka Jezera, ligger också inom räckhåll för en dagsutflykt.

Restauranger och shopping

Även om du har åtskilliga större städer inom nära räckvidd så behöver du inte nödvändigtvis lämna New Vinodolski. Med tanke på stadens beskedliga storlek så hittar du ändå ett stort urval av tavernor och restauranger. Utöver turistvänliga, internationella rätter har du här även möjlighet att prova på det bästa som det traditionella kroatiske köket har att bjuda på. Det italienska inflytandet går heller inte att ta miste på när det gäller det kulinariska, så det fins även gott om pizzerior. Det finns barer och restauranger som är öppna till långt ut på kvällen i Novi Vinodolski, men är det ett ordentligt nattliv du är ute efter så har grannstaden Crikvenica mer att bjuda på.

För de dagliga förnödenheterna så hittar du supermarkets och andra butiker i centrum där du kan köpa det mesta. Under högsäsongen håller de flesta ställena öppet till sent på kvällen. Ta även gärna en sväng förbi den lokala marknaden, för även om du inte behöver några färska råvaror så är det ett intressant ställe att flanera runt på. Skulle detta inte räcka för att täcka dina shoppingbehov så är det bara omkring 45 kilometer till Rijeka, där du hittar ett av Kroatiens största köpcenter.

Läs mer om Novi Vinodolski

Destinationer i Kvarnerbukten

Hitta din resa till Kvarnerbukten här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter