Resor till Södra Dalmatien

Kroatien blir mer och mer populärt som semesterland - det kommer du att förstå om du väljer att resa dit. Om ett härligt solrikt klimat och en väldigt attraktiv prisnivå i sig själv inte är skäl nog att välja Kroatien så låt oss komplettera bilden genom att berätta för dig att det även finns: Drömliknande vackra kuster med ett betagande klipplandskap, grottor, sandstränder och berg.

Charmerande gamla kuststäder med massor av möjligheter till att både äta läcker mat, dricka gott vin och ge sig ut på sightseeing. Små vackra öar där semesterstämningen på allvar kan infinna sig mellan palmerna på de vita stränderna. En badtemperatur som till och med lockar de värsta badkrukorna i vattnet gång på gång på gång. Lägg därtill en behaglig befolkning. Kan det bli bättre?
Här på Hideaways är vi mycket begeistrade och det är därför som vi med stor glädje och stolthet äntligen presenterar Kroatien som resmål för dig. Här har vi vår vana trogen hittat några av de bästa gömställena landet kan erbjuda. På så sätt kan du semestra i en autentisk miljö på personliga hotell.

Exotiska öar lockar med mat och vin

och en perfekt semestermix av chic charm och tradition

Den kroatiska Adriathavskusten har generellt ett rykte om sig att blanda traditioner från medelhavsområdet med det moderna och chicka. Men ingen annanstans är denna goda blandning så tydlig som på öarna i det sydliga Dalmatien. Här finns visserligen ett par stora resorts men huvudsakligen har turismen här en attraktiv karaktär som utgörs av moderna boutiquehotell och ett bra urval av restauranger där man håller ett tidstypiskt fokus på kvalitet och gastronomiska upplevelser. Det finns naturligtvis även gott om matställen med en avslappnad stämning. Att strosa i solen längs de vackra marinorna är en ofrånkomlig del av din semester i sydliga Dalmatien och det är en fröjd att se de vackra lustyachterna som rofyllt gungar på det kristallblåa vattnet.

Allt detta går hand i hand med långt äldre rese- och semestertraditioner här på Adriathavskusten som har varit ett eftertraktat semesterresmål i århundraden. När du kommer seglande över det Adriatiska havet till en ö i det sydliga Dalmatien möts du av den oförglömliga synen av uråldriga hamnar omgärdade av palmer. Historiskt och exotiskt i en härlig blandning.

Besök inte enbart de moderna restaurangerna när du semestrar i södra Dalmatien utan smaka även på den traditionella lokala maten och vinet. De största matupplevelserna du kan förvänta dig kretsar kring fisk och skaldjur och vinerna kan faktiskt mäta sig med de bästa i världen. Den kända tidskriften USA Today utnämnde 2014 Kroatiens vinregion Dalmatien till världens 5;e bästa vinproducent.

Ö-hoppa i det sydliga Dalmatien

= ett semesteräventyr

Den ö i det södra Dalmatien du lättast når från fastlandet är Brac. Här hittar du mysiga stränder vid bland annat Supetar och en annan helt fantastisk strand vid Bol. Utanför Bracs norra kust ligger den konstigt nog ganska okända ön Solta, här hittar du en idylliskt lantlig atmosfär och en massa pyttesmå orörda öar.

Längre söderut kan du komma till Hvar där huvudstaden med samma namn är en sann rival till det storslagna Dubrovnik ifråga om arkitektonisk skönhet. Hvar är ett fashionabelt ställe som lämpar sig väl för resenärer som söker storstadsupplevelser. Här ligger chica barer sida vid sida med gotiska palats och med vattentaxi tar man sig smidigt och lätt till de exotiska badplatserna på de små idylliska öarna som kantar kusten.

Staden Hvars höga puls med fokus på underhållning och nöje står i skarp kontrast till resten av denna lugna ö. Du kan söka lugnet och en mer avslappnad atmosfär i exempelvis Stari Grad och Jelsa. Samma sak kan sägas om ön Korcula som ligger söder om Hvar. Denna ös huvudstad Korcula erbjuder en behaglig blandning av storstadsturism och den totala avslappningen där stranden står i centrum.

Något längre u, men fortfarande bara några timmars båtresa från Split ligger Vis. Ön som tidigare tjänat som flottbas öppnades för turism så sent som 1989. Här där naturen är vildare och besökarna färre än på Brac och Hvar kan du bokstavligt talat få en liten bit av Adriatiska havet nästan helt för dig själv.

Se fram emot ditt äventyr med Hideaways i södra Dalmatien. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha ytterligare information, eller om du vill att vi skall hjälpa dig att arrangera din resa.

Läs mer om Södra Dalmatien

Destinationer i Kroatien

Hitta din resa till Kroatien här

Populärt i Södra Dalmatien

Kroatien, Södra Dalmatien
  • Närmaste flygplats: 178 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Kroatien, Södra Dalmatien
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Kroatien, Södra Dalmatien
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter