Flygresor med Aegean Airlines

Ska du resa till Grekland med Aegean Airlines kan du här läsa lite om flygbolagets historia, vilka destinationer de flyger till och annan nyttig information. 

För bagageregler och annan praktisk information kan du besöka hemsidan här.

Historia

Det grekiska flygbolaget Aegean Airlines etablerades ursprungligen 1987 som Aegean Aviation.1992 fick Aegean Aviation som första privata flygbolag i Grekland licens att bedriva flygtrafik. Namnbytet till Aegean Airlines sker 1999 då de första få reguljära inrikesflygningarna lanseras. Med utveckling av linjenätet, uppköp och sammanslagningar växer Aegean Airlines markant de följande åren. Senast blev den gamla ärkerivalen på hemmamarknaden - Olympic Air - uppköpt. Därutöver har Aegean fortlöpande ingått partnerskap med en rad andra europeiska flygbolag där ibland LufthansaSAS och TAP Portugal - Aegean är sedan 2010 medlem i Star Alliance.

Idag är Aegean Airlines det störst flygbolaget i Grekland när det gäller antalet passagerare (6,9 miljoner 2013). Även om den grekisk ekonomi de senaste åren haft det svårt har sällskapet presterat ett stabilt passagerarantal främst tack vare internationella rutter till Grekland. 

Flygresor Aegean Airlines

Foto: Ska du resa till Grekland eller till andra resmål i denna del av Sydeuropa är Agean Airlines ett av de flygbolag som erbjuder det bästa linjenätet. Flygbolaget är på gång att bygga upp sin bas med nya flyg och destinationer i Aten.

Destinationer

I skrivande stund (januari 2015) har Aegean Airlines reguljärtrafik till 64 destinationer och bolaget planerar fler under året. 

Aegean Airlines täcker i stort sett alla intressanta destinationer i Grekland - speciellt under sommarens högsäsong. Du kan bland annat flyga med Aegean Airlines till Kreta, Aten och Santorini.

Se alla resor till Grekland och sök flygavgångar med Aegean i sökmotorn.

Vi vill göra dig uppmärksamma på att all ovanstående information är vägledande och vi förbehåller oss ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett, 

Boutiquehotel On The Rocks Santorini

Foto: Som nämnt kan du rese med flygbolaget Aegean Airlines till alla viktiga flygplatser på Grekland. Här nedan till de resmål som finns hos Hideaways t.ex. Rhodos, Kreta och Santorini. Det sistnämnda är ett resmål som du en gång i livet måste besökas - för Santorini är gudavackert. Här en bild från ett av våra gömställen på ön - Boutiquehotel On The Rocks