Flygresor med AirBerlin

AirBerlin är bara ett av många erkända flygbolag som vi på Hideaways samarbetar med och som våra gäster nyttjar på resor till Sydeuropa - AirBerlin har ett mycket omfattande linjenät till populära semesterdestinationer i länder som Portugal, Spanien, Kroatien, Italien och Frankrike. Jag har nedan samlat information om AirBerlin - vill du veta mer om bagageregler och annan praktisk information finns här också en länk till flygbolagets hemsida. 

Bagageregler och annan praktisk information

Når du bokar din resa hos Hideaways kommer det att framgå hur mycket bagage du kan ta med dig när du flyger med AirBerlin. Du kan också läsa mer om regler för bagage och annan service på flygbolagets egen hemsida. Här hittar du också annan praktisk och aktuell information.

För bagageregler och annan praktisk information kan du besöka hemsidan här

Så bokar du flygbiljett med AirBerlin

AirBerlin är ett av de flygbolag som gäster hos Hideaways Resor ofta nyttjar då AirBerlin erbjuder ett stort linjenät till de flesta flygplatser i Euruopa. I sökmotorn kan du se priser och avgångar med AirBerlin till alla resmål i vårt program. Var uppmärksam på att vi på Hideaways uteslutande säljer paketresor i vilket det ingår flyg och hotell - vi säljer inte rena flygbiljetter. 

I sökmotorn ska du först välja vilket resmål du vill flyga till och från vilken flygplats. När du har valt ut- och hemresedatum klicka på "Sök". Efter det väljer du vilket hotell du vill bo på under semestern. Nu ska du välja flyg - du kommer att få en samlad översikt över alla relevanta flygbolag och avgångar inklusive AirBerlin. Hos Hideaways har vi valt att sortera bort de flygbolag och rutter med många mellanlandningar och där restiden blir orimligt lång. 

Flygresor Airberlin

Destinationer och flygplatser

Flygplatserna i Berlin och Düsseldorf utgör basen för AirBerlin. Härifrån erbjuds reguljärflyg till omkring 150 destinationer i 40 länder. Flygbolagets linjenät inkluderar fortfarande många populära resmål i Sydeuropa som förutom Mallorca inkluderar destinationer som Algarve, Kreta och Sardinien. Du kan i skrivande stund flyga med AirBerlin från Stockholm direkt till Berlin och Düsseldorf. Flyger du från Hamburg flygplats hittar du ett stort antal direktflyg.

Läs mer om flygplatser du kan flyga från

Historia

Det nu tyskägda AirBerlin startades ursprungligen som ett amerikanskt charterbolag under det kalla kriget. Det var en tidigare amerikansk pilot som startade AirBerlin i juli 1978 för att kunna erbjuda charterflygningar från Västberlin till semestermål i Medelhavsområdet. Fram till den tyska återföreningen 1990 var det bara flygbolag registrerade i Frankrike, Storbritannien eller USA som hade tillstånd att flyga till Västberlin. Med officiell registrering i den amerikanske delstaten Ohio kunde därför AirBerlin i april 1979 skicka de första soltörstande berlinarna till Palma de Mallorca - som fortfarande är en av flygbolagets viktigaste destinationer. Efter den tyska återföreningen förlorade de tidigare allierade sitt monopol på flyg till Berlin och AirBerlin fick en ny tysk ägare som rekonstruerade bolaget till ett tyskregistrerat företag. 1997 lanserades de första reguljärflygen och 2002 blev flygbolagets linjenät utvidgat till att omfatta de mer populära semestermålen vid Medelhavet. Idag har AirBerlin - via uppköp och fusioner - vuxit till Tysklands näst största flygbolag med rutter till destinationer spridda över stora delar av världen. 

Information om flygresor med AirBerlin

Vi vill göra dig uppmärksamma på att all ovanstående information om flygresor med AirBerlin är vägledande och vi förbehåller oss ev. ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du köpt din resa hos Hideaways och du har frågor om flygresan med AirBerlin är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss.

Vill du veta mer om alla våra resmål i vårt program kan du läsa om alla resmål i de länder vi erbjuder resor till - här hittar du naturligtvis också fakta och information om alla våra handplockade semesterboenden och hotell. 

Relax Thalasso & SPA Torreruja hotell Sardinien

Bild: Relax Thalasso & SPA Torreruja hotel på Sardinien är bara ett av många hotell i vårt program. AirBerlin erbjuder bra flygförbindelser till Sardinien från Sverige.