Flygresor med Air France

Flygbolaget Air France har ett av de största linjenäten och flyger till Stockholm och Köpenhamns flygplats från Paris. Härifrån kan du flyga till i stort sett alla flygplatser i Europa. I sökmotorn finns aktuella priser på flygresor med Air France och du kan välja mellan många avgångar och anslutningar. 

För bagageregler och annan praktisk information kan du besöka hemsidan här.

Historia

Air Frances historia går tillbaka till 1933 då flygbolaget etablerades i Frankrike genom sammanslutning av en rad större och mindre flygbolag. Dessa hade redan byggt upp ett förgrenat linjenät i Europa till de franska kolonierna i Nordafrika och ännu lägre bort. Efter kriget förstatligades fransk luftfart däribland Air France. Den franska staten ägde under många år en stor andel av bolaget. Redan 1948 hade Air France en flotta på 130 flyg som på den tiden var den största i världen, Efterhand gav den franska regeringen andra privata flygbolag rätten att överta några delar av linjenätet och 1999 privatiserades Air France delvis. 2004 fusionerade Air France med det holländska flygbolaget KLM och därmed minskade statens andel i det nya bolaget till under 20%. Idag är bolaget Europas största flygbolag med fler än 80 miljoner passagerare/år - men andra flygbolag som Ryanair förväntas överta denna position. Förutom KLM ingår lågprisbolaget Transavia också i gruppen. Transavia flyger precis som både KLM och Air France från flygplatser i Sverige.

Flygresor Air France

Foto: Flyger du med Air France till resmål i Europa ska du nog inte räkna med att flyga med flygplanstypen Airbus A380. Air France var för övrigt det första flygbolag i världen att ta Airbus 380 - världens största passagerarflyg - i drift. 

Destinationer

Air France har sin bas på Charles De Gaulle flygplats Paris. Härifrån har resenärer tillgång till destinationer i i stort sett alla världsdelar - speciellt om man räknar med de rutter som bedrivs i samarbete med KLM och andra dotterbolag. I Sverige kan du flyga med Air France från Stockholm direkt till Paris varifrån det finns anslutningar till ett stort antal destinationer i när och fjärran. Reser du med Hideaways är Air France bland annat intressant på grund av flygbolagets rutter till populära semesterdestinationer i bland annat Portugal, Spanien, Italien och naturligtvis i Frankrike. 

Mer information

Vi vill göra dig uppmärksamma på att all ovanstående information är vägledande och vi reserverar oss för ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. Har du frågor om flygresor med Air France är du alltid välkommen att kontakta oss. Du kan också hitta mer information om flygresor med Air France på deras egen hemsida. 

Hotel Auberge de Tavel i languedoc Roussillon i Frankrig

Foto: De flesta gäster hos Hideaways flyger med Air France till resmål i Frankrike. Det är speciellt alla charmerande hotell och semesterlägenheter i den södra delen av landet som lockar - inte minst på grund av den goda maten och vinet. En av mina personliga favoriter är Hotel Auberge de Tavel i regionen Languedoc Roussillon.