Flygresor med Air Malta

Flygbolaget Air Malta nyttjas av många till resmål runt Medelhavet då Air Malta ofta erbjuder billiga priser. Du ska naturligtvis lägga till extra tid för mellanlandningar. Ska du resa med Hideaways till Malta eller Gozo kan du i sökmotorn söka priser och aktuella avgångar.

För bagageregler och annan praktisk information kan du besöka hemsidan här.

Historia 

Air Maltas ursprung går tillbaka till tiden efter 2:a världskriget då en rad mindre flygbolag etablerades på Malta. Tre av dessa fusionerade 1947 och 1951 men var fortfarande ett förhållandevis litet sällskap som först och främst chartrades av det brittiska flygbolaget BEA. Det var först när utsikter till oberoende från Storbritannien som regeringen på Malta beslutade sig för att Medelhavsön hade behov av ett "riktig" nationellt flygbolag. Till etableringen av detta efterlyste regeringen en internationell partner som de fann i Pakistan International Airlines (PIA) som 1973 upprättade Air Malta Co Ltd. Den maltesiska staten ägde från start huvudparten av aktierna i det nya nationella flygbolaget. 1980 köpte staten PIA:s aktier och fick därmed en ägarandel på 96,4 procent. Från Air Maltas första flygning 1974 till idag har bolaget utvecklat sig från att bara ha leasade plan som bara flög på en handfull rutter, till att förbinda Malta med över 35 större städer i Europa och Medelhavsområdet med hjälp av bolagets tio egna Airbusflyg. Air Malta firade 2014 40-årsjubileum med att bland annat presentera ett plan målat i bolagets ursprungliga färger och mönster.

Foto: Reser du med Air Malta kommer du att flyga med Airbus - här ett plan av typen A320 med den nya designen som lanserades förra året. 

Destinationer

Air Malta har sin huvudbas på Medelhavsön Malta varifrån de har förbindelser till en låg rad av Europas största städer. Du kan bland annat flyga med Air Malta från Stockholms flygplats. Vi vill göra dig uppmärksam på att ovanstående information är vägledande. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Ytterligare information

Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett.

Hotel Chapel Number 5 på Malta

Foto: Reser du till Malta och vill bo i den historiska delen av huvudstaden - titta då närmare på Hotel Chapel Numer 5 (tänk om väggarna kunde tala).