Flygresor med Brussels Airlines

Flygbolaget Brussels Airlines (IATA flyg kod SN) flyger dagligen till Sverige och från flygplatsen i Bryssel har du bra förbindelser till resmål i Sydeuropa. Se priser på flygbiljetter och aktuella avgångar i sökmotorn.

För bagageregler och annan praktisk information kan du besöka hemsidan här.

Historia

Flygbolaget etablerades samtidigt som moderbolaget SN Airholding 2002 då omkring 40 investerare säkrade regelbunden flygförbindelse till och från Bryssel. Det nya bolaget SN Brussels Airlines fusionerade 2004 med Virgin Express. Respektive företag stod som separata varumärken under SN Airholdings ägarskap. 2008 aviserade Lufthansa Group planer om att köpa 45% av moderbolaget SN Airholding och ett slutligt EU-godkännande av förvärvet banade vägen för uppköpet. Brussels Airlines är således idag delvis ägt av flygbolaget Lufthansa Tyskland som också äger flygbolagen Swiss Airways, Austrian Airlines och lågprisbolaget Germanwings och är dessutom medlem av Star Alliance. Den ursprungliga planen med Brussels Airlines sägs vara uppfylld när bolaget numera är det belgiska flygbolag som erbjuder det bredast utbudet av flyg till och från Bryssel flygplats. Företaget har enligt egen information en flotta bestående av 43 plan och ca. 3500 anställda.

Flygresor Brussels Airlines 

Bild: Reser du med Brussel Airlines på semestern kan du flyga med många olika flygplanstyper t.ex. en Airbus.

Destinationer och flygplatser

Brussels Airlines har dagligen ca. 300 avgångar som förbinder Bryssel med fler än 60 destinationer i Europa, Afrika och USA. 2014 flög 6,6 miljoner passagerare med Brussel Airlines. Från Sverige kan du flyga till Bryssel flygplats fler gånger per dag.

Mer information

Vi vill göra dig uppmärksam på att all ovanstående information bara är vägledande. Vi förbehåller oss ändringar. Vi hänvisar alltid till aktuell information som framgår av ditt resebevis och flygbiljett. 

Hotel Cooking and Nature i den centrale del af Portugal

Bild: Flygbolaget Brussels Airlines flyger till de flesta större flygbolag i Europa - en av dem är Lissabon flygplats i Portugal som ofta nyttjas som porten till upplevelser i den centrala delen av landet. Här finns ett stort antal fantastiska hotell - denna region är absolut värd ett besök. Bo t.ex. på Hotel Cooking and Nature.