Så här bokar du din resa med Hideaways

Det är snabbt, enkelt och säkert att boka en resa online på hideaways.se. Du kan välja att boka en resa där flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer är inkluderat i priset, eller välja "enbart hotell" i sökmotorn, om du själv vill ordna transporten till resmålet och under semestern. 

Vet du redan nu vilket hotell du vill bo på?

Om du redan vet vilket hotell, viken lägenhet eller villa du vill boka, då kan du överst i högra hörnet skriva in namnet på stället i sökfältet, och så förs du automatiskt till den sida där "ditt" hotell finns. Härifrån kan du välja vilken typ av resa du vill ha ("enbart hotell" eller paketresa), önskade resdatum samt antal personer i varje rum (om du vill ha mer än ett rum eller lägenheter så kan du klicka i rutan med "rum" för att lägga till fler). Därefter behöver du bara trycka på sökknappen så kommer möjligheterna att visas för dig.

När du har valt ditt rum eller din lägenhet så kan du klicka på "fortsätt" - och om du har valt en paketresa med flyg, då kommer det vara på nästa sida som du ska välja din önskade flygrutt (du kommer se olika filtermöjligheter som en hjälp för att förenkla din sökning). Härifrån går det steg för steg, för på de efterföljande sidorna kommer du automatiskt bli frågad om du t.ex. vill boka till hyrbil eller transfer från flygplatsen tur/retur (gäller enbart för paketresor), innan du kommer till dina upplysningar med namn enligt passet, adress, lägga till eventuell avbeställningsförsäkring o.s.v. - och till sist ska du gå vidare till betalning. Så fort betalningen är genomförd kommer du inom få minuter få en betalnings bekräftelse på mail - om du inte ser något mail så titta i ditt spam-filter, innan du kontaktar oss.

Vet du vilket land eller resmål som du bara måste uppleva?

Det är nästan lika lätt att söka fram som här ovan: ) För du ska göra på precis samma sätt - alltså skriva in din önskade destination i sökfältet överst i högra hörnet på hemsidan - och sedan fortsätta på samma sätt (mer eller mindre). För när du har sökt på "enbart hotell" eller paketresa, datum och antal personer så kommer det, efter att du klickat på "Sök", visas en lista på samma sida med de möjliga hotellen och lägenheterna som är lediga under perioden.

För att göra det lättare för dig så kan du filtrera och minska antalet hotell som visas genom att klicka på t.ex. kategori, faciliteter och maximalt pris o.s.v. Om du är relativt öppen för förslag på typ av hotell eller lägenhet så rekommenderar jag att du inte väljer för många filter eftersom det kan medföra att du får upp färre resultat. Där efter väljer du ditt hotell och fortsätter på samma sätt som förklarat ovan.

Är du helt öppen för förslag på vart du ska åka? Då finns det hjälp att få: )

Är det av underordnad betydelse för dig var du ska tillbringa din semester? Om det kan vara allt från ett boutiquehotell på Algarve till en storstadssemester i Madrid eller en badsemester på Mallorca, så finns det hjälp till hur du kan hitta helt rätt resa - snabbt och lätt. För då rekommenderar vi att du använder dig av "reseteman" eller "hotelltyper" i menyn som inspiration. Där finns allt från barnvänliga ställen till vuxenhotell, lägenheter, villor och andra spännande teman som lyxsemester, vingårdssemester, SPA & wellness, bilrundresor och mycket mera...

När du har klickat på ditt resetema eller din hotelltyp i menyn så kan du fritt söka utifrån specifika länder, så att du t.ex. kan se alla de ställen i Thailand, Spanien, Italien, Portugal eller Grekland som passar din personlighet. Därefter är det som i de två föregående avsnitten när det gäller sökning och bokning - du kan filtrera till och från och gå vidare i processen med eller utan flygresa, bilhyra eller transfer - om du vill ha mesta möjliga trygghet så rekommenderar vi att du söker en paketresa inkl. flyg där dina rättigheter som gäst styrks eftersom du då kommer omfattas av resegarantin och paketreselagen.

Kom ihåg, att du hittar svar på de oftast ställda frågorna i vår FAQ, vilken också inkluderar frågor och svar om bokning av resa, betalning och liknande.

FAQ - de oftast ställda frågorna när du reser med Hideaways