Paradiset på jorden tycker några, ett drömställe tycker andra. Superlativen haglar verkligen över denna charmiga och skönt avslappnade riad med eko-tänk, och som ligger med ett lantligt läge söder om staden. Atmosfären är välkomnande och man månar om sina marockanska traditioner. Riaden har en fin pool, ett café och restaurang. Du kan välja mellan olika typer av boende, allt från rum till en s.k. "cottage" som ligger inbäddad bland träden. En annorlunda riad för en annorlunda upplevelse.

Marie Burheim
Utvalt av
Marie Burheim

Riad Baoussala är en plats där du kan ladda dina batterier och alla är välkomna, liten som stor. Atmosfären är varm, vänlig och intim. Men så satsar också personalen, med Dominique och Léah i spetsen, på bra service där de vill ge dig känslan av att vara bland familj eller vänner. Så fungerar den marockanska gästfriheten. Dessutom tänker man här på naturen och de kallar sig själva för en "ecolodge".

Som ett eget litet paradis

Vi befinner oss söder om staden Essaouira, ca 11 km och i utkanten av ett område där det finns fler boenden. Till havet och Sidi Kaouki är det också 11 km, perfekt för dig som vill testa på fler stränder. Till närmsta samhälle, Ghazoua, är det runt 4 km och här har du flera caféer, apotek och ett par restauranger. Sedan har du mysiga Essaouira med sin Medina, hamn, strand och mysiga gator. Men det bästa med Riad Baoussala är att du kan stanna kvar på hemmaplan de dagar du inte vill ge dig ut på äventyr. Här finns nämligen allt du och de dina behöver för en trivsam semester.

Bra komfort och fina faciliteter

Riad Baoussala är en mix av lokal arkitektur och exotiska influenser. Den röda ockrafärgen gör sig fint mot omgivningarna och rummen är inredda med en personlig touch. Därför är det ena boendet inte likt det andra. I den lummiga trädgården växer allt från små plantor till större träd och det finns gott om skuggiga platser. Riaden har en stor terrass på ca 90 m² där du kan slå dig ner med ett glas vin samt ett gemensamt vardagsrum med vacker eldstad och bibliotek.

När det kommer till sol och bad kan du välja att åka till någon av de närliggande stränderna eller så stannar du kvar och beger dig till den uppvärmda (28 gr) utomhuspoolen på 15x5 meter. Glädjande nog har de även ägnat plats åt ett litet SPA där du kan njuta av traditionell hamam och beställa en välbehövlig massage. Till barnen's glädje finns en lekplats och medan de roar sig kan du ta ett varv i motionsrummet.

Kocken heter Fati

Riad Baoussala har egen restaurang och här heter kocken Fati. Förutom att du kan få något gott i magen till både frukost, lunch och middag kan du också få ett par riktigt bra recept med dig i hem bagaget. Gvetvis är det marockanska specialiteter du hittar på menykortet. Lunchen serveras vid poolen och middagen på innergården. Efter maten kan slappa i en av solstolarna intill poolkanten, i trädgården eller så beger du dig till takterrassen.

Därför väljer du Riad Baoussala 

 • Det intima boende med varm miljö
 • Du vill ha tillgång till restaurang
 • Det annorlunda boendet
 • Du letar efter ett familjevänligt ställe

Bra att veta om Riad Baoussala 

Lokal skatt betalas på plats. Ev en resortavgift betalas. Parkering finns. Boendet har ingen luftkonditionering då de anser detta inte behövs. Barnsäng finns att låna på föfrågan. Frukosten har inga fasta tider utan du äter när du är hungrig. Lunchen dukas fram mellan kl. 13-16. Tillträde till hamam ingår. Här finns en utomhusbiograf som öppnas upp under sommaren från maj till september. Vill du se en film är det bara till att haffa någon i personalen. Det finns djur på riaden.

Läs mer om Riad Baoussala

Officiell kategori

Hideaways kategori

Nyhet
845 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Galerie la Kasbah: ca. 11 km
 • Agadir Al Massira Airport Flygplats: ca. 176 km (3h 10m)
 • Marrakesh Menara Airport Flygplats: ca. 192 km (3h 0m)

Rumstyper

Det finns olika typer av boende, totalt 7 enheter, på Riad Baoussala, där du kan välja mellan dubbelrum, suite och cottage. Sängarna kan vara i olika storlekar, dubbel, king, queen eller twin. Extrabädd för barn kan vara på bänken i allrummet som blir en bädd. Det ena boendet är inte likt det andra gällande färgsättning och möblering och några av dem har interna trappsteg, så även badrummen som kan ha ett internt trappsteg ner till duschen/badkaret.  

Den typ som heter cottage ligger lite avsides från huvudbyggnaden. En del av dem hittar du i trädgården och nära poolen. Den har terrass eller trädgård. Några av dem står på pelare, inbäddade bland euctalyptusträd och har en bohemisk touch. 

Som faciliteter har du wi-fi (mellanhastighet), badrock, toalettartiklar från Les Sens de Marrakech, poolhandduk samt hårtork (på förfrågan). Vi ber dig observera att rummen har varken aircondition eller TV.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Riad Baoussala:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Douar El Gazoua, Bp423
44000 Essaouira

Koordinater

Latitude: 31.4322
Longitude: -9.7553

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.