Weekendresor till Wien

 

Wien. Smaka på ordet och slut ögonen. Vad ser du framför dig? Är det Mozart, Brahms och Bach som komponerar sina symfonier? Är det långa rader med Sachertårta som står uppradade på de anrika caféerna? Är det Donau som flyter fram och bidrar med atmosfär till den redan romantiska staden? Oavsett vad du ser, så är vi säkra på att verkligenheten kommer att motsvara drömmen. Wien är en fantastiskt liten storstad, som bjuder på kultur och historia, och som våra danska grannar skulle säga: massor av hygge! Välkommen att uppleva Wien på en weekendresa med Hideaways.

 

En av Europas grönaste storstäder

 

Österrikes huvudstad ligger vid floden Donau, och precis som i alla andra storstäder som ligger vid havet, vid en sjö eller vid en flod, påverkar vattnet stämningen och atmosfären i staden. Vattnet har på många sätt en lugnande effekt, och här i Wien bidrar Donau till den mysiga känslan av ”liten storstad. Wien är också känd som en av de grönaste storstäderna i Europa, och på din weekendresa har du gott om möjligheter att ta paus i olika parker och grönområden, mellan alla intressanta besök på museer och gallerior.

 

Wien är känd världen över för sitt otroliga kulturutbud vilket vilar i händerna på stora skapare som Mozart, Brahms, Bach och Beethoven. Vi tycker naturligtvis att du ska krydda din weekendresa till Wien med besök på en teater, en opera eller en musikföreställning. Det är ett optimalt sätt att drömma sig tillbaka i tiden och föreställa sig hur Wien såg ut – och lät – för flera hundra år sedan. På många sätt lever historien kvar i staden än idag.

 

Wien är lika trevlig alla tidpunkter på året

 

Oavsett när du åker till Wien, har staden något att erbjuda dig. På sommarhalvåret kan du slå dig ner på ett av alla utecaféer och njuta av en lång fikastund i solen - apfelstrudel och sachertårta hittar du på många ställen och de är perfekta botemedel när sötsuget slår till.

 

Wien är också en av Europas härligaste storstäder att besöka då det vankas juletid. I december fullständigt lyser staden upp med fantastiska julmarknader med stånd där du kan köpa med dig julklappar eller värma upp dig med ett glas Glühwein. Missa inte heller de sköna adventskonserterna i den mäktiga domkyrkan St. Stephan zu Wien (Stephansdomen).

 

Boka din weekendresa till Wien med flyg och hotell inkluderade

 

På Hideaways har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Wien. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Wien, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Vi önskar dig en härlig weekendresa till Wien!

 

>> Läs också om weekendresor till Prag här
>> Läs också om weekendresor till Krakow här

>> Läs mer om weekendresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter