Hotell i Armacao De Pera

Har du behov av en solsemester? Åk då till den vackra badorten Armacao de Pera på Algarvekusten i Portugal. Den kan skryta med att ha en av de längsta stränderna i Portugal och erbjuder därutöver otroligt fina faciliteter. Du hittar även ett stort urval av hotell i området.

Upplevelser

Är det slöa dagar vid stranden i en livlig och gästvänlig kuststad du drömmer om, då finns det inget som slår en semester i Armacao. Skulle du få lust att shoppa någon dag så ligger staden dessutom mellan de populära semesterorterna Albufeira och Praia de Rocha, där du dessutom hittar ytterligare härliga stränder. 

Om shoppinglusten är väldigt stor kan du eventuellt åka till Guia där finns det största inköpscentret på hela Algarve. Söker du kulturella upplevelser under din semester så har Armacao en rad historiska byggnader och ett vackert kapell att besöka.

Armacao de Pera är även en idealisk bas för en familjesemester. Här kan ni besöka Zoomarine, som inte bara består av ett zoo utan även av en park och ett marincenter. Det enorma vattenlandet Aqualand ligger dessutom enbart ett par kilometer bort i Alcantarilha med så många rutschkanor och olika nöjen att välja bland att hela familjen kommer få en rolig dag.

Armacao vaknar verkligen till liv på kvällen med ett sjudande barliv och pulserande nattklubbar som spelar musik till fram på småtimmarna. Du kan även prova lyckan på kasinot eller njuta av maten från det lokala köket.

Strandlivet

Det finns mängder av liggstolar på huvudstranden i Armacao där du kan slå dig ner för att koppla av och få lite färg på kroppen. Skulle du bli hungrig behöver du bara gå några få meter upp till någon av strandrestaurangerna eller barerna. På den västra delen av stranden kan du och dina barn utforska klippor och grottor. Dessa grottor är särskilt spännande när tidvattnet drar sig tillbaka och du kan se krabbor som kryper runt i de små vattenfyllda håligheterna.

När hungern gör sig påmind

Den mest kända rätten på dessa breddgrader är Piri-Piri kylling, och det finns restauranger överallt som serverar denna läckert kryddiga rätt. Kycklingen marineras i en stark, kryddig sås och steks därefter långsamt. En annan lokal favorit är cataplanas - en rätt som motsvarar den spanska paellan, full av kungsräkor, calamari, musslor och mycket annat gott. Fiskälskare kommer älska denna rätt liksom många andra rätter som serveras på Algarve, för fisk och skaldjur spelar en mycket framträdande roll på menyerna här. Vad som gör det hela ännu bättre är att priserna är mycket rimliga.

Armacao har historisk sett varit en fiskhamn och det är fortfarande ett par fartyg som opererar härifrån. Detta kulturarv har satt sina spår i staden där fiskrestauranger idag utgör de vanligaste matställena. Det ligger flera fiskrestauranger längs strandpromenaden och de håller genomgående en hög kvalitet och billiga priser.

Välj rätt hotell

Välj själv huruvida du vill boka en paketresa inklusive flyg och hotell till Algarve eller ett av de andra resmålen i Portugal, eller om du bara vill boka "hotel only" och själv arrangera transporten till Armacao De Pera. Det lättaste sättet att hitta rätt hotell som uppfyller dina behov och önskemål är genom att använda dig av filtret i hotellsökmotorn eller få mer inspiration med hjälp av våra många reseteman där du kan läsa om alla de olika hotelltyperna.

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter