Resor till Carvoeiro

Med sitt vackra läge på klipporna vid havet och det traditionella vitkalkade byggnaderna och en liten strand inflikad i en bukt, endast en dryg halvtimmes bilfärd från Lagos, är det inte svårt att förstå, varför Carvoeiro har blivit en så populär badort bland både lokala och utländska semesterfirare. Det som en gång var en stilla liten fiskeort, har nu en rad butiker, barer och restauranger, samt massor av attraktiva semesterbostäder som gör staden till det perfekta resmålet om du är ute efter en lugn badsemester.

Området runt staden utför i sig själv en naturskön sevärdhet, då klipporna på denna del av den portugisiska kustlinjen har formats till ett nätverk av grottor, hålor och bukter.

Och om du spelar golf är det det ideala stället för dig, då flera av Algarves berömda golfbanor ligger i närheten.

Välkommen till Portugal med Hideaways, vi är specialister på resor till Carvoeiro och andra resmål i regionen Algarve. När du reser med Hideaways bor du alltid på handplockade hotell som är noga utvalda, och du kan läsa våra personliga beskrivningar av alla hotellen i vårt program.

Du väljer själv om du vill boka din resa till Algarve som en komplett paketresa inkl. flygresa, hotellvistelse samt hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen, eller om du själv vill arrangera din resa till Carvoeiro och enbart boka ditt hotell hos oss.

 

Läs mer om Carvoeiro

Destinationer i Algarve

Hitta din resa till Algarve här

Information och fakta

Ska du åka på semester till Algarve och bo i området omkring Carvoeiro så har jag här sammanställt lite fakta och information åt dig. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så titta in på vår blogg om resor, där skriver vi om erfarenheter från våra egna resor i Portugal, och i reseguiderna kan du bland annat läsa om ämnen som utflykter och sevärdheter, de många vackra stränderna längs kusten, om kulturlivet, historian, naturen, vädret, maten och mycket annat.

Carvoeiro är kanske en av de mest kända semesterorterna i hela Portugal. Trots att platsen har ett ganska exklusivt rykte, har området hållit en låg profil och har utvecklats mot sidorna, istället för uppåt i höga komplex. Det finns gott om hotell i området, men det är villorna som dominerar här. Det är fullt av liv på sommaren, men villorna stänger ner så snart vintern närmar sig i början av november, och större delen av området går i dvala. 

Det är dock ett område, där det fortfarande är aktivitet på vintern, och denna aktivitet tar plats väster om staden där den exklusiva golfklubbe Carvoeiro Club driver två golfbanor, nämligen den enastående dubbel 9-hålsbanen Quinta do Gramacho och den ganska oberörda 18-hålsbanan Vale de Pinta.

Stränder

Den idylliska stranden Praia do Carvoeiro ligger gömd i en liten bukt och har mjuk, gyllene sand, klart hav frånAtlanten och diskebåtar som skymtas i horisonten.

Överväg att ta en tur med en av båtarna, om du vill komma nära kustens grottor och avsides stränder.

Om du vill ha en förfriskning under din dag på stranden, finns barer och butiker på det närliggande torget.

Lokal transport

Med buss: Ett snabbt sätt att nå Carvoeiros sandstränder är att ta en buss. Spara några euro med turistpasset Passe Turistic, som ger obegränsade resor i området över en tredagarsperiod.

Med bil: En hyrbil är ett populärt sätt att uppleva de autentiska fiskestäderna och landsorterna i området. Med en hyrbil har du friheten att själv välja när du vill åka och vad du vill se.

Med taxi: Den snabbaste och enklaste möjligheten om du vill ta dig till de närliggande badorterna i området. Om du vill uppleva nattlivet i Albufeira eller Portimão, är det värt att veta, att taxipriserna stiger med 20 procent mellan midnatt och 06.00.

Upplevelser och sevärdheter

Carvoeiro är mindre än många andra semesterorter i området, men det betyder inte att det saknas saker att se och uppleva i och omkring staden. Här nedan följer några av dem:

Vattenland

Om du har barn med på resan, kommer du inte att ha några problem med att underhålla dem i Carvoeiro. Det finns två vattenland inom räckvidd från staden: Slide and Splash vid Lagoa och Aqualand vid Alcantarilha. Om du inte vill spendera dagen med vattenrutschkanor, så ta en tur i Zoomarine Sealife Park och upplev ett unikt djurliv.

Vandring

Packa ner vandringskängorna i väskan för din semester i Carvoeiro, för här finns massor av möjligheter för en upplevelsrik och vacker vandringstur.

De bästa stigarna ligger längst kusten med några vackra utsikter ut över havet och landskapet.

Du kan också se resterna av fortet och kapellet Senhora da Conceição från 1700-talet på klipporna över Carvoeiro. Den vackra fyren är också värd ett besök.

Båtturer

Många semestergäster i Carvoeiro begeistras på goda grunder av båtturerna som tar med dem till de vackra grottorna och klippformationerna på den dramatiska kustlinjen.

Oftast är det små båtar som seglar iväg, så att de kan ta sig in i grottorna, och du kan därmed se dem inifrån. Båtturerna variar generellt några timmar, men de kan också utvidgas att omfatta ett delfinsafari.

Mat och dryck

Med sitt läge på kusten är det inte överraskande att Carvoeiro bjuder på ett stort och rikt urval av läckra fisk- och skaldjursrätter. Nyfångad fisk, som fångats av lokala fiskare, ingår i en värld av läckra, lokala tolkningar av portugisiska specialiteter, såsom grillade sardiner och bacalhau.

Prova också den lokala favoriten kataplana, som är en gryträtt med fisk kokt i en musselformad skål, eller den kryddiga piri-piri-kycklingen.

Vinregionen Lagoa ligger nära Carvoeiro, vilket ger dig den perfekta ursäkten att prova några av de bästa röd- och vitvinerna producerade vid Algarvekusten.

Till dessert kan du bland annat njuta av kakor fyllda med lokalt producerade fikon, honung och mandlar.

Populärt i Carvoeiro

Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool
Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool
Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera