Charterresor till Algarve

Algave är en region i den södra delen av Portugal som är känd världen över för sin långa kuststräcka (ca 200 kilometer) med fantastiska stränder. Därför är det också många som kallar denna region för Algarvekusten, men Algarve bjuder på så mycket mer än badsemester. Bege dig t.ex. på upptäcktsfärd i inlandet, här hittar du en vacker natur som står i stark kontrast till kusten på samma sätt som du kanske känner det från andra destinationer som t.ex. Toscana i Italien, Provence i Frankrike eller Andalusien i Spanien. Har du till exempel rest till Mallorca på chartersemester så kommer du alldeles säkert även tycka om Algarve eftersom du liksom på Mallorca hittar alla de ingredienser som vi svenskar förknippar med en riktig chartersemester.

Algarve är det absolut största resmålet i Portugal när det handlar om charterresor. Förutom Algarve går det även charterflyg till följande resmål i Portugal, Azorerna, Madeira och Lissabon, men dock i mycket mindre omfattning. Du kan hitta charterflyg till Algarve året runt, men självklart är utbudet störst under sommarmånaderna. 

Det är värt att poängtera att vi på Hideaways inte säljer klassiska charterresor men däremot paketresor inklusive flyg, hotellvistelse och eventuell transfer eller bilhyra. Det innebär att vi inte har egna charterflyg eller charterhotell i Portugal eller på andra destinationer för den sakens skull. 

I vår guide om Algarve hittar du mycket mer information och inspiration till din semester, du kan t.ex. läsa om naturen, kulturen, maten, sevärdheterna och mycket annat.

>> Läs om resor till Algarve i vår guide om resmålet

Charterferie Algarve

Foto: Algarvekusten är känd för sina många små bukter med stränder som påminner om Karibien

Billiga resor till Algarve hittar du i resesökmotorn som jämför priser på din resa med alla hotell och flygbolag som reser till Algarve. Vi söker efter priser och resor online och hittar du en resa till Algarvekusten som motsvarar dina önskemål så behöver du bara klicka på mer information om resan för att boka eller få ytterligare information.

Du kan åka på semester till Algarve året runt och det finns avgångar från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Du kan i resesökmotorn söka efter resor till Algarve på 1, 2 eller 3 veckor, eller välja "ojämna" resdagar på t.ex. 10, 12 eller 13 dagar.

Du kan även ha turen att hitta en billig sista minuten resa till Algarve om du kan resa med kort varsel. 

Resmål på Algarvekusten

Algarvekusten bjuder på många resmål men de mest kända bland svenska gäster är nog semesterorterna Albufeira, Monte Gordo och Alvor. Bland de mest populära hotellen bland svenska chartergäster på Algarve kan nämnas Hoel Porto Bay Falesia, semesterlägenheterna Luna Falesia Mar, Hotel Aqua Pedra dos Bicos, Hotel Vila Recife, Albufeira Jardim, Almar och Hotel Belver Boa Vista.

Du kan söka efter lägsta pris, avrese-datum samt hotell-kategori. Ska du resa inom den närmsta tiden och om du söker en billig charterresa så rekommenderar vi att du söker efter sista-minuten till Algarve.

Chartersemester med All inclusive 

På hela Algarvekusten hittar du ett stort urval av den populära reseformen All inclusive och många av de svenska charterbolagen har även flera hotell i sina program som erbjuder denna resform där allt är betalat hemifrån och du kan äta och dricka så mycket du vill. Du kan bland annat bo på följande All inclusive hotell om du åker på en charterresa; Luna Falesia Mar Beach Resort och Auramar Beach Resort. Det är väldigt sällan som du hos Hideaways hittar hotell som erbjuder All inclusive, men de få hotell vi har som gör det är av riktigt hög kvalitet. Läs mer om hotellkoncept 

>> Läs mer om charterresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter