Familjesemester på Algarve

Det är riktigt många människor som åker på familjesemester till Algarve. Det är inte bara de fina, barnvänliga stränderna som lockar många familjer till området utan också alla aktiviteter och sevärdheter som finns här.

Tack vara alla turister på Algarve har de de senaste åren dykt upp fler och fler familjeaktiviteter i området. Man kan både segla längst den fantastiska klippformationen längst kusten och besöka temaparken Zoomarine och upplev delfiner, sjölejon och tropisk fåglar på nära håll. Här finns dagligen andra aktiviteter för hela familjen. Om du älskar natur kan du till fots eller med bil uppleva naturreservatet Parque Naturel da Ria Formosas fantastiskt ekosystem med fiskar, skaldjur och fåglar. 

Om du har svårt att klara värmen rekommenderas du att planerar din semester efter högsommaren då området också besöks av färre turister. Hyr du bil på din familjesemester på Algarve är det lätt att ta sig runt mellan de många sevärdheterna och familjen får dessutom mer frihet att uppleva Algarve i sitt eget tempo på sitt eget sätt.

Välj ett hotell till hela familjen

På Algarvekusten är det inte svårt att hitta ett hotell - men ska det vara ett hotell som täcker alla de behov familjen har kan det löna sig att se sig om. Hos Hideaways Resor har vi valt ut en handfull hotell som lämpar sig extra bra för en familjesemester. Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information om er resa eller för att få bra tips och råd till valet av rätt hotell. Vi har också skrivit mer om att resa med på familjen på semester i våra reseteman. Här kan du också läsa om familjevänliga hotell och om semesterboenden på andra resmål i Portugal.

Hotell på Algarve - se priser och beskrivningar här

Tre favoriter bland våra gäster som reser på familjesemester

Här har jag valt ut några av de hotell som vi har goda erfarenheter av från gästerna som semestrat på Algarve  med hela familjen. 

Semesterboende Quinta do Mar da Luz

Semesterboende Quinta do Mar da Luz är ett 3-stjärnigt hotell eller rättare sagt semesterlägenheter som ligger i lugna omgivningar med fantatisk utsikt endast ett stenkast från havet. Här trivs hela familjen och här finns gott om plats för alla.

Semesterboende Suites Alba Resort og SPA

Semesterboende Suites Alba Resort och SPA låter kanske som ett stort resort men så är icke fallet. Ok, här finns ca 50 st villor som alla är inredda med semesterlägenheter - de är byggda i en mysig stil så de verkar inte stort. Bara läget helt nere vid havet är väl värt en resa. Semesterboende Suites Alba Resort och SPA har de senaste åren varit de hotell på Algarve vi säljer bäst av till familjer - jag förstår varför.

Praia Verde Boutique Hotel

Praia Verde Boutique Hotel är ett bra val för dig som önskar ett hotell nära stranden i trevliga omgivningar. Hotellet har inte många faciliteter men här finns vad som behövs. Välj Praia Verde Boutique Hotel om du önskar en semester i lugna omgivningar.

>> Läs mer om familjesemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter