Kulturresor till Algarve

När man säger "Algarve" tänker många med rätta på ljusblått hav, vita sandstränder och svalkande pooler. Algarve är så mycket mer som få turister tar sig tid att upptäcka. Algarvekusten är rik på kultur med små pittoreska byar, imponerande fort och medeltidsbyggnader som i flera hundra år överlevt Atlantens vågor och den stekande solen. Längre bort från kusten där vinbönder skördar fälten, precis som deras förfäder gjort, har jordbruket varit lönsamt nog för att bygga imponerande herrgårdar. Sammanfattningsvis kan sägas att Algarve erbjuder en fantastisk möjlighet att kombinera en kulturell resa i behagligt klimat med avkoppling, sol på stranden och gott vin.

Här kan du se alla resor till Algarve

Vill du uppleva hur Algarve är utan alla turister som lockas hit från hela Europa är Hideaways den idealiska partnern på resan. Vi har handplockat hotell och lägenheter belägna utanför de stora turistområdena. Här kommer du snabbt ner i tempo och blir du med personalen. Många av de små hotellen har ägts av samma familj i generationer -  de vet alltid var den mest välsmakande maten serveras och var man köper den färskaste fisken eller det sötaste portvin.

Vill ni ut och uppleva den sydportugisiska kulturen och de många historiska byarna är hyrbil en mycket god idé - med hyrbilen tar ni er lätt runt mellan de många pärlorna. Hideaways kan hjälpa till med anskaffandet av hyrbil. Den kan stå klar på flygplatsen när ni landar eller så kan ni utnyttja bilen under en begränsad period.

Ett populärt besöksmål är den gamla hamnstaden Lagos där Europas första slavmarknad upprättades och där Henrik Sjöfarare och andra upptäcktsresande stävade ut från innan de seglade ut i världen. Staden bär fortfarande tydliga spår av forna tiders storhet. Slavmuséet bör ni absolut besöka. 

När ni väl är på Algarve missa inte att besöka regionens marknader som är kända för att vara Portugals vackraste och mest hektiska. Det bästa exemplet är nog Loulé-marknaden. Själva marknaden är inhyst i en vacker Art Nouveaubyggnad från början av 1800-talet. När du stiger in genom porten blir du snart överväldigad av den berusade värld av spännande dofter och förtrollande färger. Här dignar det av färska frukter och grönsaker, bröd bakat på det lokala bageriet och fisk hämtad ur havet ett fåtal timmar innan. Lyckligtvis är det tillåtet att både smaka, dofta och röra innan man handlar. 

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter