Resor till Monchique

Den vackra marknadsstaden Monchique är vida känd för sitt konsthantverk och framför allt de utvikbara fotpallarna av trä som ursprungligen stammar från en romersk design. Staden är även känd för sin levande kreatursmarknad som hålls den tredje fredagen i varje månad. Belägen 458 meter över havet erbjuder Monchique frisk bergsluft och storslagen utsikt över kuststräckan i fjärran. Välkommen till Algarve med Hideaways Resor, vi är specialister på resor till Monchique i Portugal där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

En oas i Algarves inland

Ska du resa till Algarve vill vi rekommendera att du besöker den lilla staden Monchique som ligger bland bergen en bit in från Algarves kust. Lättaste sättet att besöka staden är med en hyrbil men det går även lokalbuss till Monchique.

Belägen på en sluttning ligger denna lilla stad med sina vackra hus, en domkyrka, Misericord-kyrkan och Senhor de Pé da Cruz från 1600-talet. I närheten av stan kan man besöka de berömda kurbaden i Monchique och Fóia, som liggerpå 902 meters höjd med utsikt över kullarna och havet. Mellan Monchique och Portimão hittar man byn Caldas de Monchique, som också har ett kurbad vilket utvecklades redan under romartiden. Här kan besökarna njuta av de välgörande och läkande egenskaperna i det svaveldoftande, varma källvattnet som rinner fram med en konstant temperatur på 32 º C.

Du kan hitta ytterligare information om Monchique på vår reseblogg eller i vår reseguide med inspiration och fakta för dig som ska resa till Algarve i Portugal.

Sevärdheter 

På den gatstensbelagda Rua da Igreja bakom torget i Monchiques ligger församlingskyrkan från 1500-talet med en detaljerad sengotisk dörröppning med utsnidade pelare som påminner om nautiska rep och knopar. Fint beläget ovanför Monchique ligger ruinerna efter franciskanerklostret Nossa Senhora do Desterro, grundlagt 1632 av Dom Pero da Silva, senare ståthållare i Indien.

Upplevelser i närheten av Monchique

En kort tids körning söder ut från Monchique och 18 km norr om Portimão, har de varma källorna Caldas de Monchique ända sedan romartiden varit populära för behandling gikt, dyspepsi och hudsjukdomar. Beläget i fridfulla omgivningar under lövträdens tak uppgraderades denna kurort nyligen med nya hotell och förbättrade faciliteter.

De skogsbeklädda bergssluttningarna på det 773 m höga Serra de Monchique berget utgör en mångfald i färger på våren och sommaren med mimosa och kamelia i ett vilt överflöd. Besökare i Foia, den högsta punkten, får en betagande utsikt över havet och de stora slätterna i fjärran vilka ligger i regionen Alentejo som bildar gräns mot Algarve.

Därför ska du resa till Monchique

Monchique är ett av de mest charmerande ställena på Algarve och helt olikt den turistpräglade kusten. Här befinner vi oss på toppen av bergskedjan Serra de Monchique som får de kyliga vindarna att böja av och skapar därigenom Algarves ljumma klimat.

Monchique bjuder på fantastiska panoramautsikter, härligt frisk luft och ett genomgående milt klimat. Dessutom finns här ett rikt utbud av aktiviteter: vandringsturer, ridning, fågel- och blomsterturer, mountainbike ture, yoga, meditation, aromterapi och kristallterapi.

Lite ner längs den åt söder vända sluttningen och omgiven av havet ligger Caldas de Monchique. Den som väljer att besöka denna charmiga lilla stad kommer att uppleva ett helt annat Algarve präglat av lugn och ro.

Staden är även känd för sitt källvatten - en enda droppe sägs förlänga livet med åtskilliga år! Det är även värt att komma ihåg att man härifrån på bara en halv timme kan nå Algarve kusten och på bara tre timmar kan vara i Spanien eller Lissabon.

Läs mer om Monchique

Destinationer i Algarve

Hitta din resa till Algarve här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera