Semester mitt i naturen på Algarve

De flesta förknippar Algarve med förtrollande vita sandstränder, blå laguner, varma somrar och milda vintrar vilket gör Algarvekusten till ett populärt semesterresmål. Men Algarve har även en annan sida som inte så många turister känner till. Reser man runt i regionen och tar en paus från den varma sanden och de sköna vågorna kan man uppleva en storslagen natur. Här slingrar små floder sig genom dalgångar, stora rovfåglar svävar över fälten och Atlanten visar sig från sin mer våldsamma sida när vågorna slår mot de majestätiska klipporna.

Algarve har inte mindre än fem nationalparker som var för sig erbjuder imponerande naturupplevelser åt sina gäster. Genom nationalparkerna löper ett stort nätverk av vandringsstigar längs vilka man kommer djur och växtlivet nära. En annan möjlighet är att Hideaways hjälper dig med att arrangera en hyrbil så ni kan ta er runt till olika naturupplevelser. Packa med en god lunch i bilen som ni sen kan äta i den fridfulla naturen och njut en kvällsmåltid tillagad av färska råvaror på en av de lokala restaurangerna.

Väljer du att boka din semester till Algarve genom Hideaways så kan vi erbjuda idylliska hotell och gästhus vilka ofta ligger mitt i den vackra naturen. Vi strävar efter att erbjuda övernattningar utanför turistområdena och där det inte är ovanligt att bli tilltalad med förnamn av hotellets personal.

Få ytterligare information om alla resor till regionen Algarve

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter