Mor, far och dotter - Rosa, Artur och Ana. Du lär dig snabbt förnamnen på familjen som äger Quinta dos Poetas. Ana’s domäner är receptionen som hon sköter med bravur, Rosa har den totala överblicken över vad som händer inomhus på quintan medan Artur, med sin gröna fingrar och stora kärlek till naturen, älskar att arbeta i den vackra trädgården. Tillsammans bildar de ett bra team som ser till att du får det bra!

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Utöver sitt familjära samarbete har de ett gott öga för vad du som gäst sätter värde på. De vet att ett leende smittar positivt och kan vara en utmärkt start på dagen. Det vet att du uppskattar den hemmalagade maten och att den parkliknande trädgården hålls i bästa skick.

Kort och gott, så vet Rosa, Artur og Ana att deras passion är orsaken till att så många gäster vänder tillbaka år efter år. Det är nu sju år sedan som Quinta dos Poetas i Algarve blev deras fjärde familjemedlem.

En överraskning med stort Ö!

Jag har i många år haft ett gott öga till Quinta dos Poetas, som översatt till svenska betyder poeternas hus. En mild och solig dag i januari får jag så äntligen min nyfikenhet stillad. Så varför detta intresse för ett litet ställe mitt i Algarves inland? Ja, det beror på att jag varit en flitig besökare på quintans hemsida utan att det riktigt klickat till i mitt hjärta. Quinta dos Poetas måste ha mer att bjuda på tänkte jag under varje besök på internet. Jag var helt enkelt tvungen att stilla min nyfikenhet, så vid min senaste sedvanliga januariresa avtalade jag ett sammanträffande med Rosa. Det var bland det bästa jag gjort, vilket ställe. Jag är helt såld!

Det är faktiskt något som jag värderar högst med mitt arbete i resebranschen – möjligheten att finna överraskningar som ingen räknar med och som i verkligen är små oupptäckta pärlor. Quinta dos Poetas hör till denna kategori och jag är glad att kunna erbjuda ett ställe med mycket själ och lantlig idyll, samtidigt som att avståndet till den vackra atlantkusten inte är alltför långt.

Rosa, Artur og Ana ser som sin huvuduppgift att du skall känna dig som hemma hos dem och redan när du träder in i lobbyn känner du av hemtrevnaden. Stilen är ”poetisk” med frilagda takbjälkar, golvklinker med ovanligt breda fogar och en rustik eldstad som pricken över i:et. Möblerna ackompanjerar stilen perfekt, korgflätade stolar, stämningsfyllda målningar och mattor som ger rummet värme. På borden ligger några magasin och i fönsterkarmarna står vackra krukväxter. Jag måste upprepa mig, här är helt underbart! Lobbyn är navet i huset med direkttillträde till poolområdet & trädgården, frukostmatsalen och källaren med sitt aktivitetsrum.

Plask, plask, plask och plocka din favoritfrukt!

Den stora terrassen med poolområdet är det första du stiftar bekantskap med när du lämnar lobbyn. Du blir svår att hålla inomhus för du kommer instinktvis säja ”ahhh”, här är så vackert. Det går inte många sekunder innan jag ser mig själv sitta vid ett av de runda caféborden, en ljum sommardag, läppjande ett glas kallt vin. Utsikten är betagande över det grönskande landskapet. Poolen är relativt stor och eftersom terrassen ligger på en platå har du från bassängkanten utsikt över trädgården och fruktträden.
Apropå fruktträd så kan du välja mellan sex olika frukter och du plockar givetvis själv när lusten faller på. Denna dag var jag själv sugen på en solmogen apelsin. Den smakade fantastiskt och härmed är rekommendationen överlämnad.

Jag fick ett insidertips av Artur

Du vet redan nu att Quinta dos Poetas har många stamgäster och när Artur visar mig runt i den parkliknande trädgården berättar han samtidigt att trädgården nyttjas flitigt av ”stammisarna”. De kallar det att smälta maten eller varför inte slå ihjäl kalorierna. Gästerna älskar att ta en morgonpromenad i trädgården när kaloriförrådet fyllts av färsk frukt, hemmalagade kakor och en eller två portugisisk bica. Trädgården har en liten sjö där de små fiskarna simmar runt och leker tafatt samtidigt som grodorna försöker överrösta varandra i sin karaktäristiska körsång. Det krävs inte mycket fantasi för att förstå ”återvändarnas” tradition så jag har redan bestämt mig för att kopiera deras mönster vid mitt nästa besök på Quinta dos Poetas.

Smaklig måltid!

Det säjs att dina smaklökar lätt blir beroende av en semester hos Rosa och Co. Ett tydligt tecken på detta är att lokalbefolkningen gärna stillar sin hunger på quintan. Även om jag själv inte har ätit mig igenom menyn brukar lokalbefolkningens närvaro tyda på ytterst vällagad mat. Restaurangen är öppen för såväl lunch som middag varje dag, utom måndagar för då är kocken ledig. Råvarorna kommer i största utsträckning från närområdet, t ex så inhandlas fisken varje dag på marknaden i Olhão, skaldjuren hämtas från Rio Formosa och grönsakerna stammar från granngårdarna. Kan det bli bättre?

Bra att veta om Quinta dos Poetas

Quinta dos Poetas har ett drömläge för att vara ett hideaway som ofta annars kan ligga lite avsides. Trots de mycket lantliga omgivningarna kring poeternas hus så är det lätt att hitta hit. Till byn Olhão är det sex kilometer och till Faro tio kilometer. Du kan flyga till både Lissabon och Faro, var bara uppmärksam på att körtiden från huvudstaden är ca tre timmar och från Faro endast ca 20 minuter. Även om Quinta dos Poetas endast har 22 rum har familjen ansträngt sig för att erbjuda åtminstone lite underhållning. I trädgården finns en mindre lekplats och inomhus finns ett spelrum. För dem som åtminstone vill ha tillgång till motionscykel så är det välordnat, men sen är det mer begränsat med faciliteter. Det finns däremot atmosfär och karaktär i överflöd.

Därför kommer jag tillbaka

Läget, den familjära stämningen och atmosfären är det första som faller mig in när jag tänker tillbaka på mitt besök. Här är högt till himmeln och grönt så långt som ögat räcker. Kort och gott, Quinta dos Poetas är en underbar plats att befinna sig på!

 

Läs mer om Quinta dos Poetas

Officiell kategori

Hideaways kategori

327 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
se alla

Karta och avstånd

 • Algarves knutpunkt för kultur, Silves – 72 km.
 • Tag picknickkorgen med till Monchique’s vackra bergslandskap – 88,3 km.
 • Sagres, en av Portugals västligaste punkter – 121 km.
 • De ”karibiska” stränderna utanför Tavira – 29,5 km.
 • Gå på marknad i Loulé – 20,4 km.
 • Gränsen mellan Portugal och Spanien – 51,4 km.
 • Allt gott från havet på restauranger i Olhão – 7 km.
 • Besök museet i Portimão, med Algarves historia – 72,8 km.
 • Närmsta golfbana, Corlina Verde – 13,4 km.
 • Portugals huvudstad Lissabon – 280 km.
 • Faro-Algarves flygplats – 15,5 km.

Rumstyper

Om ni är två som reser så kan ni nästan räkna antalet rum på era fingrar, men bara nästan, för här finns 22 rum. 16 av dem har balkong och 3 rum har connecting doors, som det så fint heter. Det betyder egentligen bara att där blir dubbelt så mycket plats till en kvadratmeterkrävande familj, detta eftersom två rum slås samman. 6 av rummen ligger i bottenvåningen och resten på andra våningen.

Efter min mening matchar inte rummen quintans charmerande stil helt. Det är inte kvaliteten eller storleken på rummen, utan mer att förväntningarna är så högt ställda. Här får du normala hotellrum, det gör kanske inte så mycket, vem har för avsikt att sitta på rummet hela semestern. Jag vill gärna understryka att familjen inte har sparat på något, tvärtom de är mycket stolta över rummens inredning och som bekant, smaken är som baken....

Alla rum från 1-22 är identiska i stilen och ytan är väldisponerad med plats för både skrivbord och länstol. På rummen finns platt-TV, minibar, säkerhetsfack samt gratis internet (via kabel) om du vill skicka någon där hemma en semesterhälsning.

Förutom rum finns det även några lägenheter med separat sovrum och med plats för 2-4 personer.

Alla visade rumstyper är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” kan detta avvika från vår beskrivning på Hideaways.se - ofta är kategorin ”economy” med en lägre standard och som används till speciella erbjudande. Förutom ”economy” gäller detta även benämningarna ”basic”, ”low cost” och ”budget”.

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Quinta dos Poetas:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Sitio da Arretorta, Pechao APT 1126
8701-905 Olhao

hotellets hemsida hittar du här.

Koordinater

Latitude: 37.0697
Longitude: -7.8632

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Vale D’Azenha Hotel & Residences
Portugal, Centrala Portugal
 • Närmaste flygplats: 107 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Santiago Hotel Cooking and Nature
Portugal, Alentejo
 • Närmaste flygplats: 141 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Atalaia Sol
Portugal, Algarve, Lagos
 • Närmaste flygplats: 89 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi