Resor till Portimão

Västerut i den sydliga portugisiska kustregionen Algarve, där som floden Arade mynnar ut i Atlanten, ligger Portimão (eller Portimao). Portimão är en av de största städerna på sydkusten. Res med Hideaways Resor till Algarve och bo på handplockade hotell i Portimao vilka samtliga fått fina omdömen från tidigare gäster.

Information och fakta

Portimão är en ganska fin och samtidigt modern stad. Den har nästan allt som en flock glada turister kan önska sig: strand och diskotek! Det är de två saker som gäster alltid tänker på med Portimao: Praia da Rocha stranden och Katedral diskoteket.

Härlig stämning, solsken, shopping och sardiner! Det er Portimão! En av de bästa gatorna för shopping är Rua do Comério, en gågata som startar vid den gamla marknadsplatsen nära kyrkan på stadens högsta punkt. Det är även livliga aktiviteter i Portimãos hamn. Många turister flockas där för att smaka de läckra grillade sardinerna vid den gamla kajen i Portimão. De är bara sköljda i havet och grillade över träkol.

Portimãos roll på Algarve

Portimao är en typisk hamnstad som tidigare levde på fiske. Ända fram till början av 1980-talet var fiske den huvudsakliga näringen, detta sätter fortfarande sin prägel på staden. Som ett resultat av Algarves turist boom blev plötsligt stadens viktigaste inkomstkälla byggnadsindustrin.

Stadslivet

Portimão drabbades hårt av den stora jordbävningen 1755, som ödela en stor del av stadens byggnader. Den gamla stadsdelen i Portimão består därför av byggnader från slutet av 1800-talet och runt omkring står mer moderna lägenhetskomplex i blått, rosa och korallfärger.

Portimãos stadskärna har gott om butiker och man kan hitta ett stort urval av varor, allt från modekläder till traditionellt konsthantverk. Här finns även mängder av caféer och restauranter där man kan sitta och koppla av medan man betraktar stadslivet runt omkring sig.

Fisk betyder allt för staden

Portimão har ett stort urval av bra fiskrestauranger och stan är framförallt känd för sina nyfångade sardiner som serveras grillade.

Stranden 

Praia da Rocha knappt tre kilometer från Portimão har blivit en resedestination i sig själv och det har under årens lopp även byggts hotell, restauranger och butiker vid stranden.

Portimão - en bra utgångspunkt för upplevelser

Även om många besökare i Portimão naturligtvis lockas av stranden Praia da Rocha, så har man även med utgångspunkt i Portimão fina möjligheter att utforska de inre delarna av Algarve. Det arrangeras till exempel vandringsturer i bergen vid Monchique och cykelturer i regionens lugna och mindre kända dalar.

Resor till Portimão hittar du lätt och billigt i sökmotorn - Läs om Portimão och andra resmål på Algarve-kusten och jämför priser på din resa.

Läs mer om Portimao

Destinationer i Algarve

Hitta din resa till Algarve här

Populärt i Algarve

Suites Alba Resort & SPA
Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Favorit
Encosta do Lago Resort Club
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 5 km
  • Pool
Luzmar Villas
Portugal, Algarve, Praia da Luz
  • Närmaste flygplats: 93 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter