Resor till Quarteira

Bekvämt placerat öster om Vilamoura, har Quarteira utvecklats till att vara en av Algarves allra bästa semesterorter, sedan uppsvinget på 70- och 80-talet. Välkommen till Portugal med Hideaways, vi är specialister på resor till Algarvekusten och området omkring Quarteira.

Med säkra badförhållanden och en lång sandstrand som sträcker sig praktiskt taget oavbrutet hela vägen till Faro, är Quarteira mest populär bland semesterfirare under sommarmånaderna, samt för golfspelare på våren och hösten.

Quartiera var en av de ursprungliga semesterorterna på kusten och har till dags dato sina trofasta gäster, framför allt portugisiska turister. Stranden som ligger utanför Quartiera är en av de bästa i centrala Algarve dess läge är eminent. För familjer finns det möjlighet att bege sig till Aquashow Park på de varma dagarna och man kan även göra båtturer till naturliga grottor längs kusten. På det hela taget är vattnet och havet en integrerad del av en semester i Quarteira.

 Bo på noga utvalda hotell när du reser med oss till Algarve och andra resmål i södra Europa. Vi erbjuder avresa varje dag hela året runt, och du kan stanna borta så länge du vill! Flyg från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn till Faro flygplats på Algarve, och om du ska tillbringa din semester i Quarteira så rekommenderar vi dig att hyra bil.

Promenad och bra restauranter

Tillsammans med stranden, är Quarteiras huvudattraktion den långa promenaden, som kantas av palmer, blomstrande hibiscus och vita och ljusröda nerier. På kvällen är denna behagliga promenad vid vattnet full av en endlös ström av familjer och par, som inspireras av restaurangernas menyer, vilka alla bjuuder på färskfångad fisk köpt direkt på Quarteiras lokala marknad.

Upplevelser i närheten av Quarteira

Quarteira ligger på bekvämt avstånd från flera mästerskapsgolfbanor, t.ex. Old Course vid Vilamoura och Royal Course vid Vale do Lobo. 15 kilometer in i landet ligger Loulé, en av de mest intressanta platserna på Algarvekusten. Utöver kyrkan från 1200-talet, är stadens eckovis återkommande marknad på lördagarna, en jätteattraktion för besökare, som är på jakt efter skor, lerkärl, skinnkläder eller väskor till sig själv, eller vännerna där hemma (perfekt att hitta en souvenir på, med andra ord).

Så bokar du en resa till Quarteira

Med Hideaways kan du få en problemfri och säker resa till Quarteira, med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor dammsuger nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg, och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Quarteira. Det hela sätts samman i en paketresa med resegaranti så du kan känna dig trygg även ekonomiskt. Lägg till en hyrbil i paketet för att få bästa möjliga upplevelse på din slutdestination. Trevlig resa!

>> Läs om lyxresor till Algarve
>> Så bokar du en paketresa till Portugal

Läs mer om Quarteira

Destinationer i Algarve

Hitta din resa till Algarve här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera