Sista Minuten-resor till Algarve

Du kan söka efter en restresa till Algarve med hotell eller semesterlägenhet, och resa precis det antal dagar du önskar. Välj den flygplats du vill resa från, och jämför priser från alla flygbolag som har lediga säten som de säljer till ett lågt pris. Oavsett vilken semesterform du önskar, hittar du ett stort urval av semesterresor, som t.ex. familjevänliga hotell eller hotell endast för vuxna, vilket det finns gott om på Algarvekusten.

Läs mer om sista minuten-resor och restresor till Portugal eller hitta din resa till Algarve här.

Alla priser på restresor eller sista minuten-resor (kärt barn har många namn), uppdateras dagligen flera gånger i timmen, så du kan vara säker på att du får de billigaste priserna på din resa till Algarve och andra resmål i Portugal när du söker i vår sökmotor. Du kan resa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, och du flyger till Faro på Algarvekusten. Ett tips kan också vara att söka efter billiga restresor med flyg till Lissabon flygplats, som ligger cirka 3 timmar i bil från Faro i Algarve. Flyger du till Lissabon och vill spendera semestern i Algarve, behöver du antingen en hyrbil eller så får du boka en transfer (alltså transport tur/retur från flygplatsen till hotellet). Du kan naturligtvis också boka en hyrbil eller transport om du köper en sista minuten-resa till Algarve och landar på Faro flygplats.

Ett helårsresmål

Portugals sydligaste region har på goda grunder bivit känd och älskad för sin kuststräcka, som bjjuder på en värld av fantastiska stränder. Urvalet av stränder här, är stort nog till att du alltid kan hitta en som passar precis dina önskemål och ditt humör. Även om Algarve är landets mest populära resmål, som framförallt under sommaren lockar många semesterresenärer, är det nästan alltid möjligt att hitta en lugnare strand. Du har över 80 Blå Flagg stränder att välja mellan i Algarve, vilket vittnar om, att det är helt rätt resmål om du drömmer om en avslappnande badsemester med stränder av hög kvalitet.

Badsäsongen är lång i Algarve, men det är nästan synd om du spenderar hela semestern på stranden (även om det är frestande). Här väntar nämligen massor av andra sevärdheter och intressanta upplevelser längs kusterna och vidare in i regionens inland. Om du reser till Algarve utanför den varmaste högsäsongen, är det perfekt att nyttja de behagligare temperaturerna till att vara mer aktiv.

Algarve kan skryta med att vara ett av Europas mest soliga områden, där det solen är framme många timmar också på vintern. Medan temperaturen mitt på sommaren ofta överstiger 30 grader och bjuder in till avslappning vid havet, är vintermånaderna med dagstemperaturer mellan 17-18 grader ideala till en aktiv semeter. Regionen lockar till exempel massor av golfspelare från hela Euorpa, både professionella och amatörer, som här kan hålla formen vid liv över vintern, och ta förskott på säsongen.

Aktiv semester för hela familjen

En sista minuten-resa till Algarve på våren, är en chans att uppleva den vackra synen av mandelträd och njuta av ett väder som med mycket sol och temperaturer över 20 grader påminner om en svensk sommar. Det ger goda förutsättningar för att få en upplevelserik semester med vandringsturer i regionens bergområden och besök i charmiga gamla landsorter. Ta till exempel en tur ut till västra Algarve, Costa Vicentina, som generellt är mer oberörd, och bjuder på en lång rad vackra naturstränder. Här har man för några få år sedan invigit en lång vandrings- och cykelrutt, Rota Vicentina, där du kan njuta både av fantastiska utsikter och små landsorter som fortfarande är opåverkade av massturismen. Reser du med barn, finns det också mycket att göra om ni kan slita er loss från stranden. Det finns t.ex. flera vattenland, zoo och andra nöjen som vänder sig till familjer.

Oavsett om du hittar en restresa mitt i sommaren eller på en annan tidpunkt på året, är en semester i Algarve naturligtvis också en möjlighet att fördjupa sig i den lokala kulturen. Det finns bland annat flera festivaler och högtider under året, som lokalbefolkningen älskar och firar intensivt. Detta är ofta en unik chans att få en djupare inblick i den lokala kulturen, så det kan varmt rekommenderas att kontrollera om det sker några lokala arrangermang under din semester.

Algarve för livsnjutare

Det går inte att undvika det faktum, att vissa platser på Algarvekuten är mycket turistiga. Med detta innebär dock inte, att du inte kan uppleva det äkta Portugal på semestern. Många besökare blir faktiskt förvånade över, att du inte behöver ta dig långt från den stora alfavägen och de populära semesterområdena vid kusten, för att uppleva bildsköna platser med landsorter, pinjeskogar och vinfält där det nästan känns som att tiden har stått stilla. Vi rekommenderar därför att du hyr en bil på semestern, för att upptäcka regionens mindre kända delar. Dessutom ger en bil också frihet att besöka kända sevärdheter och attraktioner i ditt eget tempo.

En upplevelserik dag kan avslutas på en av regionens trevliga restauranger. Du har mycket att se fram emot när det kommer till kulinariska upplevelser på semestern. Inte överraskande betyder läget, att det finns rik möjlighet för att njuta av en läcker middag med allt gott från havet. Algarvekustens restauranger får varje dag levererat färsk fisk från havet, som t.ex. används i den populära fiskgrytan Cataplana, som kan fås i många olika variationer. Algarves kök är dock mycket allsidift, och om du inte tycker om fisk kommer du har rikligt med andra rätter att välja emellan. Och du kommer naturligtvis också ha möjlighet att stifta bekantskap med de portugisiska vinerna.

Är du på jakt efter en resa med lite mer lyx, kan du läsa mer under resetemat lyxsemester till Algarvekusten eller om du vill se utvalda hotell som är speciellt bra till dig som värdesätter god mat och gott vin, kan du läsa mer om resor med fokus på mat och vin här.

>> Läs mer om sista minuten-resor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter