Solsemester på Algarve

Portugiserna själva har känt till hemligheten i många år: När det är dags för avkoppling så går resan till Algarve. Under senare år har även resten av Europa fått upp ögonen för de otaliga solskenstimmar, det spegelblanka vattnet och de härliga stränderna som döljer sig i södra Portugal. Men lugn bara lugn, i Algarve behöver du inte leta länge för att hitta din egen lilla sandstrand eller familjedrivna hotell där personlig gästvänlighet fortfarande är nyckelordet.

Algarvekusten ligger i Portugals sydliga ände där varma luftströmmar från den afrikanska kontinenten bäddar in regionen i tropiska temperaturer under hela sommarhalvåret, detta gör Algarve till ett perfekt resmål för en avkopplande solsemester. På avstånd ser Algarvekusten närmast våldsam och majestätisk ut med sina höga vita klippor som bildar en mur mot den stora Atlanten. Förflyttar man sig runt längs kusten upptäcker man emellertid snabbt att de mäktiga klipporna döljer en massa små underbara hemligheter. Överallt finns det små vita sandstränder som ligger i lä mellan klipporna. Skyddet från de höga klipporna skapar lugna laguner där man tryggt kan låta barnen bada på egen hand.

Med tillgång till hyrbil kan man själv uppleva hur lätt det är att hitta de små strandoaserna som klipporna döljer. Från vägen högt över Atlanten är det nästan omöjligt att få syn på de små sandstränderna, så istället ska man leta efter skyltarna på vika det står ”Praia” – strand på portugisiska. Ofta visar skyltarna vägen fram till en liten trappa uthuggen ur klipporna. Vid foten av stentrappan ligger den vita sandstranden och den kristallklara Atlanten, så det är bara att hoppa i. Du kommer ofta få uppleva att du i stort sett har stranden helt för dig själv.

Blir du trött på att få sand mellan tårna så ser Hideaway till att du ändå kan svalka din kropp undan den stekande solen. Bokar du boende genom Hideaway kommer det alltid att finnas pool till ditt förfogande – Vi vet hur viktigt det är att kunna ta sig ett dopp när solen står som högst på himlen.

Utöver det kristallklara vattnet är Algarve även känt för sina kulinariska traditioner. Oavsett om ni besöker någon lokal restaurang vid stranden eller själva går på marknaden för att göra inköp till kvällmaten så kommer ni att överhopas av goda råvaror från både land och hav. I de små fiskebyarna kan man till och med peka ut sin middag direkt från fiskebåtarna. Lokalbefolkningen kommer även att uppskatta om ni provar något lokalt vin till maten.

Behöver man röra lite på sig efter att ha tillbringar flera dagar med avkoppling i strandkanten och med god mat på kvällen så erbjuder Algarve många bra möjligheter. På varje semesterort finns det tennisbanor såväl som många fina golfbanor och ingen av dem är vackrare än Vilamoura-banan med den ljusblåa Atlanten glittrande i bakgrunden.

Njut av solen på Algarve med Hideaways se alla resor här

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter