Vandringsresor Algarve

Många vet det inte, men naturen i regionen Algarve i södra Portugal är som gjord för vandringssemester.

Högt över Atlantens brusande vågor, på toppen av de vita klipporna snirklar sig en vandringsled som fiskarna brukade använda när de transporterade dagens fångst hem. Man kan faktiskt fortfarande möta fiskare, med stora fiskar i näten när man vandrar längs Trilho dos Pescadores. Det är inte många platser i Europa som erbjuder en mer imponerande utsikt medan du låter dig värmas av de tropiska, nordafrikanska milda vindar som blåser in över kusten. När du blivit riktigt varm kan du traska ner för stentrapporna mellan de majestätiska klipporna. Vid slutet av trapporna ligger isolerade stränder och ljusblå laguner där du får din välförtjänta vila.

Trilho dos Pescadores är bara en av många vandringsleder som slingrar sin genom Algarves vackra omgivningar och som gör Algarve till det perfekta resmålet för en vandringssemester. Några leder följer kusten, andra går över kullar och dalar eller genom gamla medeltidsstäder. Hideaways har handplockat mysiga hotell och små pensionat som ofta ligger utanför de traditionella turistområdena. Du blir snabbt "du" med personalen som gärna hjälper dig att hitta de lokala vandringslederna.

Även turistkontoren har imponerande överblick över de många vandringslederna. Här kan du också hämta detaljerade kartor så du inte går vilse. Det finns vandringsleder av olika svårighetsgrad och nästan 400 kilometer utmärkta leder att ge sig ut på.

Är du ute i den vackra naturen har vädret stor betydelse. Tänk på att det på Algarve kan bli väldigt varmt. Ska du vandra i den södra delen av Portugal skulle jag personligen rekommendera perioden september till maj. Lär mer om vädret på Algarve här.

Välj rätt hotell till din resa

Oavsett syftet med din resa är det naturligtvis alltid viktigt att välja ett eller flera hotell som passar dina behov och önskemål. Är syftet med resan till Algarve en vandringsresa är det ännu viktigare att hotellen ligger rätt i förhållande till vandringsleden. Under respektive hotell kan du läsa mer om vandringsmöjligheterna. Du är naturligtvis också alltid välkommen att kontakta oss för att få goda råd och information för att hitta rätt resa. Jag rekommenderar också att du tittar på våra reseteman för en aktiv semester - här har vi listat en del av de hotell i programmet som speciellt passar dig som vill ha en aktiv semester.

Se alla hotell på Algarvekusten

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter