Resor till Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António ligger vid floden Guadiana, med utsikt över Spanien och har ett arkitektoniskt uttryck som inte finns någon annanstans i Algarve. Det är uppenbart att besöka Vila Real de Santo Antonio på en dagsutflykt om du är på semester på Algarve-kusten, men du kan självklart också välja att bo på ett av de charmiga hotellen vi har på Hideaways erbjuder i området.

Täckt av hav

Vila Real de Santo António var täckt av havet på 1700-talet och byggdes senare upp av Marques de Pombal på bara 5 månader under år 1774 längs ett skelettsystem; Vila Real de Santo António har ett helt rektangulärt gatumönster som påminner om Lissabons Baixa-distrikt i stadens centrum.

Sevärdheter

Med kullersten och ett dramatiskt mosaikmönster står Vila Real de Santo Antónios huvudtorg, Praca Marques de Pombal, omgivet av apelsinträd och eleganta byggnader från 1700-talet. På den östra sidan av torget ligger Manual Cabanas Museum, konstnären vars arbete, som huggits i trä, utgjör grunden för museets samling av konst och etnografi. Vid flodbredden Vila Real de Santo António ger en lång esplanad på Avenida da Republica en imponerande utsikt över Ayamonte i grannlandet Spanien.

Upplev slottet Castro Marim, nära Vila Real de Santo António

Bara 3 km norr om Vila Real de Santo António domineras Castro Marim av stadens massiva slott på en kulle som byggdes av Kung Afonso III från 1300-talet. Inom slottets väggar finns resterna av ett mindre slott, en gång huvudkvarter för i Kristi milis. Fort Sao Sebastiao i närheten byggdes 1641 för att ytterligare försvara landet mot spanska invasioner.

Läs mer om Vila Real de Santo António

Destinationer i Algarve

Hitta din resa till Algarve här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera