Resor till Pico

Detta ska du uppleva på Pico

Besök ett ”buraca”

Ett buraca är ett slags levande museum – för att göra beskrivningen kort. Oavsett vilket du väljer att besöka på din väg runt Pico så kan du förvänta dig stora lokala upplevelser. En del buracaer har specialiserat sig inom något speciellt område som till exempel hemslöjd i form av broderi eller träsnideri medan andra vänder sig mer till smaklökarna och erbjuder olika former av smakupplevelser med ost, korv, bröd eller vin och likörer. Pico är en vinproducerande ö och deras vitvin (bland annat Verdelho) är de mycket kända för i hela Portugal.

Bestig Pico med bergsguide

Om du är en aktiv vandrare och har lust att besöka öns stolta kännetecken så kan jag varmt rekommendera bergsvandring på Rico. Du kan antingen vandra med en privat bergsguide eller ge dig ut tillsammans med en guide och en passionerad grupp vandrare. Det finns olika svårighetsgrader och säkert även en vandringsled som passar dig.

Det maritima centret

”Center of the Arts and Marine Sciences” är en tidigare men numera nedlagd fiskfabrik som utgjorde en viktig del av det dåvarande valfisket. Idag har fabriken öppnats i form av ett museum som tar dig runt och visar den utrustning som användes. Man visar även film men inte bara om fabriken utan den tar dig även närmare in på livet på de förunderliga valarna, tumlarna och delfinerna vilka också utgör en del av utställningen.

Viticulture-kooperativet

”Viticulture Cooperative of Pico Island” är ett kooperativ beläget i Areia Larga där vinbönderna producerade det berömda vinet Verdelho. Du kan få en guidad tur som visar produktionen av vittvinet Terras de Lava, rödvinet Basalto och likören och du får dessutom provsmaka resultatet av den färdiga produkten.

Gruta das Torres

Ca 5 kilometer utanför staden Madalena vid Criação Velha ligger en 500 till 1500 år gammal lavakrater som utgör en del av ”Lajidos-Gruta das Torres”. Det är en av de totalt 28 lavakratrar som man hittills har hittat på Azorerna och deras grottor är så speciella att de idag står med på UNESCO:s världsarvslista.

Furna of Frei Matias

I den västra delen av naturreservatet vid berget Pico ligger den stora turistattraktionen ”Furna of Frei Matias” en 650 meter lång lavatunnel med massor av ingångar och sidotunnlar. Detta är en verkligt stor attraktion så om du vill uppleva naturen från en lite annan vinkel så förhör dig om möjligheten att få göra en vandring i ”underjorden”.

Vigia da Queimada

Nära staden Lajes ligger det ett utsiktstorn som byggdes 1939 för att användas vid valfisket. Man bytte bemanning i tornet med jämna mellanrum så att pigga ögon kunde hålla utkik efter de stora havsdjuren. I dag används tornet för ett helt annat och fredligare ändamål nämligen att observera, studera och skydda valar och delfiner.

 

 

Läs mer om Pico

Destinationer på Azorerna

Hitta din resa till Azorerna här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter