Resor till Terceira

Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo är Terceiras huvudstad som har förklarats som bevarandevärd och står idag på UNESCO:s världsarvslista. Hamnstaden med sitt fort från 1600-talet var strategiskt viktig för både portugisiska och spanska handelsmän som gjorde korta stopp här på sina resor mellan Afrika, Europa, västindiska öarna och Amerika.
 
1980 drabbades staden av ett stort jordskalv vilket medförde att flera byggnader i stadens centrum rasade samman. När du går genom staden kan du på flera ställen ännu idag se ruinerna efter flera av husen.
 
I staden kan du även besöka den stora katedralen, ett historiskt museum, en tjurfäktningsarena samt läckra restauranger och caféer. Agra do Heroísmo är en riktigt intressant och trevlig stad som helt klart är värd ett besök.

Vinmuseet i Angra do Heroísmo

På Terceira odlas druvan Verdelho som även har gett namn åt öns lokala vin. Samma druva används även vid framställning av viner på Madeira och till vita portviner i Douro Valley. Tidigare var Verdelhovinet mycket populärt bland ryssar och exporterades också under 1800-talet till Ryssland. På vinmuseet kan du provsmaka de olika vinerna och även köpa med dig ett par flaskor hem om du har plats i bagaget.

Museu de Angra do Heroísmo

Om du är historiskt intresserad eller gärna vill veta mer om Angra do Heroísmo och Terceira så rekommenderar jag att du besöker stadens museum. Här får du en spännande inblick i öns historia och du kan se en imponerande samling vapen, kartor, målningar och skulpturer. Efter besöket kan du ta en skön promenad i de charmiga trädgårdarna som en gång tillhörde Sao Francisco klostret.

Monte Brazil

Från Monte Brazil har du en fantastisk utsikt över Angra Bay. Berget bildades för över 20 000 år sedan av ett vulkanutbrott i havet. Ta med en picknickkorg - Monte Brazil är den perfekta platsen att njuta av några av öns delikatesser.

Castelo de São João

Borgen Castelo de São João byggdes under den spanska ockupationen mellan 1580 och 1640. På den tiden användes borgen som vapen- och skattkammare och tillhör idag den portugisiska armén.
 
Borgens läge vid foten av Monte Brazil ger en fantastisk utsikt över bukten och det omkringliggande landskapet.

Museu do Vinho dos Biscoitos

Terceira är en vinproducerande ö och på Museu do Vinho dos Biscoitos kan du få en god inblick i hur det lokala Verdelhovinet produceras. I idylliska omgivningar guidas du igenom hela vinprocessen från druvan på vinstockarna via vinframställningen till den slutliga provsmakningen som verkligen kittlar smaklökarna.

Marina da Praia da Vitória

Kuststaden Praia da Vitória ligger på den östra sidan av Terceira och är en av öns modernaste städer.
Med en mysig hamn, ett läckert shoppingområde, bra restauranger och en härlig atmosfär kan du lätt få dagen att gå i den lilla hamnstaden.
 
Stadens hamn skyddas av två pirar och precis bortom dem ligger Azorernas största strandområde. Den bästa platsen på Azorerna om du tycker om windsurfing, vattenskidor, vattencyklar, segling, dykning eller någon annan vattensport. Kom ihåg att hålla utkik efter valar som ofta dyker upp vid vattenytan här vid Praia da Vitória.
 

 

Läs mer om Terceira

Destinationer på Azorerna

Hitta din resa till Azorerna här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter