Resor til São Miguel

Det ska du uppleva på São Miguel

Furnas

I staden Furnas har du möjlighet för att komma nära São Miguels förunderliga natur. Dalen, som ligger i en tidigare vulkankrater, är ett av öns absoluta måsten.

Dalen används som ett naturkök, där till exempel São Miguels traditionella rätt ”Cozido” tillagas: en gryta med kött och grönsaker som packas in i tyger och begravs i jorden nära de varma källorna. Efter 5 timmar är rätten klar till servering – det är jättegott och ska absolut provas!

Till lunch kan du besöka en av restaurangerna i staden, där de traditionella och välsmakande rätterna serveras. Portionerna är ofta väldigt stora, så man kan överväga att dela portionerna. Efter lunchen kan du njuta av den betagande utsikten över hela dalen från toppen av vulkankratern.

Terra Nostra Park

I Terra Nostra Park – en av Portugals vackraste – har du stora möjligheter att komma nära öns fascinerande natur. Jag kan varmt rekommendera, att du under resan till São Miguel besöker parken i Furnas.

Man får betala en liten summa i entré, men det är det helt klart värt. Parken består av en botanisk trädgård, varma källor, sjöar och färgrika och exotiska blommor, plantor och träd.

Glöm inte badkläderna – för det är alldeles underbart att bada i de varma källorna. Efter en stor lunch och en vandringstur genom parken, kommer det varma vattnet att utgöra pricken över i:et på en trevlig dag i São Miguel.

Ermida da Nostra Senhore da Paz

Ännu en vacker utsikt hittar du nära staden Caloura. På toppen av ett litet berg ligger ett kapell, och på denna fridfulla plats är utsikten över ön förträfflig.

Nordeste

Staden Nordeste ligger i ett av de mest attraktiva områden på São Miguel. Om du gillar storslagna naturupplevelser, är det helt säkert värt ett besök. Det frodiga och tropiska området runt omkring staden täcks av träd, förunderliga vattenfall och rik flora. Man kan inte få nog av bilder härifrån, så kom ihåg att ta med kameran.
Pico da Vara är öns högsta punkt med en höjd på 1105 meter. Här kan du promenera en tur på ca. 2 timmar och uppleva den storslagna naturen – och om du efter vandringen skulle få lust att svalka av dig, så besök floden ”Guilherme” och ta ett dopp i den naturliga poolen.

Varma källor vid ponta da Ferraria

Det är en rolig och behaglig upplevelse att besöka de varma källorna vid Ponta da Ferraria. Vid lågvatten skapar de varma källorna en naturlig pool i havet. Ett gott råd är att ta med solida skor, eftersom vägen till källorna är stenig, vilket kan göra det lite besvärligt att gå på. Avsätt tillräckligt med tid för att besöka källorna, för jag är rätt säker på, att du kommer att dra dig för att lämna denna pärla till ställe.

Mat och vin på São Miguel

Det är svårt att inte uppskatta det varierande och inbjudande köket på São Miguel. Den som älskar fisk, kan i alla fall omöjligt bli besviken. Besök en av öns många restauranger, som bjuder på ett hav av färsk fisk, läckra rätter och desserter i många varianter. Ön erbjuder också delikata, lokalt producerade ostar och smakrika frukter som ananas och passionsfrukt. Man odlar dessutom grönt te och vin på ön, så när du beställer drycker till maten, kan de lokala röd- eller vitvinerna rekommenderas.

Kom också ihåg att smaka på det traditionella, söta brödet från ett lokalt bageri, som kan ätas till nästan vad som helst. Packa picknick-korgen med bröd, lokala ostar och en god flaska lokalt rödvin och njut av öns godsaker var som helst på São Miguels vackra omgivningar. Bom apetite!

Läs mer om São Miguel

Destinationer på Azorerna

Hitta din resa till Azorerna här

Populärt på São Miguel

Portugal, Azorerna, São Miguel
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool
Portugal, Azorerna, São Miguel
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Portugal, Azorerna, São Miguel
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter