Hotell i Portugal

För vissa är ett hotell bara en säng att sova i mellan semesterupplevelserna medan andra vill ha lyx eller en helt speciell och personlig upplevelse på ett boutiquehotell. Hideaways har vi besökt och startat samarbete med hotell och semesterlägenheter över hela Portugal. Både de luxuösa, de helt speciella och de som ligger mitt i naturen långt ifrån allfartsvägarna. Gemensamt för dem alla är att vi kan borga för kvalitet, personlighet och den speciella stämning och atmosfär som gör att vi kallar dem för smultronställen.

Lyx till rimligt pris

I Portugals gamla universitetsstad Coimbra är historien närvarande i kullerstenar och i de snirklande gatorna men särskilt på ett av våra favorithotell i Portugal - Quinta das Lagrimas. Hela 12 hektar med en gigantisk botanisk trädgård, ett vackert historiskt bibliotek och självklart alla moderna faciliteter. Och allt detta för under 2000:- för fyra övernattningar.
Eller vad sägs om familjevänliga Clube de Campo i den lantliga provinsen Alentejo. Här befinner du dig långt, långt bort från vardagens stress och jäkt. Vissa säger att provinsen befinner sig i förra århundradet. Från Clube de Campo har du utsikt över vidderna från den trädomgärdade poolen. Här kan föräldrarna ta det lugnt i en solstol medan barnen roar sig. Även detta för under 2000:- för fyra nätter inklusive flyg.

Världens bästa stränder vid Algarve 

Vill du bara ta det lugnt under solen utan de stora kedjehotellens stämning och trängsel? Då kan vi rekommendera Costa D’oiro Ambiance Village i närheten av Lagos på Portugals gyllene solskenskust Algarve. Hit kommer gästerna nästan alltid tillbaka då personalen som driver Costa D’oiro vet att det är gästernas nöjdhet de lever av. När så många är stamkunder gäller det att leva upp till gästernas förväntningar - annat finns inte - säger direktör Rui. På Algarve handlar semestern om lugn, ro och uppladdning. Och det är precis det du hittar på Costa D’oiro. Här stannar gästerna kvar vid den läckra frukostbuffén i timmar och glider sedan sakta men säkert ner i ett långsamt skönt tempo.

I alla Portugals helt olika provinser samarbetar vi med olika lägenhets - och hotellägare. Det gemensamma för dessa är att vi själv kan borga för att hotellen och lägenheterna lever upp till den speciella anda vi förknippar med ett riktigt "smultronställe". Portugal passar perfekt till vår resefilosofi med många "glömda" platser som fortfarande ligger lite avsides, långt ifrån vanliga allfartsvägar och kedjehotellens räckvidd.

Läs mer om resor till Portugal med Hideaways

 

 

>> Läs mer om hotell

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter